5+1 dolog, amit NE kövess el nőként Valentin-napi ajándékválasztáskor

A Valentin-nap beszűrődése az életünkbe olyan, mint amikor egy kéretlen levél érkezik a postafiókunkba. Még az egyébként teljesen kiegyensúlyozott régi jó barátomat, Juditot is képes őrjöngésre késztetni. Azért, hogy Te ne kerülj ilyen kínos helyzetbe, kövesd az 5+1 tanácsot, hogy mit ne csinálj Valentin-napi ajándék választásakor.

Férfiaknak kényes téma, ezért:

1. Mindenképpen kerüld a frontális szembesítést!

Máskülönben a „Drágám, Te ünnepled a Szerelmesek napját?” kérdésre Te is ezzel a cseppet sem kellemes arckifejezéssel szembesülhetsz. ps: Még akkor sem kellemes, ha Johnny Depp arca :S

https://media.giphy.com/media/KLMmqAB5UbEHK/giphy.gif

Ha puhatolózni akarsz, érdeklődj finoman. Ha már elkezdtél listát készíteni a lehetséges ajándékokról, kérlek, hogy egy tollvonással:

2. Húzd le a giccseket!

Lehet, hogy az a valami kedvesnek vagy jópofának tűnik, de ha felébredsz a Valentin-napi extra rózsaszín ködből, akkor rögtön elszégyelled magad a választásod miatt.

3. Rá se nézz a piros, szív alakú, rózsaszín és/vagy feltűnően pihe-puha tárgyakra!

Mindig jó teszt, ha elképzeled a párodat, miközben kibontja az ajándékot. Ha ijedtében elfutna, akkor tedd vissza a polcra a cukiságot, és fogd Te is futólépésre. Tudom, hogy így egyedül az étterem marad a listádon. Tényleg romantikus dolog szépen kiöltözni, és elfogyasztani egy kellemes vacsorát. De semmiképpen sem Valentin-napon! Tudom, mert akkor van a születésnapom, ezért őszinte tapasztalatból mondom:

4. Kerüld az éttermeket ezen a túlzsúfolt napon!

A legjobb helyek tömve vannak, a pincérek fejvesztve rohangálnak, a szentimentalista zongorista pedig annyira átéli a helyzetet, hogy nem tudtok tőle beszélgetni. Ha közösen ennétek egy finomat, inkább főzzetek együtt valami finomat. Furcsán hangozhat, de vedd lazára a figurát. A pasik egyébként is a vagány nőket kedvelik, ezért:

5. Ne ragaszkodj ehhez az egy naphoz!

Ma már rengeteg programot választhatsz, amit bőven van időtök közösen felhasználni. Így Ő sem fogja azt érezni, hogy egész nap vigyázban kell állnia. Ha gyakran kikéred mások véleményét, nyugodtan fordulj szakértőhöz, de kérlek:

+1: Hagyd ki a barátnődet a döntésből!

Ha valami elsőre jó ötletnek tűnik, de másnap elbizonytalanodsz, nyugodtan kérdezd meg a párod legjobb barátját vagy fordulj ajándékszakértőhöz. Juditnak azonnal segített a NagyNap.hunál Melinda, amikor kétségbeesetten fordult hozzá. Ő egy romantikus naplementés sétarepülést választott, amit tavasszal fognak majd a párjával felhasználni.

Neked is szuper Valentin-napot, és jó készülődést kívánok! 
Zámbó Árpád
ajándékszakértő

5+1 dolog, amit ne kövess el Valentin-napon!