naarjobs.be geselecteerd voor Smart Mobility Belgium

Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Mobiliteit François Bellot selecteerden uit 137 indieningen 15 slimme mobiliteits-projecten. Met naarjobs.be wil nazka mapps, in samenwerking met mobiel21 en VDAB, de bereikbaarheid van jobs in de kijker zetten.

Een deel van het mobiliteitsprobleem en daaraan gelinkte vervoersarmoede, kan worden opgelost door een slimmere keuze van werkzoekenden in hun woon-werkverkeer naar hun job. Het is een win-win voor iedereen: werkgevers, werknemers en regio’s. Door een intelligente koppeling van (open) data over vacatures, bedrijfslocaties, mobiliteitsaanbod en vervoersmodi, kan een werkzoekende eenvoudig de beste weg naar het real-time vacature-aanbod terugvinden.

Een digitale kaart stelt de mogelijkheden van plaats tewerkstelling en beschikbare vervoersmodi voor de werkzoekende inzichtelijk voor.

Dit project bouwt verder op de tool naarjobsindehaven.be maar schaalt op naar het Vlaamse niveau. In tegenstelling tot de uitwerking op maat voor Stad Antwerpen en de Haven van Antwerpen, wordt in naarjobs.be gewerkt naar een algemeen toepasbare tool voor Vlaanderen. Ook de opschaling naar een volledige bedekking voor het Belgische grondgebied wordt onderzocht en voorbereid.

Meer informatie over Smart Mobility Belgium vind je in onderstaande filmpje