Syv tips mot skrivesperre

Ove Dalen
Nettskriving
Published in
3 min readOct 2, 2018

Gode historier kommer sjelden av seg selv. Vi gir deg noen tips til hvordan du sikrer en kontinuerlig flyt av godt innhold — selv på dager med skrivesperre.

Første gang publisert på www.nettskriving.no 30. november 2007

Det er tider da vi oversvømmes av ideer og ikke rekker å lage saker av alt. Skriv ned overskuddsmaterialet i en notatblokk.

Enten du jobber med nettsider, Facebook eller blogg så er du avhengig av godt innhold, men enkelte ganger kan det være vrient å finne de gode historiene. Både nye og erfarne skribenter kan møte veggen når de jevnlig skal komme opp med nye saker.

Vi gir deg syv tips som kan gjøre det enklere for deg å oppdatere brukerne med kvalitetsinnhold:

1. Prat med kundeservice
Rutinemessig kontakt med de som prater med kundene i din virksomhet gir sannsynligvis en rekke konkrete ideer til aktuelle temaer. Still spørsmål om hva kundene spør etter og hva de henvender seg om.

Fritt ut og dann deg et bilde av hva slags type problemstillinger som kunden/brukeren har. Etter noen slike intervjuer kan du antagelig skrive full en hel notatblokk med ideer.

2. Overvåk relevante kilder
Nye ideer kommer gjerne opp når du leser aktuelt og relevant stoff. Etabler et nettbasert kildenett med webadresser som tar opp relevante emner og temaer i forhold til hva virksomheten du jobber i driver med. Erfaringsmessig er det slik at det å lese hva andre skriver om emner du selv jobber med i hverdagen bidrar til nye ideer.

3. Tenk sesong og årstid
Bruk sesong og årstid som bakteppe for ideene dine. Julen kan brukes til å gi noen gratis juletips. Er det påske og du jobber med forsikring kan det kanskje være fornuftig med tips for å unngå innbrudd i hjemmet. En kalender der du legger inn hendelser og sakstips til forskjellige årstider kan være et uvurderlig hjelpemiddel når du jobber med saker.

4. Bruk statistikken
Statistikken over nettsidene dine forteller lite om hva brukeren savner, men mye om hva brukeren liker. På oversikten over mest leste artikler vil du finne at det er utvalgte temaer som går igjen. Lag flere artikler innen samme emne og følg opp populære artikler. Oppfølgere er alltid populært — ikke bare innen film.

5. Jakt i arkivet
Let frem gamle godbiter i arkivet og bruk dem gjerne som utgangspunkt for en ny sak. I enkelte tilfeller kan du med enkle grep aktualisere enn gammel sak slik at den fremstår som ny — i andre tilfeller krever det litt mer jobb.

Uansett har du et sakstips som du kan jobbe ut fra. Eksempelvis vil artikkelen BSU — start sparingen nå hos Postbanken kunne resirkuleres relativt enkelt med jevne mellomrom.

6. Ha notatblokk ved senga
Det er tider da vi oversvømmes av ideer. Undertegnede får gjerne mange om natten. Påfallende nok skjer dette som regel på et tidspunkt der du ikke har behov for alle. Skriv ned overskuddsmaterialet i en notatblokk, i en blogg eller på en postit-lapp og ta de frem en regnværsdag der du mangler stoff.

7. Skriv mye
Det å skrive mye er den beste garanti for finne gode ideer. Kontinuerlig skrivearbeid sikrer jevn flyt av nye ideer, i kraft av at man jobber med mye informasjon. Etter en tids erfaring som skribent finner man ofte egne teknikker for å komme frem til gode artikler. Noen liker rett og slett å skrive seg frem til en sak uten å ha noen klart definert problemstilling i utgangspunktet, andre starter med en god tittel og jobber seg frem til en sak. Veien er ofte individuell.

--

--