Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa)

El pròxim 28 de setembre se celebra la Nit Europea dels Investigadors, i des de l’IdISBa hem organitzat xerrades divulgatives informals d’uns 10 minuts dels investigadors de l’entitat a tres espais de Palma: Café a Tres Bandas (Plaça de Barcelona, 20), La Biblioteca de Babel (Carrer Arabí, 3) i a la Llibreria infantil i juvenil Baobab (Carrer de Guillem Galmés, 17).

Aquesta activitat s’emmarca en el projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dintre de les accions Marie Sktodwska-Curie del programa Horizonte 2020, que té lloc a més de 250 ciutats europees des de l’any 2005.

El principal objectiu de l’activitat és apropar els investigadors als ciutadans perquè coneguin la seva feina, els beneficis que aporten a la societat i la repercussió de la seva recerca en la vida quotidiana.

Programa de l’activitat:

Café a Tres Bandas (19.00–20.15)

  • “La ciencia como herramienta de construcción social”, a càrrec de Javier Pierola Lopetegui (responsable de la plataforma de Microscòpia).
  • “¿Por qué deberían importarme los lípidos?”, a càrrec de Karim Pérez Romero, Albert Maimó Barceló i Joan Bestard Escalas (tots ells investigadors del grup Lípids en Patologia Humana).
  • “La salud de tu código postal”, a càrrec d’Antoni Colom Fernández (investigador del grup Fisiopatologia Cardiovascular i Epidemiologia Nutricional).
  • “Salud digital: más rápida y más personalizada”, a càrrec de Roberto de la Rica Quesada (investigador del grup Multidisciplinar de Sepsis).

La Biblioteca de Babel (19.00–20.15)

  • “Hablar del cáncer sin miedo”, a càrrec de José Reyes Moreno (investigador del grup Multidisciplinar d’Oncologia Traslacional).
  • “Ciencia con chocolate”, a càrrec de Pilar Roca Salom (responsable del grup Multidisciplinar d’Oncologia Traslacional).
  • “De ratones y hombres… y viceversa”, a càrrec de Carlos Río Bocos (investigador del grup Inflamació, reparació i càncer en malalties respiratòries).
  • “Investigación en servicios de salud: ¿en qué consiste? ¿Qué puede aportar a la sociedad?”, a càrrec d’Ignacio Ricci Cabello (investigador del grup de Recerca en Activitats Preventives i Promoció i en Càncer Illes Balears (GRAPP-CAIB)).
  • “Llum, son i depressió”, a càrrec de Francesca Cañellas Dols (investigadora del grup Neurofisiologia del son i dels ritmes biològics).

Llibreria infantil i juvenil Baobab (18.00–19.00)

  • “Maria, la infermera investigadora….”, a càrrec de Clara Vidal Thomas, Joana Ripoll Amengual i Oana Bulillete (totes elles investigadores del grup de Recerca en Activitats Preventives i Promoció i en Càncer Illes Balears (GRAPP-CAIB)).

Nit dels Investigadors 2018

La Nit Europea dels Investigadors és un projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dintre de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horizonte 2020, que té lloc simultàniament en més de 250 ciutats europees des de 2005.

Nit Investigadors

Written by

Nit dels Investigadors 2018

La Nit Europea dels Investigadors és un projecte europeu de divulgació científica promogut per la Comissió Europea dintre de les accions Marie Sktodowska-Curie del programa Horizonte 2020, que té lloc simultàniament en més de 250 ciutats europees des de 2005.