SOCIB

Un any més, investigadors i tècnics del Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB) ens apropen als homes i dones dedicats a la investigació oceanogràfica. D’una manera lúdica i amena ens explicaran com s’investiga al mar balear i a la Mediterrània amb les tecnologies del segle XXI.

La proposta se centra en un recorregut pel Buc Oceanogràfic SOCIB a través de visites guiades. Un catamarà molt versàtil equipat amb els últims avenços tecnològics per assegurar el màxim rendiment de campanyes oceanogràfiques.

Per amenitzar la vetllada s’han programat un seguit d’activitats en què s’inclou una exposició fotogràfica, una zona infantil i un espai perquè puguis parlar amb els investigadors i tècnics del SOCIB que estaran a la teva disposició mentre prens una canya.

Divendres 28 de setembre en el Moll de Palma (devora l’Escala Reial)

Activitats gratuïtes.
No és necessària la inscripció prèvia.

18.00 h • Benvinguda i inici de les activitats.

18.05–21.00 h •Visites guiades al Vaixell Oceanogràfic del SOCIB.
Coneix el Vaixell Oceanogràfic del SOCIB en companyia dels seus tècnics i la seva tripulació.
Activitat adreçada a tots els públics. Les visites duraran entre 15 i 20 min. Els visitants accediran al vaixell per estricte ordre d’arribada.

18:05–21:00 h • Canyes amb científics. 
Quina canya d’oceanògrafs! Tracten d’entendre el que passa en els oceans estudiant totes les seves complexitats, des de per què el mar és salat fins a com influeix en els patrons climàtics. Aquests investigadors i investigadores recullen dades, realitzen prediccions i fins i tot piloten planadors submarins. Però millor que t’ho expliquin ells mentre prens una canya.
Activitat adreçada a amants de la mar, a persones amb curiositat per l’oceanografia i per a estudiants amb interès en la investigació marina i les ciències en general.
No se servirà alcohol a menors de 18 anys.

18.05–21.00 h • SOCIB Kids: activitats per a petits oceanògrafs.
Enguany comptarem amb una àrea especial per a menuts, on podran descobrir l’oceanografia a través de làmines colorables, jocs de construcció, puzles i un racó de lectura.
Activitat adreçada a infants de 3 a 8 anys, acompanyats pels seus familiars.

18.05–21.00 h • Exposició fotogràfica “SOCIB: El Mediterrani a un clic”.A través d’aquesta exposició t’acostam la tasca de la ICTS SOCIB, un institució pública dedicada a la investigació marina i costanera en el Mediterrani i l’única ICTS (Infraestructura Científica i Tècnica Singular) en la nostra comunitat autònoma.
Activitat adreçada a tots els públics.