Norske selskaper taper millioner av kroner ved å jobbe feil!

Lasse E. Bjørseth
norse.co
Published in
2 min readNov 2, 2017

Jeg hadde en interessant diskusjon etter forrige bloggpost hvor jeg fikk denne kommentaren:

Alt for ofte ser vi at når produktene går over til “forvaltning” så betyr det egentlig starten på slutten av produktet — og neste stopp er et nytt prosjekt.

Hvorfor er det slik?

Slutt å organiser alt som store nye prosjekter!

Studer tilnærmingen til en suksessfull tech-startup. Se hvor smart de jobber. De ruller ut små forbedringer av produktene sine hele tiden. Hvor ofte har du ikke sett at noe har endret seg når du tar turen innom Facebook? Det kjøres kontinuerlig små eksperimenter. De har implementert verktøy og metoder som sørger for at de sitter med full innsikt over brukerens faktiske opplevelse av produktet over tid.

Skal du lykkes med ditt produkt, så må du gjøre det samme.

Slutt å gjør beslutninger på ren magefølelse

  1. Forstå hva den reelle bruken og opplevelsen av produktet eller tjenesten din faktisk er. Identifiser og analyser problemer.
  2. Definer små eksperimenter med mål om å løse disse.
  3. Rull ut — lær.

Toyotas Improvement Kata er et rammeverk for kontinuerlig forbedring som har satt fokus på læring som nøkkelen til forbedring. Denne tilnærmingen har gjort Toyota til det de er i dag.

📚 Anbefaler boken Toyota Kata: Managing People for Improvement, Adaptiveness and Superior Results

Lean startup bygger på samme prinsipper som igjen har inspirert en haug av de tech-startupene vi ser har digitale produkter eller tjenester som vokser eksponentielt i dag.

📚 Anbefaler boken Lean Startup

Større momentum

En iterativ tilnærming på produktutviklingen vil skape et større momentum, mindre feilskjær og risiko. Du lytter til tilbakemeldingene fra brukerene og utvikler det de faktisk vil ha, samt du opererer med en større hastighet… du får ting ut!

Det hjelper ikke hvor bra du har bygd en uønsket funksjon, den vil alltid vær uønsket.

Praktiseringen av kontinuerlige forbedringer må skje hver dag. Det kan ikke skje i enkelte perioder. Tilnærmingen må være forankret tvers igjennom hele selskapet. Fra daglig leder til produktteamet. Det må bli en vane — måten selskapet jobber på.

--

--

Lasse E. Bjørseth
norse.co

CEO at http://norse.co — We´re a digital product studio dedicated to building solutions and ventures that solve real problems and make an impact.