Bli kjent med sommerstudentene våre!

Kristiane Alvarstein Westgård
Norsk helsenett
Published in
6 min readJul 1, 2024

I sommer er vi så heldig at vi har over 30 studenter som jobber hos oss, fordelt på kontorene våre i Trondheim, Oslo og Tromsø ☀️ Her kan du lese mer om hva noen av de jobber med i sommer!

Sander og Sigurd 👋

Sander Donjem og Sigurd Omnes jobber sammen med Kjernejournal-teamet i sommer.

Sigurd og Sander

Sander er 27 år gammel og bor i Oslo. Etter sommeren skal han begynne på det siste året på en bachelor i programmering ved Høyskolen Kristiania. På spørsmål om hvorfor han ville jobbe hos NHN i sommer svarer han:

Jeg søkte meg til NHN fordi jeg visste at det var et sted som drev med mye spennende innovasjon, og som har et godt rykte for å ha dyktige folk. Jeg har også en bakgrunn innen helse, som gjør at NHN var et perfekt møte mellom mine to favoritter: helse og teknologi.

Sigurd er 32 år og har bodd i Oslo i ca. 10 år. Han har tidligere jobbet som prosesstekniker, og skal til høsten begynne på siste året på dataingeniør bachelor på OsloMet. Han forteller at han ikke visste så mye om NHN før han søkte sommerjobb her, men at han husker at han satt stor pris på e-resept den gangen det kom, og at han har tenkt mange ganger at det finnes stort potensiale for effektivisering av helsesektoren når man fortsatt må be legen fakse journaler. Så han synes at å kunne få være med på å bidra til dette føles veldig meningsfylt og samfunnsnyttig!

Hva jobber dere med i sommer?

Denne sommeren jobber vi tett med kjernejournal-teamet for å finne nye måter å integrere brukerflater inn i web-epj (elektronisk pasientjournal) i form av webcomponenter. Kort oppsummert skal vi sette en sikker webcomponent inn i en web-epj, hvor den derfra kan kalle på API-ene til NHN. Her er det viktig at sikkerheten ivaretas, så deler av jobben blir å penteste og “ødelegge” webcomponenten for å gjøre den så sikker som mulig.

Målet med oppgaven vår er å utforske løsninger for å få integrert NHN sine brukerflater inn i helsepersonell sine egne web-journalsystemer på en sikker og brukervennlig måte. Så jeg føler absolutt at vi har fått en oppgave med stort potensiale for å gi verdi i den virkelige verden!

Ludvig, Mathias og August ☀️

Ludvig Hellesvik, Mathias Levin Iversen og August Hindenes har alle sommerjobb på Tromsø-kontoret i år.

Ludvig, August og Mathias

Ludvig er 27 år gammel, kommer fra Harstad, og har nylig fullført en bachelorgrad i informatikk ved Universitetet i Tromsø. Han sier at valget om å søke sommerjobb hos Norsk Helsenett var enkelt:

Jeg ønsket å få praktisk erfaring innen systemutvikling, og det å kunne arbeide med teknologi som har en direkte innvirkning på helsevesenet anser jeg som svært attraktivt.

Mathias er 22 år gammel og kommer fra Tromsø. Som Ludvig, har han også nylig fullført en bachelorgrad i informatikk ved UiT. Han søkte sommerjobb i NHN siden han ønsket relevant erfaring innenfor utvikling, og ønsket å lære hvordan det er å være utvikler i et selskap med mange ansatte.

August er 21 år gammel fra Tromsø. Til høsten skal han begynne på 3. året av en sivilingeniørgrad i informatikk ved UiT. For han var det naturlig å søke sommerjobb i NHN:

Jeg har jobbet deltid på Kunde- og driftssenteret hos NHN ved siden av studiene i 1 år nå, og er veldig fornøyd med NHN som arbeidsgiver. Så da ble det naturlig å søke sommerjobb her for å se hvordan det er å jobbe som utvikler i NHN. I tillegg tror jeg det er veldig positivt å få litt “praktisk” erfaring i en stor IT bedrift.

Hva jobber dere med i sommer?

Denne sommeren jobber vi som systemutviklere i seksjonen for intern utvikling, i divisjon Helsepersonell. I løpet av sommeren skal vi utvikle et grensesnitt som viser status på interne tjenester basert på helsesjekker. Dette er en oppgave som gir oss anledning til å jobbe både med frontend og backend.

Når det kommer til teknologier har vi fått stor frihet til å velge dette selv. Valget falt derfor på React for frontend, Python og Django for backend, og SQLite for database.

De første ukene våre i NHN har gått til å sette opp datamaskiner samt bli kjent med organisasjonen og oppgaven vi skal jobbe med. Vi har blitt inkludert i arbeidsmiljøet, deltatt på møter og lært utrolig mye av kompetente kollegaer. Videre har vi blitt introdusert for hvordan smidig arbeidsmetodikk legger grunnlaget for utvikling av innovative løsninger og samarbeid. Vi har allerede lært mye om prosesser og arbeid i team, hvilke teknologier som brukes, og viktigheten av kontinuerlig læring i et raskt skiftende teknologilandskap.

Vi ser frem til de resterende ukene hos Norsk Helsenett!

NHN sitt kontor på Stakkevollveien i Tromsø

Elisabeth, Magnus og Tomas ✨

Elisabeth Iversen, Magnus Johansen og Tomas Beranek skal jobbe med velferdsteknologi på Trondheimskontoret i sommer.

Fra venstre: Tomas, Magnus, Elisabeth

Magnus kommer fra Steinkjer, er 30 år og er ferdig med første året informatikk på NTNU i Trondheim. Hans bakgrunn fra helse er årsaken til at han begynte å studere informatikk, og hadde lyst å jobbe i NHN:

Jeg er egentlig utdanna fysioterapeut og har jobba som fysio de siste årene. Gjennom jobben fikk jeg erfaring med mange av IKT-tjenestene som brukes i helsesektoren, og bet meg særlig merke i svakhetene og manglene med mange av de. Begynte derfor på Informatikk-studiet i håp om å kunne kombinere bakgrunnen min fra helse med IT. Sommerjobben hos NHN lar meg gjøre akkurat det!

Tomas er 21 år, kommer fra Risør, og har nylig fullført en bachelorgrad som dataingeniør fra NTNU Trondheim. Til høsten ønsker han å fortsette på masterutdanning. Han søkte flere sommerjobber, men synes NHN virket som det mest attraktive alternativet, og valgte derfor å tilbringe sommeren hos oss.

Elisabeth er 22 år gammel fra Jessheim, og går fjerdeklasse datateknologi på NTNU. Hun også søkte en del forskjellige jobber, med landet på at NHN virket som det mest interessante stedet å jobbe i sommer.

Hva jobber dere med i sommer?

I sommer jobber vi med VKP (Velferdsteknologisk knutepunkt), en tjeneste som skal gjøre det enklere å samle inn data fra velferdsteknologiske løsninger (trygghetsalarmer, sengealarmer, medisindispenser osv.) og å tilgjengeliggjøre denne dataen automatisk i ulike EPJ-systemer (elektorisk pasientjournal) på tvers i kommuner.

Vi har fått i oppgave å lage en tjeneste som tar inn FHIR-meldinger fra ulike velferdsteknologiske løsninger, analyserer disse, og genererer journalnotater på det formatet en gitt kommune ønsker at en gitt hendelse skal journalføres. Meldingene kan være på mange ulike formater, så vi skal trekke ut spesifikke nøkkelord som kan forstås videre internt av VKP-løsninga. Når denne tjenesten er innført skal det bidra til at når nye kommuner ønsker å benytte seg av VKP, så slipper VKP-teamet å oversette FHIR-meldinger til journalnotater manuelt. På den måten sparer kommunene mange arbeidstimer som ville ha gått til administrativt arbeid, samtidig som det eliminerer menneskelig feil!

Velferdsteknologisk knutepunkt

Følg gjerne publikasjonen for å lese mer om hva sommerstudentene våre bruker sommeren sin til ☀️

Les del 2 her!

--

--