TV Paprika

“tort din rulada cu inghetata”


In general nu gasesc prea multe programe interesante la TV si sunt convinsa ca multi dintre voi patesc la fel. Am trecut de perioada in care stateam doar pe posturile care difuzau muzica, stirile ma plictisesc teribil, asa ca in seara asta am ajuns sa ma uit la TV Paprika.

Pentru cine nu stie, e un canal de gatit. Fiind o mica gurmanda, nu ma uit decat daca ori urmeaza sa mananc (si nu strica sa imi cresc apetitul) ori am mancat si sunt plina. Altfel, e grav ☺. In orice caz, printre felurile de mancare pregatite de tipa de la TV se numara si un tort. Ea i-a zis ceva de genul “tort din rulada cu inghetata”.

Sa va zic cum se face:

  • se ia o rulada de ciocolata gata facuta (!), din comert, cum sunt Swiss Rolls, se taie rondele si se tapeteaza un vas cu rondelele
  • se umple restul vasului cu inghetata
  • se baga la congelator pana se intareste

Atat. Adica iei din comert niste rulada si niste inghetata, le pui impreuna, le racesti, ai facut tort. Nu imi venea sa cred ca a facut ceva atat de… banal, de simplu. M-am simtit aproape jignita ca pe un post de cooking, unde se presupune ca vezi tot felul de mancaruri gatite de niste chefi foarte smecheri, imi arata cum sa tai o rulada si sa o amestec cu inghetata (toate cumparate!).

Apoi mi-am dat seama ca ideea in sine nu era asa rea, ca daca ar fi gatit ceva complicat probabil nu l-as fi incercat niciodata si ca pana la urma asta e important: sa prezinte lucruri accesibile, cu sanse reale de a fi gatite de persoane care au alt job decat chef.