Fra næringslivet til forelesningssalen

Karen Stampen
NT6-thinkingsideways
3 min readJan 7, 2020

“Kahoot ja! Det må jeg teste ut også”. Undervisningstips og erfaringer deles på kryss og tvers når vi samler de seks NT6`erne som dette skoleåret skal undervise ved NTNU i Gjøvik. Det er noen dedikerte og engasjerte forelesere studentene får stifte bekjentskap med, og det går i Driftsregnskap, Forretningsjus, Tjenestedesign, Prosjektledelse og Transportplanlegging når de seks bidrar med kunnskap til byens studenter.

Fra venstre: Mari Bjerck, Escio, Tonje Vik Jevard, Escio, Trine Bråthen, Regnskapsconsult og Nicolai L. Dolva fra Advokatfirmaet Alver

Mens Trine Bråthen (Regnskapsconsult), Espen Martinsen og Beate Paulsrud (Strategisk Ruteplan) har holdt på siden i høst, skal Nicolai Løland Dolva (Advokatfirmaet Alver), Tonje Vik Jevard og Mari Bjerck (Escio) starte opp nå.

Kobler seg på akademia

Ingen av foreleserne har så mye erfaring med undervisning fra før, men forteller at de ser på oppgaven som en mulighet både til å utfordre seg selv, koble seg tettere på NTNU og få strukturert kunnskapen sin.

Espen Martinsen i Strategisk Ruteplan inviterer innimellom studentene ned til NT6

“For meg som advokat er det sentralt å kunne forklare jussen på en praktisk og god måte, så jeg ser dette som oppbyggende for meg i min jobb. I tillegg til dette er NTNU en institusjon jeg er nysgjerrig på, og som kan bidra til å utvikle meg i mitt daglige virke i Advokatfirmaet Alver” forteller Nicolai. De andre nikker enige til advokatens kommentar, og legger til at de liker muligheten til å lære mer om hvordan akademia fungerer, hva studentene er opptatt av, og rett og slett bli kjent med nye folk!

Må holde seg oppdatert

Kunnskapsdelingen går begge veier, for flere av foreleserne forteller at de tar med seg lærdommer fra undervisning situasjonen tilbake i sitt daglige virke. “Engasjementet på NTNU bidrar til at vi må sette oss inn i den nye teknologien og nye mobilitetsløsninger raskt, noe som også er viktig for oss i rollen som rådgivere for kunder. Studentene er gjerne interessert i ny teknologi og innenfor vår bransje skjer det mye på denne fronten” forteller Beate i Strategisk Ruteplan.

Beate Paulsrud og Espen Martinsen i Strategisk Ruteplan

Foreleserne er også opptatt av mulige ringvirkninger ved å knytte sterkere bånd mellom næringsliv og akademia. Tonje i Escio håper det kan være mulig å finne nye måter å samarbeid på, mens Nicolai i Alver mener det er viktig for advokatbransjen å stifte bekjentskaper med innovative miljøer da det skjer mye endringer i hans bransje.

Fra NTNUs side er de glade for å fylle på med lærekrefter fra næringslivet. “Det gjør at vi får til flere interessante næringslivsnære problemstillinger som studentene kan få innsikt i og kan bryne seg på” forteller Ottar Henriksen, leder fagenhet Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse.

Med andre ord skikkelig “Thinking sideways” i ekte NT6-ånd — hvor kompetanse deles og koblinger skapes på kryss og tvers!

--

--