Streaming og avvikling →Next Digital — Future Talks 2018

Torsdag 15. februar gikk konferansen Next Digital — Future Talks av stabelen i Ålesund, en konferanse fullstappet med spennende foredrag om digitalisering, bruk av sosiale medier og spennende historier.

Oclin var tilstede og bistod arrangementet med avvikling av foredragene, og streamet arrangementet for alle som ikke hadde anledning til å være tilstede.

Lyd & Lyspartner stod for lyd, projektor og scene, og Oclin leverte avvikling og stream.

Litt teknikk må til.

Foredragene avviklet vi via en MacBook Pro og en Lenova-maskin med Windows 10. Alle som leverte presentasjoner i PowerPoint-format fikk det avviklet fra PowerPoint på Windows, og alle med Keynote-presentasjoner fikk det avviklet fra MacBooken.

På scenen leverte vi to stk 32" monitorer, en viste foredragsholderen det samme bildet som projektoren, den andre viste nedtelling av hvor lang tid som gjenstod av deres programpost.

Alle kilder ble sendt gjennom en bildemikser, ATEM 1ME 4K fra BlackMagic Design, og videre sendt via AUX-er til projektor, scenemonitor 1 og 2.

Totalt hadde vi tre maskiner tilkoblet bildemiksen, to stk for avvikling av presentasjoner, og en ekstra MacBook Pro for avvikling av introvignetter for hver foredragsholder.

I tillegg hadde vi et kamera, et Sony FS5, som hele veien filmet nærbilde av foredragsholderen. Dette var koblet direkte til et capturecard på en MacBook Pro, og gikk inn i Wirecast Pro. I tilegg ble foredragene sendt inn via et capturecard nr 2. I Wirecast Pro lagde vi til en split, med både foredragsholder og presentasjon i bildet. Dette ble så sendt ut igjen via ene capturecardet til en HyperDeck for opptak, og videre til en Lynx PEC1864 (H264 streamingencoder). Lynx-enheten streamet altså dette signalet videre til Wowza Cloud.


Har du behov for hjelp til avvikling, opptak eller streaming av ditt arrangement? Ta kontakt med oss på post@oclin.no!