Microsoft Teams ile evden çalışırken iletişim sürekliliği nasıl sağlanır?

OGOO Technology Agency
OGOO Digital
Published in
2 min readMar 25, 2021

Çoğumuzun pandemi dolayısıyla tanıştığı “evden çalışma” süreci birçok şirketin kalıcı politikası olmaya başladı. Bu süreçte çeşitli iletişim uygulamaları ile tanıştık ya da tanıdıklarımızı daha çok kullanmaya başladık. Artan yoğun kullanım beraberinde rekabeti de getirdi. Google Meet, Zoom, Slack ve Microsoft Teams gibi yaygın iletişim uygulamaları arasında başlayan bu rekabetin kazanını sizce kim? Kullanım raporlarına baktığımızda kazananın günlük 115 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak rekor kıran Microsoft Teams olduğu açıkça görülüyor. Neden Microsoft Teams kazanan oldu? Bu soruyu Microsoft Teams’in bütünleşik bir iletişim ortamı sunması olarak cevaplayabiliriz.

Dijitalleşme ve pandemi ile değişen iş dünyasında bağlantı kurmak ve iş birliği yapmak için görüntülü toplantıların veya tek başına sohbetin çok ötesine geçen bir deneyime ihtiyacımız olduğunu anladık. Fikir alışverişinde bulunabildiğimiz, insanlarla bağlantılar kurabildiğimiz, toplantı öncesinde, sırasında ve sonrasında çalışabildiğimiz bir platforma ihtiyaç duyduk. Teams günlük iş iletişimi (toplantı, chat, arama) ve iş birliği süreçlerimizi tek bir ortamda topladı. Teams’in Microsoft 365 ürünleri ve 3. Parti uygulamalarla entegre yapısı, onu sadece bir chat uygulamasından çok daha öteye taşıdı. Örnek verecek olursak, oluşturduğumuz bir word veya powerpoint dosyasını Teams üzerinden arkadaşlarımızla paylaşarak birlikte içerikler yaratabiliyor, toplantılar düzenleyebiliyor hatta toplantı için link göndermek yerine tek tıkla 10 kişi ile toplantı yapabiliyoruz. Onaylarımızı ve izinlerimizi alıp task planlamaları ve atamaları yapabiliyoruz. Entegre 3. parti uygulamalarla verimliliğimizi arttırıyoruz. Teams channellarınıza Planner’ı ekleyerek günlük planlamalarımızı yapabilirken, Trello ve Jira gibi task yönetimi ürünlerinizle entegre olarak ekiblerin işlerini buradan yürütebiliyoruz. Bunlar entegre uygulamalardan sadece birkaçı.

Peki Teams’den çıkmadan ulaşabildiğiniz tüm bu özelliklere ek bir de şirket içi sosyal iletişim ağınıza yani intranetinize de erişebileceğinizi söylesek nasıl olur? Juno Intraneti Microsoft Teams menüsüne ekleyerek günlük toplantılarınızı ve birebir görüşmelerinizi yaparken, haber, duyuru ve etkinliklerinizi de Teams üzerinden takip edebilmenizi sağlıyoruz. Anket, çalışan rehberi, süreç formları, açık pozisyonlar, yemek menüsü gibi 30+ intranet modülünü de mobil uygulama ve web’in yanı sıra Teams üzerinden kullanımınıza açıyoruz.

Günlük çalışma rutininizin kolaylaştırırken, şirket içi sosyalleşmeyi arttıran Juno Intarnet ile hemen tanışmak için buradan demo talebi oluşturabilir ya da Microsoft onaylı uygulamaların eklendiği Microsoft Appsource üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

--

--