ŠKISOVA TRŽNICA 2017

Škisova Tržnica je letos podrla vse rekorde predprodaje vstopnic v svoji 20 leti zgodovini. V predprodaji, ki je trajala do večera pred dogodkom, se je prodalo več kot deset tisoč vstopnic.

Letošnja Škisova Tržnica je podrla vse rekorde predprodaje vstopnic v svoji 20 letni zgodovini.

Vstopnice so si obiskovalci lahko zagotovili s preprostim spletnim nakupom na Olaii.com ali pa so obiskali sebi najbližjo trafiko 3DVA oz. se ustavili na bencinskem servisu OMV.

Razmerje prodanih vstopnic preko spleta v primerjavi s fizičnimi lokacijami je bila:

- 30 % vstopnic prodanih preko spleta
- 70 % kupljenih na fizičnih lokacijah

Najbolj prodajni dan je bil 10. maj, zadnji dan pred dvajseto izvedbo Škisove Tržnice. Zabeležili smo krepko preko 6000 prodanih vstopnic.

Visoka prodaja na predvečer dogodka je skladna z analizami prodaje ostalih dogodkov in nakupnih navad obiskovalcev v Sloveniji. Kljub visokemu obisku na spletni strani nismo beležili nikakršne motnje v delovanju spletne strani ali motnje v nakupnem procesu obiskovalcev.

Najbolj prodajana fizična lokacija je bila trafika 3DVA na Kardeljevi ploščadi v neposredni bližini številnih ljubljanskih fakultet in študentskih domov. Lokacija je v neposredni bližini letošnje izvedbe Škisove Tržnice.

PREPROST SPLETNI NAKUP

Povprečno so obiskovalci, ki so vstopnico kupili preko spleta, potrebovali 1 minuto in 29 sekund za celoten nakup vstopnice. Od registracije uporabnika do nakupa in prejetja vstopnice na osebni elektronski naslov. Vstopnico so, skupaj z računom v ločenem sporočilu, prejeli na svoj elektronski naslov, kjer je bila varno shranjena do dogodka. Do nje pa so lahko dostopali tudi na lastem osebnem profilu.

Kar 30% spletnih nakupov je bilo opravljenih preko mobilnega telefona. Tako visok odstotek omogoča enostaven nakupni proces, ki je prilagojen tudi za pametne mobilne telefone in tablice. Ti so v letu 2017 del vsakdana. Odstotek prodaje preko mobilnega telefona pa je v skladu s študijami iz tujine, kjer ravno tako beležijo podobne statististične trende.

Najbolj uporabljeni sta bili kreditni kartici Mastercard in Visa, obiskovalci pa so za nakup uporabljali tudi svojo osnovno bančno kartico Maestro, ki prav tako omogoča varen spletni nakup.

Hiter, preprost in varen spletni nakup vstopnice.

FIZIČNA PRODAJNA MESTA

Obiskovalci so vstopnice pridno kupovali tudi na fizičnih prodajnih mestih po celotni Sloveniji. Mreža več kot 300 lokacij Trafik 3DVA in bencinskih servisov OMV omogoča nakup vstopnice praktično v vsakem slovenskem kraju. Ob nakupu so dobili obiskovalci ločeno vstopnico s QR kodo in ustreznimi podatki ter račun plačane storitve. Storitev se opravi brez dodatnih stroškov za obiskovalca ali organizatorja.

Več kot 300 prodajnih lokacij je dokaz, da sistem Olaii ponuja eno najbolje razširjenih prodajnih mrež v Sloveniji.

Za boljši nadzor nad fizično vstopnico kupljeno na trafiki 3DVA ali servisu OMV so številni obiskovalci izkoristili tudi možnost Olaii SAVE, ki omogoča prenos in shranjevanje vstopnice na svoj račun.

Z Olaii aplikacijo lahko skenirajo oz. ročno vnesejo QR kodo na vstopnici in si jo prenesejo na svoj uporabniški račun.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.