CASE STUDY: RADIO KOPER

Radio Koper velja za enega največjih in najbolj pomembnih radijskih postaj v Sloveniji. V sklopu pestrega radijskega programa mesečno pripravljajo koncertne nastope različnih slovenskih glasbenih skupin v oddaji radioLive. Ker imajo v studiu dovolj prostora tudi za obiskovalce, vedno ponudijo možnost, da se koncerta v živo udeleži omejeno število srečnežev.

Obiskovalci so se na nastop v živo, do zedaj lahko prijavili preko elektronskega naslova. To je bilo za organizatorje koncerta zelo zamudno, saj so morali redno odpisovati na vsa elektronska sporočila. Na vhodu pred začetkom nastopa pa so zgubljali čas z iskanjem imen in elektronskih naslovov obiskovalcev.

Rešitev so našli na spletni platformi Olaii.com. Uredili so si Radio Koper profil, kjer lahko zdaj mesečno ustvarijo dogodek in ponudijo omejeno število vstopnic. Obiskovalci, ki bi želeli nastopu prisluhniti v živo, si lahko zdaj brezplačno vstopnico zagotovijo le v nekaj preprostih korakih. Vstopnico s QR kodo prejmejo na svoj elektronski naslov.
Radio Koper ponudi vstopnice neposredno na spletni strani, ki ga omogoča posebni plug-in widget vnesen s preprosto “html” kodo.
Pred dogodkom obiskovalec samo še pokaže natisnjeno vstopnico, QR kodo na telefonu ali na Olaii aplikaciji za pametne telefone. Organizator lahko veljavnost vstopnice preveri z brezplačno Olaii Access aplikacijo za Android ali iOS.
Celoten sistem je brezplačen in za Radio Koper ne predstavlja nobenih stroškov. Če bodo želili v prihodnje ponuditi plačljive vstopnice, se jim omogoči tudi možnost fizičnega nakupa vstopnic preko trafik 3DVA in bencinskih servisih OMV po celotni Sloveniji.

VEČ O PRODAJI VSTOPNIC:

ZAČNI S PRODAJO VSTOPNIC:

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.