STELLARBEAT MUSIC FESTIVAL

Ob jezeru Rogoza, v neposredni bližini Maribora, se je za konec tedna med 23. in 25. junijem odvijal prvi StellarBeat Music Festival. Že zdaj ga lahko, za leto 2017, okronamo za največji festival elektronske glasbe pri nas.

Festival je navdušil več tisočglavo množico obiskovalcev željnih elektronskih zvokov, svetlobnih efektov in festivalskega vzdušja. Poleg prvega zvezdnika festivala, Nizozemca Fedde Le Grand, je nastopilo več kot 20 Dj-jev. Med njimi mojstri elektronskih zvokov kot so Valentino Kanzyani, Pretty Pink, Mike Vale, Matroda, Tim Urbanya, Alex Ranerro in številni drugi.

Brezgotovinsko plačevanje

Na območju celotnega festivala je bilo omogočeno brezskrbno brezgotovinsko poslovanje z Olaii Cashless zapestnicami, ki so jih obiskovalci prejeli na vhodu. Odprava plačevanja z gotovino je omogočila hitrejše transakcije, olajšala je delo gostinskemu osebju in organizatorjem prinesla podrobno analizo prodaje v realnem času.

Dogodki, ki uporabljajo Olaii Cashless v povprečju beležijo 35 % zvišanje prometa. K temu znatno pripomorejo krajše vrste, manj upravljanja z drobižem na licu prodaje in sama psihologija plačevanja s kartico. Plačevanje postane za osebje in obiskovalce bolj prijetna izkušnja.


Uspešna predprodaja vstopnic

Zelo pomemben del uspešne izvedbe festivala v tako velikem obsegu je uspešna predprodaja vstopnic. Zato so se organizatorji odločili, da vstopnice svojim obiskovalcem ponudijo preko platforme Olaii. Prodaja vstopnic omogoča hiter, preprost in varen nakupni proces, brez dodatnih in nepotrebnih stroškov za obiskovalce.

Festival je vstopnice svojim obiskovalcem ponudil na več načinov:

1. Preprost spletni nakup:

Obiskovalci so si lahko vstopnico zagotovili preko preprostega spletnega nakupa na Olaii.com ali neposredno na spletni strani festivala stellarbeat.si, kamor je bila implementirana prodaja. Na spletni strani so tako obiskovalci pridobili več informacij o prihajajočem dogodku in načinu nakupa vstopnic. Vstopnico so brez dodatnih stroškov prejeli na svoj osebni elektronski naslov.

2. Fizična prodajna mesta:

Za obiskovalce, ki so si želeli vstopnico pridobiti na fizični lokaciji, jim je bila omogočena mreža z več kot 300 lokacijami po celotni Sloveniji. Poiskali so sebi najbližjo trafiko 3DVA ali bencinski servis OMV in si zagotovili vstopnico. Kupljeno fizično vstopnico so lahko prenesli tudi na Olaii aplikacijo z uporabo možnosti Olaii Save, kjer je bila varno shranjena do dogodka.

3. Lastna prodaja vstopnic:

Za prodajo vstopnic v Bar Kaos so organizatorji uporabili možnost lastnega generiranja vstopnic. Organizator ima v spletni pisarni možnost brezplačnega ustvarjanja dodatnih vstopnic, ki so jih nato svojim obiskovalcem ponudili na svojih dodatnih lokacijah. Vstopnice so enakovredne ostalim kanalom prodaje.

Olaii ekosistem

Uspešna izvedba še enega brezgotovinskega dogodka v Sloveniji je dokaz, da je vizija sistema Olaii jasna in uspešna. Olaii cashless so uspešno izkoristili že dogodki, kot so ljubljanski pop-up festival Kurzschluss, največji študentski festival KKŠ Summer fest, elektronski ECO festival, poletni festival Lakeness, avstrijski nočni klub Sakog in ostali.

Jedro sistema predstavljajo Olaii POS blagajne, ki so primerne za dogodke, bare in restavracije. Program je preprost za uporabo, pregleden in omogoča, skupaj z ostalimi rešitvami, podroben vpogled v sistem in prodajo v realnem času.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.