Cykling ger många goda fördelar

Cykling på sommaren har otroliga fördelar.

Cyklingen ger möjlighet att packa ner fler saker i ryggan jämfört med löpning. Därför är ett fikastopp lätt ordnat.Det finns många skäl att cykla: Studier visar att man får bättre kondition och ökar förbränningen. Musklerna och balansen tränas på ett skonsamt, men effektivt sätt, och skaderisken är mycket liten.

Det är förutsatt att man inte cyklar 180 kilometer i timmen, som jag fick registrerat på en träningssajt nyligen. Men det hör till kategorin tekniska mätfel.

Jag har cyklat lite extra en tid och orsaken till det är inte enbart för att det är fantastiskt kul, utan också för att jag först lyckades stuka en tå på vänsterfoten och sedan en på högerfoten, men nu är det nästan bra.
Stukningarna gjorde att jag valde racern på lördagen när jag gav mig ut mot Hornslandet i helgen.

Cyklingen ger möjlighet att packa ner fler saker i ryggan jämfört med löpning. Därför är ett fikastopp lätt ordnat.

Något som jag alltid känner på cykelturer, särskilt längre sådana, är hur mjölksyran samlas i låren när man trycket på lite. Samtidigt är det hyggligt lätt att bli av med den genom att helt enkelt ta det lite lugnare några minuter.
Just mjölksyra i låren är något som flitigt diskuteras inom motionscykling och som jag förstått av diskussionen är bästa motmedlet att träna mer cykling. Man blir bra på det man tränar, kort sagt. Och liksom i all annan konditionsträning kan man få snabbare resultat med intervallträning.
Som maratonlöpare har jag viss nytta av den konditionsträning jag jobbat ihop från förr, men det är långt kvar till den nivå cykelspecialisterna når. Mina ambitioner försvåras kanske av att jag gillar olika träningsformer, men fördelarna med det är många.

En stor fördel med cyklandet är att man tar sig fram fort över långa distanser. Dessutom kan man ta med sig fika. Och det var precis vad jag gjorde på årets längsta cykeltur.
Det gäller att ta vara på stunden.