Δες το μέλλον θετικότερα ξεκινώντας από τώρα!

«Για να δημιουργήσεις κάτι εξαιρετικό, τότε η αντίληψή σου πρέπει να είναι αδυσώπητα αφοσιωμένη στην παραμικρή λεπτομέρεια»
– Giorgio Armani, σχεδιαστής ρούχων

Ξυπνάς κάθε πρωί κατσουφιασμένος επειδή πρέπει να πας σε μια δουλειά που δεν αγαπάς;

Όταν σταματάς στα φανάρια το μυαλό σου ταξιδεύει στο πως θα έπρεπε να ήταν η ζωή σου;

Όταν ξαπλώνεις στο κρεβάτι δεν κοιμάσαι διότι το μυαλό σου δουλεύει υπερωρίες;

Τότε το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις την αντίληψή σου και πως βλέπεις τον κόσμο γύρω σου. Η θετική σκέψη μπορεί να φαντάζει σαν ένα φτηνό γιατροσόφι αλλά μη βιαστείς να την κατακρίνεις πριν τη δοκιμάσεις.

Άλλωστε αν πραγματικά νιώθεις ότι έχεις φτάσει στα όριά σου, τι έχεις να χάσεις δοκιμάζοντας μια διαφορετική προσέγγιση;

Ξεκίνα την ημέρα με θετική επιβεβαίωση

Αν όσα σε απασχολούν στριφογύριζαν στο μυαλό σου όλο το βράδυ, τότε πιθανόν και εσύ ο ίδιος να στριφογύριζες στο κρεβάτι με αποτέλεσμα να ξυπνήσεις με πονοκέφαλο. Κοιτώντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη έχεις ουσιαστικά δύο επιλογές.

Ή να προκαταλάβεις ότι η ημέρα που θα ακολουθήσει θα είναι μια ανηφόρα ή να δεις τον εαυτό σου να επαναλαμβάνει φράσεις όπως «τίποτα και κανένας δε θα μπει εμπόδιο σε μια εξαιρετική ημέρα». Αφού το υποσυνείδητό σου και οι απαισιόδοξες σκέψεις είχαν τη δύναμη να σου χαλάσουν τον βραδινό ύπνο, γιατί να μη το χρησιμοποιήσεις υπέρ σου για να οραματιστείς μια παραγωγική ημέρα;

Σήκωσε ασπίδα χιούμορ σε δυσάρεστες καταστάσεις

Κοιτώντας στο παρελθόν και μια στιγμή που πραγματικά ένιωσες άβολα, δε σε κάνει να χαμογελάς;

Από πόσες δύσκολες καταστάσεις βγήκες πανηγυρικά νικητής έστω κι αν αρχικά φάνηκαν δύσκολες και τώρα εκτιμάς ότι μέσω αυτών έκτισες χαρακτήρα;

Πρακτικά δεν είσαι σε θέση να ελέγξεις όλες ανεξαιρέτως τις καταστάσεις που θα συναντήσεις αλλά μπορείς να τις προσεγγίσεις με χιουμοριστικό τρόπο, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι. Άλλωστε συχνά η πρώτη εικόνα μπορεί να φαντάζει ένα ανυπέρβλητο βουνό, ενώ με μια ψυχραιμότερη ματιά να είναι στην πραγματικότητα ένας λόφος.

Βρες το μάθημα πίσω από κάθε πάθημα

Ο Thomas Edison, εφευρέτης του ηλεκτρικού λαμπτήρα, είχε μια αποστομωτική απάντηση σε όσους τον επέκριναν για τις συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειές του που εν τέλει οδήγησαν στη μια εφεύρεση μετά την άλλη.

«Δεν έχω αποτύχει 10000 φορές, αλλά έχω ανακαλύψει 10000 τρόπους που δε δουλεύουν» ήταν η φράση που έλεγε σε όποιον υποτιμούσε το όραμά του.

Αν αναζητείς το τέλειο τότε είσαι καταδικασμένος σε αιώνια αναζήτηση, διότι πολύ απλά χρειάζεται να πάθεις για να μάθεις. Όχι απαραίτητα με την κακή έννοια της φράσης, αλλά με την έννοια του ότι από κάθε στραβοπάτημα, μαθαίνεις τον τρόπο για να κάνεις ακόμα ένα βήμα στην ευθεία που οδηγείς στον στόχο.

Like what you read? Give Onemanshow a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.