ONfile introduceert: Ad Knotter

ON file
ON file
Jul 28, 2019 · 2 min read
De Limburger

ONfile zet zich al drieëntwintig jaar in voor gevluchte journalisten, schrijvers en andere mediaprofessionals in Nederland. Dat doen we met een klein team en een actief bestuur én vanaf deze week dus ook met onze ambassadeurs: mensen op wie we af en toe een beroep kunnen doen om hun kennis, expertise of netwerken ten behoeve van de stichting in te zetten. Met trots presenteren we onze zeven ambassadeurs. In deel vijf van deze serie: emeritus hoogleraar sociale en economische geschiedenis.

Over Ad Knotter
Ad Knotter (1953) was tot 1 december 2018 directeur van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) en hoogleraar aan de Universiteit Maastricht in de vergelijkende regionale geschiedenis. Hij was de eerste protestantse directeur van het Centrum dat door katholieken opgezet was om de historie van de eigen zuil te onderzoeken. Snel werd hij een groot kenner en bewonderaar van de veelzijdige Limburgse geschiedenis. “Vooral ook de internationale context van Limburg heeft me erg verrijkt, menselijk en wetenschappelijk”.

Op 1 december 2018 ging Ad met emiraat. Na zijn pensioen zal hij promovendi gaan begeleiden — die bevoegdheid houdt hij nog vijf jaar — en vooral onderzoek doen. Hij wordt research fellow van het vermaarde Internationale Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam en gaat daar onderzoek doen naar de geschiedenis van de FNV tussen 1958 en 1982.

Bij zijn afscheid benoemde hij ONfile als het goede doel voor donaties. Onder andere met dit geld gaan we een handboek journalistieke inburgering realiseren.

Meer over Ad Knotter lees je in dit interview in De Limburger.

onfile

ONile is a non-profit organization by and for exiled…

onfile

ONile is a non-profit organization by and for exiled journalists, writers and other media professionals.

ON file

Written by

ON file

ONile is a non-profit organization by and for exiled journalists, writers and other media professionals. Website: onfile.eu

onfile

ONile is a non-profit organization by and for exiled journalists, writers and other media professionals.