OpenVRT
Published in

OpenVRT

De 20 van 2020: Siemen Gijbels

Internet wizard Siemen Gijbels experimenteert met alles wat op het scherm leeft. Op zoek naar een wacky website of een bizarre Instagram filter? Look no further!

Foto’s: Ianthé Meylemans

Hoe zou je jezelf voorstellen aan mensen die je werk nog nooit hebben gezien?

Ik ben een 26-jarige web developer uit Antwerpen. Ik zou zeggen dat mijn eigen werk onder de categorie “georganiseerde chaos” valt, wat wel te zien is aan mijn website en projecten. Ik vind het leuk om dingen te creëren die op het eerste zicht een beetje overweldigend ogen, maar na wat meer inspectie toch een logische structuur bevatten. Verder experimenteer ik graag met Instagram filters die niet bepaald flatterend zijn voor de gebruiker.

Hoe rolde je in interaction design en web development?

Leuke, aparte designs hebben me altijd wel geïnspireerd. Dat was ook een grote reden voor mij om Multimedia & Communicatietechnologie te studeren. De eerste keer dat ik een website maakte, en de code werkte naar behoren, voelde alsof ik een tovenaar was, zelfs al was de code vrij simpel. Om dat gevoel te behouden, probeer je steeds moeilijkere en meer gewaagde dingen uit. Misschien is het daarom dat mijn website er zo wacky uit ziet.

Waar zoek je naar in goed werk?

Ik kijk vaak eerst naar het design van het werk. Ik sta sowieso als web developer veel steviger in mijn schoenen op vlak van front-end dan op vlak van back-end. Persoonlijk vind ik dat ook leuker om te doen: je design proberen te vertalen naar code. Wat ik zelf creëer is eerder simpel qua design, met de focus op de typografie. Als ik een design goed vind, maar de typografie niet, dan verpest dat voor mij in vele gevallen het hele werk.

Waar werk je momenteel aan?

Momenteel probeer ik voornamelijk te werken aan mijzelf. Ik heb onlangs terug beseft hoe belangrijk het wel niet is om tijd voor jezelf nemen. Mental health is important kids! Verder moet ik nog enkele websites maken en probeer ik een nieuwe Instagram filter te lanceren, maar dat laatste zit wat tegen. Instagram is enorm streng geworden op filters die je gezicht vervormen, om plastische chirurgie effecten tegen te gaan.

Wat is het beste dat jou al is overkomen sinds je start als creative?

De recente feedback die ik kreeg op mijn nieuwe website. Mensen die ik totaal niet kende spraken me aan op Instagram en vertelden me dat ze er al even mee aan het rondspelen waren. Ik kreeg veel goede feedback.

Wat zou je graag ooit nog maken?

Momenteel laat ik alles een beetje op me afkomen en kijk ik vanuit dat standpunt hoe ik het beste werk kan leveren. Op dit moment zou ik eerder geneigd zijn om te zeggen dat ik werk wil leveren voor een cool museum, een kunstgalerij of een kledingmerk waar ik achter sta. Maar ik weet dat ik nog enorm veel kan groeien en wil graag eerst wat meer ervaring opdoen. Wanneer dat in orde is en ik weet welke richting ik exact wil uitgaan, dan denk ik dat ik een veel preciezer antwoord op die vraag kan geven.

Welke raad zou je aan andere beginnende web developers geven?

Als raad kan ik enkel meegeven dat je nieuwsgierig moet blijven zodat je blijft ontdekken. Als je een bepaald aspect van programmeren wilt leren dan kan je dat ook best doen door een project te starten waar je zelf in geïnteresseerd bent. Zo kan je dat onderdeel dat je wilt leren er in proberen te verwerken. Op die manier haal je er het meeste uit voor jezelf. Daarnaast zou ik zeggen dat je ergens wel een beetje outside the box moet kunnen denken en vooral nieuwsgierig zijn en doorzettingsvermogen hebben.

Nieuwsgierig? Bekijk Siemens werk op: https://www.siemengijbels.com, @siemengijbels en @openvrt

--

--

OpenVRT is een community voor jonge, digitale creatievelingen met een broek vol goesting in media.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store