De laatste sprekers voor #5JAAR OpenVRT: Marie Wynants, Undefined, Marlies van der Wel en Lien De Ruyck.

Heb je nog geen ticket gereserveerd? Het is nog niet te laat!

Twee weken voor #5JAAR OpenVRT in Vooruit op 8.12.2018 kunnen we onze laatste sprekers bekendmaken:

Lien De Ruyck is creatief strateeg, avonturier en oprichter van ‘We Are Tribe’. Noem het een agency, experiment of netwerk… Haar tribe is bovenal een collectief van freelancers die hun creativiteit willen inzetten om de wereld in de positieve zin te veranderen. Using creativity for good, not merely for food.

We Are Tribe heeft flexibele grenzen en bestaat uit grafisch vormgevers, storytellers, illustratoren… maar evengoed uit growth hackers, gedragsontwerpers en alternatieve creatieve profielen. Het collectief werkt ook nauw samen met ondernemers, sociale organisaties, burgers en internationale partners, zoals +Acumen, The Unschool en The Disruptive Design Gang uit New York. Lien vertelt je meer over haar persoonlijke creatieve zoektocht, deelt de voordelen en valkuilen van dit samenwerkingsmodel en wijdt je in in het ‘creatief activisme’.

Fotografe Marie Wynants laat zich in haar werk inspireren door haar jonge jaren als professioneel danseres. De elegantie van het menselijke lichaam en haar fysische beperkingen zijn de rode draad in haar werk. Ze werkte voor merken als Ann Demeulemeester en Delvaux en kreeg faam door haar werk met Max Colombie van Oscar & The Wolf.

Op #5JAAR OpenVRT gaan we met haar in gesprek over haar werk en hoe het tot stand komt.

Undefined is een creatieve studio uit Antwerpen. Ze bestaan uit een multidisciplinair team dat content creëert voor alle media en platformen. Van het uitwerken van een social media campagne tot het uitbouwen van hun eigen ping pong bar, ze gaan altijd op zoek naar een uitdaging in hun werk.

De creatievelingen van Undefined brengen hun verhaal over mislukte events, hun obsessie met ping pong ballen, hun karaoke verslaving en de waarde van een slecht idee. Alles wat dan ook niets met blockchain te maken heeft.

Marlies van der Wel is een Nederlandse animator en illustrator wiens korte films geselecteerd en vertoond zijn op festivals als Berlinale, Toronto Film Festival en Sundance. Haar prijswinnende films ‘Zeezucht’ en ‘Sabaku’ zijn beide het product van een ijverig collage proces waarmee ze tekeningen, texturen en willekeurige voorwerpen combineert. Kenmerkend voor haar werk is het gebruik van een simpele vertelling voor grote thema’s, emotionele verhalen (maar geen tearjerker) universeel (en toch persoonlijk) en lichtvoetig (met een fijne dosis humor). Haar laatste film ‘Emily’ is de Nederlandse inzending voor de Academy Awards 2019.

Marlies komt vertellen over de totstandkoming van een korte film, waar ze zal focussen op de vertaling van een oorspronkelijk idee naar een script en beeld. Aan de hand van beelden en verhalen van achter de schermen neemt ze je mee in haar eigen filmtraject.

Aarzel niet en reserveer nu nog je ticket voor #5JAAR OpenVRT op 8.12.2018 in Vooruit Gent.