Nieuwe sprekers voor #5JAAR OpenVRT: o.a. Adriaan Van Aken, Chrostin, Floor Denil…

Heb je nog geen ticket gereserveerd? Niet aarzelen, gewoon doen! Zorg voor je plaats in de zaal.

#5JAAR OpenVRT komt dichterbij, tijd om wat vers bloed aan sprekers bekend te maken:

copyright Jimmy Kets

Al zijn hele artistieke leven is Adriaan Van Aken een multimedia-artiest, maar pas zeer onlangs besloot hij zich ook zo te gaan noemen. Niet omdat het hipper en modieuzer klinkt dan ‘theatermaker’ (dat wat hij studeerde), maar net omdat de term ‘multimediakunstenaar’ zo betekenisloos is. Perfect voor een artiest die zich niet graag in een hokje laat steken.

Adriaan werkt sinds 2001 voor theaterhuis Het nieuwstedelijk en combineert er tekst, muziek, audiomontage en stripbeelden tot voorstellingen en heel veel andere uitdraaien (stripalbum, luisterboek, podcast,…). Hoogstzelden bestaat er slechts één versie van één werkstuk.

Momenteel tourt Het nieuwstedelijk met zijn nieuwste werk, De Kiezer Beslist. De eerste ‘dansbare’ politieke podcast ooit en een liveversie die speelt in de rand van politieke debatten en op andere maatschappelijke speelplekken. Adriaan probeert altijd een verhaal te vertellen. De middelen die hij daarvoor aanwendt, staan ten dienste daarvan. “Vormvernieuwing is een prettige bijwerking, nooit een doel op zich.” Dat zal de kern van zijn lezing vormen.

Floor Denil is illustratrice, muzikante en ondernemer. Misschien heb je haar illustraties al in je feed op Instagram zien passeren. Ze vermijdt smalltalk, pompoenchutney en dikke nekken. Ontdek samen met ons wat ze in haar mars heeft!

Kasseivreters is een mediacollectief met een passie voor de koers. Ze willen aantonen dat er veel meer is dan wegwielrennen alleen. Hun doel is om nieuwe, hippe wielertakken en hun cultuur in de verf te zetten door toffe videocontent te maken. Zo maakten ze onder begeleiding van OpenVRT een driedelige Youtube-reeks voor Sporza.

Heren Loebas is de creatieve studio van Stijn D’Hondt en Peter Van de Sijpe, ontstaan uit hun gedeelde passie voor (grafisch) design, reclame en storytelling. Ze geloven in de kracht van vakmanschap, creativiteit en cocreatie. Authenticiteit en sterke merkbeleving zijn hét powerduo waarmee jouw merk zich van de rest kan onderscheiden.

Om een initiële briefing in een sterk opgebouwd verhaal om te zetten, duiken ze diep in het DNA van een merk of organisatie. Ze verfijnen een strategie en kneden het tot een unieke, impactvolle visuele identiteit. Kom tijdens hun talk alles over dit proces te weten.

Yassine Atari is fotojournalist en reporter die zich de voorbije drie jaar op verschillende humanitaire crisissen en rampen heeft gefocust. Als 19-jarige kerel trok hij zonder enige camera-ervaring op eigen houtje de wereld in om zichzelf te bewijzen in de journalistiek. Zijn vuurdoop: de vluchtelingencrisis op het Griekse schiereiland. Later maakte hij reportages voor Vranckx en VRT NWS, waar hij verschillende fotoreportages, docu’s, journaalstukken en andere content maakte.

Anton Olbrechts is een creative video producer die vooral graag filmpjes maakt. Van A tot Z, helemaal alleen, of als deel van een team. Soms slaat hij zichzelf voor de kop dat hij tijdens zijn filmstudies niet gewoon een shitload aan video’s heeft zitten maken. Hij had tijd, mogelijkheden en aan enthousiasme ook geen gebrek. Zijn motto? Just. Do. It. (Yep, dat bestaat al, maar het werkt! Toch?) In zijn vrije tijd is Anton vrijwilliger bij Mediaraven en daar heeft hij nog geen moment spijt van gehad. Kom te weten waarom.

Ken je de beeldtaal van platformen als YouTube vanbinnen en vanbuiten, weet je wat jongeren boeit en zit je vol inspiratie? Dan maak jij misschien het volgende non-fictie format voor Eén online. Nikolaas Dewilde, eindredacteur bij Eén online, komt deze oproep even toelichten. Dus iedereen met wilde ideeën moet zijn oren goed spitsen.

Chrostin, de godmother van de huisstijl van ons event, mag uiteraard niet op onze affiche (die ze zelf ontworpen heeft) ontbreken. Christina De Witte is 22, illustratrice en houdt van straffe koffie, dutjes en slechte combinaties.

Reserveer als de bliksem je ticket voor #5JAAR OpenVRT.