Open #meet-up: Joni en Wietse maakten een clip voor Thuis!

We vroegen Joni en Wietse een verslag te maken van hun werk voor de videoclip van Thuis:

Toen we de oproep van OpenVRT voor de videoclip van Thuis zagen, waren we meteen enthousiast. We zagen het als een fijne uitdaging en wilden daar maar wat graag onze tanden inzetten!

We staken de koppen bij elkaar en kwamen op een simpel visueel idee. Een kleine week na het indienen kregen we telefoon van OpenVRT. We mochten langskomen op de Reyerslaan (excited!!) om het idee verder uit te werken tijdens een workshop. Lang nadenken was niet nodig, ons antwoord was een volmondige: JA!

Tijdens de workshopdag werden we overladen met video’s die ons op weg moesten zetten om out of the box te denken. Verrassend veel dieren passeerden de revue.

Na een korte, maar zeer krachtige brainstormsessie met de mensen van het Creative Lab, hadden we een rugzak vol inspirerende post its.

Van ons oorspronkelijke idee schoot na de brainstormsessie nog maar een heel klein deel over. We hadden van het Thuis-team meegekregen dat we voornamelijk het Thuis-gevoel moesten overbrengen naar de kijker.

We mochten er wel onze eigen cinematografische touch aan geven. Maar het belangrijkste was dat de thuis-kijker de videoclip moest kunnen smaken.

We gingen aan de slag met onze post its. Wat als we tijdens de videoclip een koppel zien dat onderweg is… Maar naar waar? Dat mocht de kijker uiteraard pas aan het eind te weten komen.

Om het verhaal iets extra te geven, en omdat we tijdens de workshop overladen werden met video’s van dieren, besloten we om aan onze clip ook een hond toe te voegen. In ons idee wacht het hondje de twee baasjes op en is hij alles in gereedheid aan het brengen om een gezellige televisieavond te starten.

Nadat ons scenario werd goedgekeurd door het team van Thuis en OpenVRT hebben we de productie opgestart. De Thuisploeg was enthousiast over het idee van de hond. Maar waarschuwden ons voor de 3 B’s: boten, baby’s en beesten. Daarnaast was er een strakke deadline. Met als gevolg een aantal slapeloze nachten en veel energiedrankjes.

De eerste draaidag was de centrale gast de hond (van Joni). Het was niet evident om hem te doen gehoorzamen, zeker omdat het nog een jonge, enthousiaste puppy was. Maar met een doos vol hondenkoekjes in de aanslag hebben we ons door deze draaidag geworsteld.

Op onze tweede dag hadden we onze shots gepland met het koppeltje die zich buiten afspeelden. Er hing een donkere sneeuwwolk over de draaidag, letterlijk. Uiteindelijk bleek de sneeuw een geluk bij een ongeluk. Het zorgde voor een leuke sfeer in beeld.

Maar de sneeuw had wel een effect op de ploeg. Door de verkeershinder was het een uitdaging voor de cast en crew om in Antwerpen te geraken. Daarbovenop moesten we op 4 locaties (die volledig ondergesneeuwd waren) gaan draaien.

Het was koud, maar gelukkig konden we op een aantal gastvrije Antwerpse cafés en restaurants rekenen die hun warme interieur openstelden om ons ten gepaste tijde op te warmen.

De laatste fase was misschien wel de moeilijkste voor ons. Een kleine week later was onze deadline en moesten we de videoclip presenteren op OpenVRT #talks. De montage gebeurde met de nodige hoeveelheid koffie.

We kwamen met een klein hartje toe in Fosbury & Sons. Weinig mensen hadden de videoclip al gezien, we waren dan ook heel benieuwd naar de reacties van het publiek.

Maar die zorgen waren voor niets. We kregen ontzettend veel warme reacties op ons werk en we zijn de mensen van OpenVRT dan ook erg dankbaar voor de kans die we hebben gekregen.

Laat die boten, baby’s en beesten maar komen!

Merci crew en OpenVRT, meteen opnieuw!

Bekijk hier de videoclip van Joni en Wietse. Hun werk volgen? Check hun profiel in onze OpenVRT database.

Like what you read? Give Camille Pollie a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.