OpenVRT neemt het podium over op and& Leuven! Hell yeah!

Met Tom Galle, Leonieke Verhoog & Nick Verstand en Johnny Harris!

Bestel hier je ticket!

Op 3 mei 2018 nemen we een podium van and& Festival & Summit in met OpenVRT. We trekken er drie sprekers op het podium die je moet gezien hebben!

v.l.n.r. Johnny Harris, AURA door Nick Verstand & VPRO Medialab en Tom Galle

Johnny Harris is een one-man-band filmmaker en journalist voor Vox. Johnny neemt je in zijn (video) content mee naar nieuwe plekken en toont je waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Hij maakt gebruik van cinematografische videografie, digitale cartografie en grondig journalistiek onderzoek om zelfs je bomma de meest ingewikkelde zaken uit te leggen. (You get it, we zijn fan van hem.)

Je kent Johnny waarschijnlijk nog wel het meest van zijn reeks ‘Borders’, waarin hij verhalen van verschillende grensgebieden ter wereld in beeld bracht. ‘Er zit meer achter een lijn op een kaart’, dacht hij.

Leonieke Verhoog & Nick Verstand sloegen de handen in elkaar voor ‘AURA’. Leonieke Verhoog is een concept developer media en programmamaker bij VPRO Medialab. Zij zoekt naar nieuwe manieren om verhalen te vertellen, door op een andere manier je publiek aan te spreken. Nick Verstand is een eigentijdse kunstenaar die het menselijke gedrag en perceptie onder de loep neemt via audiovisuele installaties.

Nick Verstand creëerde AURA, een audiovisuele installatie die gevoelens vertaalt in lichtstralen. De emoties van de deelnemers werden gemeten door ‘wearables’: een hartslagmonitor, een sensor die je hersenactiviteit meet en huidreactiemeter. Het werk was onderdeel van de tentoonstelling ‘We Know How You Feel’, gecureerd door VPRO Medialab op de Dutch Design Week in 2017. Ontdek alles over deze unieke samenwerking.

Tom Galle is een concept driven artist die werkt binnen de surreële internetsfeer/cultuur. ‘Zware woorden’, maar hij weet als de beste wat werkt binnen de cultuur van memes, gifs en zelfs VR. Hij maakt conceptual art aan een sneltempo en dat kan alle vormen aannemen: websites, mobiele apps, fotografie, VR en 3D video. Misschien botste je eerder al op de Macbook Selfie Stick, Tinder VR, the Netflix and Chill Airbnb room?

Nu al zin om in een avondje ‘achterovergeblazenwordenvaninspiratieencooledinges’? Om erbij te zijn moet je een ‘Festivalpass’ kopen voor 3.05.2018 via de site van and& Summit & Festival. Dat geeft je toegang tot ons podium, maar ook tot de andere activiteiten die avond.

Bestel hier je ticket!

Like what you read? Give Camille Pollie a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.