VRT NXT: dat zijn wij! (2)

Wij zijn Jens, Lukas, Sima, Alexia en Norah en hebben het genoegen om ons deze week voor te stellen.

VRT NXT is een jongerenproject waarbij wij afgelopen zomer losgelaten werden in de wereld van de VRT. Bij de verschillende netten mochten wij volledig ons ding doen. Één, Radio 1, Radio 2, MNM, StuBru, VRT NWS en Ketnet stelden hun deuren open en fungeerden als de ideale voedingsbodem voor het ontwikkelen van ons talent. Voor radio en televisie maakten wij filmpjes en foto’s, brainstormden wij over nieuwe programma’s en zo veel meer.

NORAH DE ROO

Ik ben Norah en zag voor het eerst het licht op 26 oktober 1999 in het ziekenhuis van Jette. Toen ik oud genoeg was om het ziekenhuis te verlaten kwam ik in Roosdaal terecht. Daar woon ik nu nog steeds. Roosdaal zou Roosdaal niet zijn zonder de Chiro. In Chiro Amigo’s Pamel stond ik afgelopen jaar met plezier leiding voor 30 kwiks. Ik volg Media & Entertainment Business en start mijn tweede jaar op 17 september. De vrije tijd die ik na de chiro en school over heb, steek ik graag in het filmen en monteren van vlogs. Die kan je checken op mijn YouTube-kanaal. Natuurlijk breng ik ook graag tijd door met vrienden en familie. 
Leuk weetje: Mijn broer heet Aaron, dat is Norah achterstevoren maar dan met een extra ‘a’ en zonder de ‘h’. Mijn ouders moesten toch ergens origineel zijn hé.

Persoon in de media die mij het meest inspireert.

Foto: VRT

Peter Van de Veire is dé mediafiguur waar ik het meeste naar opkijk. Hoe hij luisteraars en kijkers entertaint en aan het lachen brengt, vind ik zalig. Hij is energiek en lijkt altijd zo goed gezind, daar word ik zelf ook gelukkig van. Mijn grote droom is om later met hem de grote Peter Van de Veire Ochtendshow te presenteren.

Heb ik ook een mediaverl(h)eden?

Je kon mij vorig jaar dagelijks spotten in de Homo Universalis rubriek van Iedereen Beroemd waar ik op de 28ste plaats geëindigd ben. Nu kan je me wekelijks aan het werk zien in de nieuwe rubriek ‘De jeugd van tegenwoordig’ samen met mijn beste vriend Cameron. Daar doen we verschillende opdrachten die de behendigheid van de jeugd testen. Onlangs moest ik ook met enkele andere VRT NXT’ers jingles inspreken voor MNM. Natuurlijk wordt er tussendoor gezeverd en gelachen en ineens hoorde ik in het weekend mijn lach op de radio. Dus die lach die je in de jingles hoort in het weekend, is de mijne. Hoe cool is dat?!

ALEXIA DHERTOGE MARTINEZ

Foto: Bob Storms (instagram/alicemae.official)

Ik ben Alexia, al is het inmiddels vooral Lexi geworden, of Martinez, is ook goed. Voluit heet ik namelijk Alexia Dhertoge Martinez (mijn mama is afkomstig uit Uruguay). Ik heb mijn eerste tranen gelaten in het UZ te Gent op een warme Pinksterzondag, 23 mei 1999. Ik woon in Affligem, een ludieke gemeente ergens langs de E40. Ik heb een kleine broer en zus, en ben dus de oudste in het gezin. Momenteel studeer ik Audiovisuele Kunsten Documentaire en Film aan het RITCS te Brussel, waar ik mij als artistiek en creatief type als een vis in het water voel. Op school noemen ze me een bezige bij, aangezien ik naast studeren ook artiest ben, en regelmatig met mijn stem en pianospel optreedt in (heel) Vlaanderen. In het weekend zak ik af naar Geraardsbergen, waar ik mijn beste vrienden en vriendje (hihi😘) vind in mijn tweede thuis: Jeugdhuis De Ressort. Is er nog tijd over? Dan spendeer ik die graag met mijn leven humoristisch te documenteren op Instagram, waar je mij altijd mag komen bezoeken. Tot zover dus, mijn kleine bestaan.

Persoon in de media die mij het meest inspireert

Foto: Inge Bracke (instagram.com/flowindey)

Als Studio Brussel-fanaat en Instalover kan ik niet anders dan Florence Windey a.k.a. flowindey te vernoemen. Ik vind haar een vrouw met ballen, die mij al meerdere lessen heeft geleerd in verband met onze maatschappij; seksuele voorkeuren, racisme en bodyshaming. Ze is voor mij een echte mentor, niet op haar mondje gevallen en lekker zichzelf. Ze is mega energiek, enthousiast en steeds oprecht. En ze heeft een erg coole stijl waar ik graag inspiratie uit haal.

Heb ik ook een mediaverl(h)eden?

Ik ben zoals ze noemen een eendagsvlieg, elk jaar weer, op 22 maart. Twee jaar geleden schreef ik een nummer als tribute voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel.

Tot mijn grootste verbazing verscheen ik die week op elke nieuwszender en in elk tijdschrift. Vorig jaar kreeg ik de kans het nummer te brengen op de herdenking, wat een zeer beklijvende ervaring was die ik nooit meer vergeet. Ik bereikte toen wat ik wil bereiken met mijn muziek: mensen een hart onder de riem steken, en hun het gevoel geven niet alleen te zijn.

Ik ben dit najaar ook in volle glorie te zien in een rubriek van Iedereen Beroemd, waar je mij kan zien sukkelen met alledaagse zaken. Amusement verzekerd!

JENS ALLAERT

Foto: Hilde Coenegrachts

Ik ben Jens, een 17 jarige creatieveling. Ik ben geboren op 4 maart 2001 en ik woon al van kleins af aan in mijn hometown Kruishoutem. Ik zit al 8 jaar in de scouts en ik speel al 11 jaar piano. Ik studeerde eerst in Oudenaarde maar ik ben in mijn 3de middelbaar overgestapt naar Gent. Daar ben ik audiovisuele vorming gaan studeren. Hier kreeg ik de smaak voor media te pakken. Ik begon te experimenteren met camera’s en werkte achter de schermen mee. Nu, twee jaar later, heb ik mijn eigen bedrijfje genaamd “Capture media group”. We hebben ondertussen 1.050 likes op Facebook!

Persoon in de media die mij het meest inspireert.

Foto: Isopix

Koen De Bouw is mijn lievelingsacteur. Ik ben fan geworden van hem na de film “De Premier”. Nadat ik hem zag als Professor T. ben ik alleen nog maar zekerder van mijn zaak. De emotie die hij kan overbrengen is zo sterk. Hij is één van de weinigen die de kneepjes van het vak zo goed kent.

Heb ik ook een mediaverl(h)eden?

Ik speel al sinds kleins af aan toneel en zit nog steeds in een toneelgroep uit Kruishoutem. Doordat ik van studierichting veranderd ben, heb ik geleerd om met camera’s te werken. Ik heb sinds 2 jaar mijn eigen mediabedrijfje genaamd Capture media group. Ik heb al grote klanten gehad zoals Versuz Hasselt & Hype o Dream, dus mijn leeftijd is niet zo belangrijk. Ik hoop in de toekomst achter mijn dromen aan te gaan en het ver te schoppen in de mediasector.

LUKAS GEVAERT

Foto: VRT

Ik ben Lukas, een Gentse student van 17 jaar. Tijdens de week vertoef ik op internaat. Dat heeft me zelfstandig doen worden, het geeft me tijd om na te denken en ik heb er mezelf een pak beter leren kennen. Video’s maken doe ik al heel lang, maar ik moet nog veel leren voor ik de wereld kan redden. Met Playmobil voor mijn Kidizoom-camera in de kleuterklas begon de interesse voor video, deze passie groeide verder en verder. Tot de dag van vandaag ben ik nog steeds dagelijks bezig met het creëren van beelden zowel in videografie als fotografie. Ik heb ervaring met after movies, videoclips, kortfilms, docu’s en YouTube-filmpjes. In deze filmpjes sta ik graag zelf in de spotlight net zoals in de theatervoorstellingen waarin ik speelde. In mijn vrije tijd skateboard ik, probeer ik gitaar te leren en geniet ik zoveel als ik kan van wat ik doe! Je kan mij in de gaten houden op Facebook, Instagram & YouTube.

Persoon in de media die mij het meest inspireert?

Voor mij is er niet één mediafiguur waar ik naar opkijk. Mijn inspiratie haal ik van verschillende werken van makers die ik interessant vind. Voor mij is het een zoektocht naar allerlei bronnen om zo mijzelf te laten groeien.

Heb ik ook een mediaverl(h)eden?

Ik begon heel vroeg in mijn hometown met toneel spelen, waardoor ik elk jaar meerdere theatervoorstellingen deed en daarmee in de lokale media kwam. Toen ik 14 jaar oud was, begon ik YouTube-filmpjes te maken, die ik promootte via Facebook en Instagram..

De meeste kennen mij als de maker van ‘100 jaar Deinze’ waarmee ik de media compleet veroverde en zelfs Kim Kardashian in mijn Insta DM’s slidede. 🤪

SIMA HEYRATI

https://www.facebook.com/Heyratisima/

Ik ben Sima Heyrati en ik heb Iraanse roots, en een Perzische naam. Ik was maar een paar maanden oud toen ik naar België kwam. We hebben hard gewerkt om te komen waar we nu staan. Muziek is mijn passie. Zingen is de enige manier om mijn gevoelens te kunnen uiten. Het werd mij met de paplepel ingegeven door mijn papa. Op school volg ik Haarzorg en ik ben ik veel bezig met werken, media en YouTube. Je kunt mijn YouTube video’s/vlogs bekijken op mijn kanaal. Momenteel ben ik gefocust op muziek, en ben ik bezig met mijn eigen nummers. Ik heb zin in de toekomst, en zou tegen iedereen zeggen ‘durf dromen’!

Persoon in de media die mij het meest inspireert.

Ik laat mij inspireren door allerlei mensen, ideeën en creaties. Mensen hard zien werken en hun doel bereiken dat inspireert mij. Dat geeft mij een boost om verder te doen. Ik kijk op naar iedereen die zijn dromen volgt.

Heb ik ook een mediaverl(h)eden?

Toen ik 13 jaar was, kwam ik een keer op Jim Fuzz Live, waar ik live mocht zingen. Dat was zo’n bangelijk moment voor mij. Ik schreef me ook al eens in voor zangwedstrijden, maar daar kwam niets uit. En plots 5 jaar later belandde ik in de halve finale van ‘The Voice Van Vlaanderen’! Dat was één van de mooiste momenten uit mijn leven. Daar heb ik het veel bijgeleerd, en dat ga ik nooit vergeten.

Like what you read? Give VRT NXT a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.