VRT NXT: dat zijn wij! (1)

Alexandra, Alessia, Octavia, Bob en Sébastien hier!

Wij zijn 5 van de 20 jongeren die deze zomer de VRT mogen overnemen. VRT NXT is een jongerenproject waarbij wij losgelaten worden in de mediawereld van de VRT. Bij de verschillende netten mogen wij volledig ons ding doen. Één, Radio 1, Radio 2, MNM, StuBru, VRT NWS en Ketnet stellen hun deuren open en fungeren als de ideale voedingsbodem voor het ontwikkelen van ons talent. Voor radio en televisie maken wij filmpjes en foto’s, brainstormen wij over nieuwe programma’s en zo veel meer.

We gaan elkaar aan je voorstellen en omdat iedereen wel eens inspiratie nodig heeft, raden we je onze favoriete Instagram profielen en muziek aan!

Alessia (door Sébastien)

De goedlachse Alessia Sartor is 21 jaar oud. Haar familienaam verraadt Italiaans bloed, maar thuiskomen doet ze toch gewoon in Koksijde. Alessia is afgestudeerd in Business Management en ondanks het feit dat die studie bitter weinig met media te maken heeft, opende haar brede blik op de wereld de poorten naar de VRT. Het was hier de voorbije zomer dan ook de ideale biotoop om haar creativiteit te stimuleren. Ze laat zich inspireren door Martin Heylen en bewondert de manier waarop hij zijn fascinatie en respect voor mensen vertaalt naar het tv-scherm. Iets wat de media volgens haar echt nodig heeft, al mag het voor Alessia soms nog net iets stouter.

Alessia’s Instagram favourites:

Alessia’s mixtape

Bob (door Alexandra)

Bob is hands down de meest getalenteerde 16-jarige die je zult tegenkomen. Filmen, monteren, grafisch ontwerp,… U vraagt, Bob draait. Nog straffer is dat hij zichzelf al deze skills heeft aangeleerd! Bob is niet alleen een creatief talent, hij is ook nog eens organisatorisch begaafd. In zijn vrije tijd organiseert hij een sponsorloop voor zijn school, die hij helemaal van nul heeft opgebouwd. Very impressive voor een 16-jarige, niet?!

Bobs Instagram favourites:

Bobs mixtape:

Octavia (door Alessia)

Octavia Darko — de 23-jarige creatieve duizendpoot uit Gent — versterkt het VRT NXT team met haar rol als gedreven denktank. Heb je hulp nodig bij het schrijven van uw teksten, het temmen van uw kat of de reorganisatie van uw kasten? Kan je wel een potje droge humor of hilarische taferelen gebruiken? Deze powerwoman heeft het allemaal! Media moet voor Octavia grenzeloos zijn en eerlijke verhalen brengen, iets wat ze terugvindt bij alles wat Rudy Vranckx aanraakt. Ze hoopt in de toekomst zelf deel te zijn van een team dat mens en wereld — zoals ze zijn — in beeld brengen: geen poespas, de — jammer genoeg soms harde — waarheid en recht voor de raap (net zoals deze jongedame).

Octavia’s Instagram favourites:

Octavia’s mixtape:

Alexandra (door Octavia)

I am happy to introduce to you: Alexandra Wolf, de vrouw met de stoerste achternaam van Vlaanderen. Dat gezegd zijnde, haar achternaam beschrijft perfect wie ze is. Cool, edgy en f*cking interessant. Mijn excuses voor mijn taalgebruik, maar ik zou het niet anders kunnen verwoorden. Alex weet van wanten, Alex heeft veel om handen en met haar ijzeren geduld en stalen organisatietalent bestaat er niet zoiets als achterstanden.

Alex reist jaarlijks af naar Boston voor de vrouwenrechten conferentie. Impressed much? Ja, toch wel. Ik ga zelf niet eens beginnen over haar muziekkennis, she never seizes to amaze me. Verder weet ze — sneller dan het licht — het antwoord op 93 % van je vragen, gaat ze conceptualistisch te werk en zijn haar ‘producten’ nooit een teleurstelling voor het oog.

Alexandra’s Instagram favourites:

Alexandra’s mixtape:

Sébastien (door Bob)

Sébastien is 16 jaar en de jongste van onze groep. Deze spring-in- ‘t-veld zorgt voor een zo optimaal mogelijke sfeer in de groep. De serieuze en soms wat drogere brainstormsessies worden vaak doorbroken door de goedlachse Séba. Onze grapjas doet ons er dagelijks aan herinneren dat het leven niet altijd serieus hoeft te zijn.

Séba weet dat er ook gewerkt moet worden en houdt zijn droge Limburgse humor dus voor de pauzes.

Séba’s Instagram favourites:

Séba’s mixtape:

Ontdek in deze vierdelige reeks welk jong geweld afgelopen zomer de VRT overnam. De jongeren stellen elkaar aan je voor, OpenVRT zet ze in de spotlight!

Like what you read? Give VRT NXT a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.