Cum să le îmbunătățești stima de sine copiilor tăi

Lestat Monroe
Orasul Meu, Culorile Mele
2 min readJan 30, 2019

Părinții care vor sa le asigurare o alimentație corespunzătoare familiilor lor sunt deseori preocupați de promovarea unei imagini corporale pozitive. Iată câteva lucruri pe care le poţi face ca părinte pentru a-ţi ajuta copiii să crească simtindu-se bine in pielea lor.

Nu te concentra pe aparenţe

O imagine de sine pozitivă se dezvoltă atunci când părinții se concentrează asupra a ceea ce trupurile copiilor lor pot face, mai degraba decat cum arată. Comentarii pot fi îndreptate spre flexibilitate, forță, rezistență, persistență sau orice alt aspect admirabil al performanței. “Ai alergat din greu în jocul de astăzi”, sau “Ai mers pe bicicleta fără roți ajutătoare, trebuie să fii mândru de asta”Chiar și un compliment despre modul în care un copil este îmbrăcat poate lua forma asta: “Îmi dau seama că ti-a luat mult timp să-ţi aranjezi părul, se vede”.

Încrede-te în natura

Copiii învață să aibă încredere în trupurile lor, atunci când părinții manifestă, la rândul lor, încredere. Este normal ca fetele să câștige în greutate la pubertate. Acest câștig în greutate este necesar pentru menținerea menstruației. Atunci când părinții se panichează pentru modificări ce apar natural, adolescenții primesc mesajul greşit: poate apărea stima de sine scăzută, sau pot apărea tulburări de alimentație. Atunci când copiii mănâncă alimente nutritive și fac exercițiu fizic în mod regulat, părinții pot avea încredere că trupurile lor se vor dezvolta normal

Dezvoltarea alfabetizării mass-media

Părinții pot să-i învețe pe copii să fie consumatori critici. Filmele, emisiunile de televiziune, videoclipurile muzicale, prezintă un corp idealizat pe care puțini îl pot atinge. Părinții isi pot ajuta copiii prin educarea lor, ca ei să fie consumatori mai obiectivi ai mesajelor mediatice. Site-ul www.about-face.org ar putea oferi un loc de pornire pentru adolescenți și părinți pentru a discuta felul în care media prezintă imaginea corporală. Adolescenții pot deveni mai critici în privința modului în care ar putea fi manipulați de către mass-media.

Trăim într-o societate care este obsedată de aparenţe, unde nemulțumirea cu propriul corp apare frecvent. Părinții îşi pot ajuta copiii să dezvolte atitudini sănătoase faţă de corpul lor, acordând mai multă atenție asupra schimbărilor de zi cu zi.

“Orașul Meu, Culorile Mele” vă invită să exploraţi magazinul nostru online, pe www.orasul-meu.com. Orice produs cumpărat de pe site ajută asociația noastră să aducă România cu un pas mai aproape de egalitate de gen şi şanse. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesaţi pagina campaniei noastre, pe www.orasul-meu.com/svaw. Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!

--

--