DAM DIVISION 4 VÄSTRA — BK ZEROS

Så var det äntligen dags för våra damer att göra entré på vår fina Lambohovsvallen. Som många redan vet, så har föreningen gjort en nysatsning på dam- och herrsidan vilket innebär att båda lagen som tidigare hade samarbeten med andra klubbar nu helt står på egna ben och gör egna satsningar. Vi har lite problem med vår leverantör, vilket gör att damerna får spela i sina äldre tröjor, men vi jobbar på att få fram tröjorna snarast!

Matchen kunde inte spelas på ett bättre tillfälle då solen sken som aldrig förr och påminde oss alla om varför vi älskar att spela på Lambohovsvallen när det är sådär härligt varmt och skönt.

Det var ett böljande spel mellan två lag som verkligen slet för att få in det första målet, BK Zeros var vassa i djupled vilket satte målvakten Erika Johansson på spel flertalet gånger, Erika var på topp och avvärjde flertalet frilägen. Till slut så rinner BK Zeros igenom en gång för mycket och man tar ledningen med 0–1, en ledning man även går till halvtidsvila med.

I andra halvlek så sätter Östria in sin högsta växel och börjar BK Zeros väldigt högt, något som ger resultat. I den 58.e minuten så drar Therese Burubwa till med en vänstervolley utanför straffområdet som snyggt seglar in över målvakten, 1–1 är ett faktum! Den höga pressen satte sina spår i Östria som inte riktigt orkade hålla kvar pressen, utan föll mer och mer tillbaka, något som BK Zeros inte var sena att utnyttja. Man gick från 1–1, till att leda med hela 1–6, vilket var ett tugnt slag för Östria. Östria lyckas putsa till siffrorna lite när Rahama Abubakar trycker in 2–6 för Östria.

Trots en storvinst för BK Zeros i siffror, så var det två lag på planen som slet och krigade och det var länge ett ställningskrig. Orken fanns inte riktigt där för Östria, men ett fall framåt från förra matchen, helt klart saker att bygga vidare på. Härnäst väntar seriefavoriten Motala AIF nästa söndag, kämpa tjejer!

Like what you read? Give Robin a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.