Underbara Lambohovsvallen!

DANSKE BANK HERRCUP — LIU AIF

Solen stod i Zenit, Lambohovsvallen preppad till max och det var äntligen dags för kvartsfinal i Danske Banks Herrcup! Som Östrian kan det inte riktigt bli bättre, och frågan är, har mattan någonsin varit så fin på vallen som igår?

På andra sidan planhalvan stod ett LIU AIF taggat till tänderna, ett LIU som tillvardags spelar i Division IV och som i rundan innan slog ut tidigare Östrias storebror AFK Linköping.

Östria kom de också med gott självförtroende då man kommer med 7 stycken matcher obesegrade i ryggen och dessutom orubbliga på härliga Vallen!

Matchen började något oväntat, med tanke på att LIU spelar i två divisioner högre upp, med att Östria totaldominerade och LIU fick inte en lugn stund. Pressen fortsatte och mynnade sedermera ut i ett ledningsmål för ert Östria i den 15:e minuten, i en tilltrasslad situation får Tomas Karlström inte bara en utan två chanser att buffla in bollen i mål, 1–0 är ett faktum! Östria nöjde sig inte där, utan fortsatte att mala på och skapa chans på chans. Det resulterade i än mer mål då Johan Ruya nickskarvar fram Habib Brahim till ett friläge, ni som följt Östria ett tag nu vet att Habib är säkerheten själv, och han förvaltade chansen på bästa sätt genom att trycka in 2–0 i den 39:e minuten.

Östria gick därmed in i halvtid med en 2–0 ledning och två straffar tillgodo(!), publiken var nöjda och också Östria. När andra halvlek var Östria dock lite väl nöjda, vilket resulterade i att LIU kom in i matchen igen och man gjorde 2–1 tämligen fort i den 49:e minuten. Man lyckades också kvittera till 2–2 i den 63:e minuten, och plötsligt var det nerv i matchen igen! I den 67:e minuten kände Josef Haddad att det var dags att förvalta en av våra bonusstraffar, något han gör på ett grymt sätt, och ökar därmed ledningen till 3–2. LIU skapar inte särskilt mycket farliga chanser, utan ledningen känns trygg och Östria spelar som vi ska spela. I den 87:e minuten väljer Östria att ta sin sista bonusstraff, en straff som Josef än en gång sätter och Östria har en 4–2 ledning. Josef har fått chansen att ta 5 bonusstraffar under turneringens gång, och inte missat en enda, imponerande! LIU lyckas sedan få in ett tröstmål med matchens sista spark, 4–3 är därmed slutresultatet.

Vilken kväll det blev! Östria vinst, storpublik och en stämning som får en att drömma tillbaka till gamla storhetstider. Härnäst väntar en SEMIFINAL(!) mot antingen Sylvia eller Skärblacka, en match som spelas i juni!

Tack till alla som kom! Tillsammans tar vi Östria framåt!

Like what you read? Give Robin a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.