Matchhjältarna!

DANSKE BANK HERRCUP — SMEDBY AIS

Så var det dags, åttondelsfinal i Danske Banks Herrcup! IK Östria Lambohov var tillbaka på Lambohovsvallen efter 6(!) års frånvaro, det är magiskt bara det.

På andra sidan planhalvan stod Smedby AIS, ett Smedby som till vardags spelar i Division 3.

Gräset på Lambohovsvallen var oförskämt fint för att vara såhär tidigt på året samt att det bara för några veckor sedan var helt täckt med snö, cred till de anställda på Östria som kämpade och slet med planen för att få den klar.

Matchen började böljande och IK Östria Lambohov såg starka ut när man försvarade sitt mål. Östria har ett antal väldigt fina kombinationer och hänger definitivt med i tempot som Smedby drar upp. Efter 13 minuter så rinner dock Robin Lönn ifrån Smedby igenom men missar sitt friläge, returen studsar dock tillbaka till han själv och han kan trycka in den i mål.

0–1 stod sig till halvtid, menSmedby kändes väldigt ofarliga under första halvlek. Andra halvlek började liknande, mycket långbollar från Smedby och inte mycket till ordnat spel. Den otroligt pigga Abdi Said som idag fick spela yttermittfält gör en stark match rakt igenom och ska även ha en solklar straff i den 70:e minuten när han snurrat upp ett antal Smedby spelare. I den 78:e minuten så utökar Smedby sin ledning till 2–0 genom Johannes Isik.

Östria väljer då att utnyttja sina tre bonusstraffar, alla tagna utav Josef Haddad. Josef som är säkerheten själv, trycker in alla tre utan någon vidare ansträngning och 3–2 är ett faktum. Smedby trycker på de sista minuterna och skapar några farliga lägen, men domaren hinner blåsa av matchen efter fruktansvärt många stopptidsminuter och Östria tar en enligt redaktionen, otroligt välförtjänt seger, något som Smedbys tränare Jan Melle inte själv håller med om:

“ Vi krigade mot en köttmur i 90 minuter och deras målvakt gjorde superräddningar. Det var första gången på naturgräs för oss också och vi kunde inte få till lika många kombinationer. Annars vann vi ju faktiskt matchen med 2–0.”

Anmärkningsvärt att man som ett lag ifrån Division 3 inte lyckas göra mer än 2 mål på ett gäng ifrån Division 6, men Smedby känns onekligen nöjda med det! Hur som hur, Danske Banks Herrcup är en turnering där de lägre rankade lagen får straffar, en tävlingsform som vi anpassade oss efter. Östria vann därmed matchen med 3–2, och ingenting annat.

Stor eloge idag till vår målvakt Carl Eriksson, som gjorde en kanonmatch, även plus till Martin Johansson på mittfältet och Abdi Said för kreativiteten.

Nu på lördag väntas seriepremiär! Lördag, 12.00, Bjärka-Säby, Lambohovs Sportfält, nu kör vi!

Like what you read? Give Robin a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.