DANSKE BANKS HERRCUP — ENEBY BK

Cupfesten var ett faktum, IK Östria Lambohov skulle för första gången någonsin spela en final i Danske Banks Herrcup fd. Östgötacupen, en historisk match.

Många av er kan redan historien om vår återfödelse, och inte var det många som trodde att vi skulle gå mot slutet av vårt första år och summera med dessa otroliga resultat. Finalplats i Linköpingsmästerskapen i Futsal, finalplats i Håkan Sandbergs Cup och nu finalplats i Danske Banks Herrcup.

Föreningen hade laddat upp Lambohovsvallen som aldrig förr, med tävlingar till höger och vänster och ett otroligt utbud av mat, allt tack vare våra kära sponsorer och eldsjälar. Tack till framförallt Stångå Tandklinik och Cok Najs, som ställde upp med mat och priser!

Lambohovsvallen var fylld till bredden! Vi uppskattar att det var någonstans mellan 400–500 personer som trängdes på denna magiska plats.

Matchen då? För oss Östrianer så tar det emot att skriva, men det var inget snack om saken. Eneby BK började pressa på från sekund ett, men ett hårt kämpande Östria höll emot och höll emot, men en hel del tur men också en del skicklighet. Typiskt var det att Eneby BK genom TANKEN Andreas Lind gjorde ledningsmålet i den 37:e minuten i en väldigt tveksam situation där Lind hade vässat armbågarna ordentligt i sin kamp med Calle Eriksson i mål.

Eneby gick således till halvtidspaus med en 1–0 ledning, och än levde matchen! Väl i andra halvlek så rann det dock tyvärr iväg, Eneby utökar sin ledning, Josef Haddad reducerar på straff, Eneby gör sedermera två raka mål och leder därför med 4–1, och Östria har endast två straffar kvar. När då Josef Haddad missar en utav de och gör mål på den andra, så står det 4–2 till Enebys favör och inga bonusstraffar kvar att ta. Luften gick ur Östria, som därefter släpper in 3 raka mål, och slutsiffrorna blir 2–7.

SKITSAMMA! Vi, ledare, spelare, och publik, har satt IK Östria Lambohov på kartan igen, och jag som skribent hade inte kunnat vara stoltare. Målet med att starta ett representationslag i Östrias färger igen, var just att sätta oss på kartan igen, och som vi har lyckats.

Vill tacka alla som är en del av det här, och det är ni alla som engagerar er på minsta lilla sätt, tillsammans har vi visat att inget är så starkt som Lambohov. Vi har via vår insats även kvalat in till Svenska Cupen 2019, en bedrift som heter duga.

Nu laddar vi om batterierna, i helgen spelar vi faktiskt ett klassiskt derby mot BK Kenty, om du inte har tröttnat på oss än, kom och stötta oss!

Vi älskar er alla, tack för att ni kom och skapade denna folkfest!

Like what you read? Give Robin a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.