Startelvan för IK Östria Lambohov

DANSKE BANKS HERRCUP — LSW IF

Så var det dags för 16-delsfinal och äntligen en match där det var vinna eller försvinna! IK Östria Lambohov har valt att lägga stort fokus och krut på Danske Banks Herrcup för att visa att föreningen är tillbaka och att man är det med besked.

På andra sidan planhalvan stod ett LSW IF som till vardags spelar i Division IV.

Östria började otroligt trevande och LSW lyckas smita in 2 mål under första halvlek, anmärkningsvärt var att LSW nästintill aldrig var över Östrias planhalva, men när de väl var det så mynnade det ut i mål. Östria var väldigt spelförande och tryckte ner LSW ordentligt. Så i första halvleks sista minut så väljer Östria att ta sin bonusstraff som Habib Brahim trycker dit, 1–2. I momentet innan så hade Östria blivit tilldelad en hörna, och efter vårt kvitteringsmål får vi därför slå den, en hörna som Fassil Carlsson trycker in. Östria kvitterade på bara några sekunder, 2–2!

I andra halvlek var det inget snack om saken, med nyvunnen energi och en frenetisk Emil Blixt på topp så tryckte man ner LSW i sitt eget straffområde. När sedan Jonathan Sääw drar dit en halvvolley utanför straffområdet, så är matchen klar, 3–2 och en bonusstraff tillgodo. Östria tar sedan straffen för att punktera straffen och det blev Abdi Said som klev dit och satte spiken i kistan, 4–2.

Summering:
1–2, Habib Brahim.
2–2, Fassil Carlsson.
3–2, Jonathan Sääw.
4–2, Abdi Said.

Härnäst väntar en stor prövning då vi möter Smedby AIS, till vardags i Division III, speldatum annonseras snart!

Forza Östria!

Like what you read? Give Robin a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.