Danilo Iljic med publikhavet i bakgrunden.

DANSKE BANKS HERRCUP — SKÄRBLACKA AIF

Så var det dags! Den historiska semifinalen var här, och det var dags för IK Östria Lambohov att skapa fest på Lambohovsvallen.

Många var säkra innan matchen att Skärblacka AIF skulle ta hem segern, bl.a Rickard Johansson, superbloggare ifrån Corren samt Skärblackas egna tränare Henrik Andersson. Inte undra på! Skärblacka AIF sopade i ärlighetens namn rent mot IK Östria Lambohov i gruppspelet med en 7–3 vinst.

MEN, en viktig detalj har dessa herrar glömt bort. IK Östria Lambohov förlorar inte på Lamobohovsvallen, det är liksom inte vår grej!

Till matchen hade våra UNDERBARA grabbar på Bettingstugan tillgodosett oss med 200(!) gula tröjor med IK Östria Lambohov på bröstet. Många var det som skrattade och trodde att tröjorna aldrig skulle ta slut, 200 på vallen? Kom igen! Det var gamla goda tider. Skratta bäst som skrattar sist, tröjorna var utdelade långt innan matchstart, och det var ett gult hav på Lambohovsvallen och långt över 200 personer på plats.

Nog om det! Matchen började med ett väldigt trevande IK Östra Lambohov, nerverna började smyga sig på, skulle man verkligen klara det här? Då, i den 9.e minuten, tar Lambohovsprofilen Martin Johansson saken i egna händer, efter lite trolleri på kanten spelar han rakt in i mitten där en stormande Christoffer Sääw kommer, Christoffer är säkerheten själv och trycker upp den i krysset! 1–0 till IK Östria Lambohov, och finalen är bra mycket närmare i och med våra två bonusstraffar.

Kanske var det självsäkerheten som smög sig på, för IK Östria Lambohov bjuder på två riktiga indianare inom bara några minuter, vilket ger Skärblacka AIF möjligheten att både kvittera och ta ledningen. En ställning som håller sig till paus, således 2–1 till Skärblacka AIF.

I halvtid, så hade Josef Haddad och Abdi Said fått nog och de bestämde sig för att vända på matchen. I den 59:e minuten gör Josef Haddad 2–2 till Östria. I den 63:e minuten snurrar Abdi upp både en och två grabbar och fixar en straff, som Josef smäller dit! Bara 2 minuter senare, i den 65:e minuten så rundar Abdi sin ytterback, för ungefär den 24:e gången den kvällen, och smäller dit 4–2! Sagt och gjort, där var matchen avgjord!

Östria väljer att utnyttja sina två sista bonusstraffar i de sista minutrarna, Josef Haddad får fullborda sitt hattrick och Habib Brahim får en välförtjänt bröllopspresent och trycker in slutresultatet.

Östria är därmed i FINAL! Herregud, redaktionen kan knappt förstå det. TACK till er alla som kom dit, vi skapade tillsammans en fotbollsfest, och gemenskapen som fanns den kvällen är något vi sent kommer att glömma.

Finalen kommer att spelas i Lambohov, och datumet presenteras vilken dag som helst. Den kommer att TV-sändas och vi ska göra allt vi kan för att bjuda på årets fest i Lambohov. Vi hoppas att ni kommer tillbaka! Och även tar med er alla ni känner, för nu ska guldet hem till Lambohov!

Like what you read? Give Robin a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.