Abdi Said & Habib Brahim siktar in sig.

DIVISION 6 MELLERSTA — BK KENTY

Lördagen bjöd på ett nostalgiskt derby som förr om åren varit ett derby mellan Linköpings två bästa seniorlag, och idag är ett derby i Östergötlands lägsta division.

BK Kenty och IK Östria Lambohov gick i 2012 ihop och skapade AFK Linköping och gav därför upp sina egna seniorlag. Seniorlag som rankades som de två starkaste i Linköping, i och med samarbetet skulle man nå ännu högre höjder. År 2018, startar båda föreningarna om och AFK Linköping flyger vidare, därför stod vi där igår och bevittnade två forna jättar spelandes i Division 6.

Matchen då? En välspelad Division 6 match med ett Östria som var teknist överlägsna och ett Kenty som hade överlägsna lungor. En pigg Hamse Mohsen på högerkanten hade flertalet fint slagna inlägg och på en utav många inlägg var Habib Brahim först med en tå och därmed tog Östria ledningen med 1–0 i den 20:e minuten. Östria hade mestadelen utav bollinnehavet, men Kenty var kvicka och snabba och var farliga i kontringarna. Det var just efter ett bolltapp som Kenty vänder på spelet snabbt och kontrar in 1–1 i den 33:e minuten. Trycket från Östria fortsätter och i första halvlekens sista minut driver Johan Ruya upp bollen och frispelar Daniel Asplund som är säkerheten själv och placerar in bollen, 2–1 till Östria i halvtid.

Under andra halvlek så tog värmen ut sin rätt, på planen fanns två väldigt trötta lag, vilket också märktes på spelkvalitén. Östria stoppade in två pigga inhoppare i Daniel Gottfried och Mohammad Dosty(född 2004!) efter 20 minuter, och de båda börjar hota i djupled direkt mot en tröttkörd backlinje i Kenty. Det var just Daniel Gottfried som spurtade till sig en hörna i den 78:e minuten, en hörna som Habib Brahim tar hand om och Daniel Asplund ryggar(!?) in bollen och fastställer slutresultatet, 3–1 till Lambohov.

Lambohov befäster därmed sin serieledning, men utmanas starkt utav Brokinds IF som också står på 5 av 5 segrar. Härnäst väntar Kimstad GoIF, på lördag den 2 juni, 15:00, på Lambohovsvallen. Vi ses då, och Forza Lambohov!

Topp 5 — Poängligan i Div 6(efter 5 spelade omgångar):
Tomas Karlström, 3 mål och 6 assist — 9 poäng.
Habib Brahim, 7 mål och 1 assist — 8 poäng.
Daniel Asplund, 4 mål och 1 assist — 5 poäng.
Abdi Said, 3 mål och 2 assist — 5 poäng.
Johan Ruya, 2 mål och 2 assist — 4 poäng.

Like what you read? Give Robin a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.