Haftanın Patent Raporu #20
Haftalık patent bilgi servisi ile gündemi yakalayın!

🛎️ Haftanın Öne Çıkanı:
Globale Açılmak İsteyen Startuplar İçin Patent Stratejileri
Bayramoglu Law Offices kurucusu Gökalp Bayramoğlu ile özellikle ABD’ye açılmak isteyen girişimlerin patent konusunda nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve patent trolleri ile nasıl mücadele verileceğini değerlendirdik.

OKU 🗞
📊 Rapor: 2020'nin İlk 6 Ayında Yapılan Yerli Patent Başvuruları Açıklandı: 2020'nin ilk yarısında yapılan yerli patent başvuru sayısı geçen yıla göre %16 artarak 3.172 oldu. Yıl sonuna kadar 9 bine çıkması bekleniyo

📊 Rapor:Jeff Bezos Patentleri: Harvard Business School tarafından yapılan analize göre, Amazon firmasının kurucusu Jeff Bezos’un buluşçu olarak yer aldığı patentler en fazla, e-ticaret, lojistik ve dijital içerik alanlarında yoğunlaşıyor.

💡 Patent Spotlight: NVIDIA’nın Piyasa Değeri İlk Defa INTEL’i Geçti!: Portföyünde yaklaşık 3.900 patent bulunan NVIDIA, portföyünde 58.300 patent bulunan INTEL’in piyasa değerini ilk kez geride bıraktı. Ancak dev patent portföyüne sahip INTEL’in yıllık geliri, NVIDIA’nın yıllık gelirinin 6 katı büyüklüğünde. NVIDIA’nın patent portföyünü buradan inceleyebilirsiniz.

💡 Patent Spotlight: Piyasa değeri 13 milyar dolar olan elektrikli sigara üreticisi JUUL LABS, bugüne kadar 15 milyar dolar yatırım topladı ve portföyünde 92 tane patent başvurusu bulunuyor. Firmanın patentlerini buradan inceleyebilirsiniz.

DİNLE 🔊
🎙️ Podcast: Türkiye’de tüm teknoloji transfer mekanizmalarının kullanıldığı başarılı patent ticarileştirme hikayelerinden biri olan Dermalix’in hikayesini dinlediniz mi? 3 kadın girişimcinin birlikte kurduğu akademik spinoff şirket Dermis Pharma’nın ürünü olan “yara iyileştirici” Dermalix’in ticarileştirme hikayesini kurucusundan dinleyin.

İZLE 📺
🎦 Eğitim Videosu: Patent istem yazımında kullanılan en temel 5 prensip ve en çok yapılan 12 hatayı Rolf Claessen açıklıyor. Tüm açıklamaları ve kaynak linklerini videonun en alt bölümünde bulabilirsiniz.
🔔 İş İlanları: Fikri haklar ve teknoloji transferi ile ilgili iş ilanlarını Patent Raporu bülteninde takip edebilirsiniz. 👇
YENİ! Deriş Patent — Kıdemli Patent Vekili
YENİ! Ofo Ventura — Marka ve Patent Vekili
YENİ! Baianat IP Services — Patent Vekili
- Vestel — Fikri Haklar Mühendisi
- Deva Holding — Patent Uzmanı
- Deva Holding — Patent Araştırma Şefi
- Koçak Farma — Patent Vekili
- Havelsan — İnovasyon ve Patent Uzmanı
- Gen İlaç — Teknoloji Transfer Uzmanı
- RePG Enerji Sistemleri — Fikri Haklar Araştırma Uzmanı
- OKT Trailer — Fikri Haklar Uzmanı
- Poelsan Plastik — Fikri Haklar Uzmanı
🔔 İş İlanları: TÜRKPATENT, Yetiştirilmek Üzere 120 Sınai Mülkiyet Uzmanı İstihdam Edecek! Sözlü sınav ile alınacak sınai mülkiyet uzman yardımcısı kadroları ile ilgili bilgilere, başvuru şartlarına ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

📢 Patent Raporu (Newsletter):
Haftalık patent bilgi servisi ile gündemi yakalayın!

Haftalık Patent Bilgi Servisi — Patent Raporu’na üye olun: www.patentraporu.com
📢 Patent Raporu (Telegram ve WhatsApp):
Günlük patent bilgi servisi ile gündemi yakalayın!
Yayınladığımız içerikler ilginizi çekti ise; Patent Raporu Telegram ve WhatsApp kanallarına (Günlük Patent Bilgi Servisi) ücretsiz üye olabilirsiniz:
Patent Raporu Telegram Kanalı’na üye olun: t.me/patentraporu
Patent Raporu WhatsApp Kanalı’na üye olun: http://bit.ly/patentraporu5
