Inside First: mijn eerste campagne

Wat doe je als content creation trainee bij First? Juist, content maken. Bijvoorbeeld over First zelf. Sinds ik (Paulien) hier werk, heb ik al heel veel kunnen doen en zien binnen het bedrijf en daar neem ik je graag in mee. Deze keer vertel ik je hoe mijn eerste campagne voor First is verlopen.

Kingsland Festival

In maart was het dan zover: mijn eerste eigen campagne! Ik ging aan de slag voor Kingsland Festival, één van de grootste festivals op Koningsdag met grote artiesten zoals Martin Garrix en Lil Kleine. Dit jaar bestaat het festival 5 jaar en daardoor zal het festival plaatsvinden in 5 verschillende steden. Ik bleek de geschikte campagne manager voor deze campagne omdat ik mij midden in doelgroep van Kingsland Festival bevind. Nu zul je wel denken: wat kunnen influencers in maart nou betekenen voor Kingsland Festival dat op 27 april pas plaatsvindt? Nou een heleboel dus!

Brainstorm
Met het projectteam ben ik na gaan denken over hoe we Kingsland Festival via influencers in maart al onder de aandacht konden brengen bij de doelgroep. Al snel kwamen we tot de conclusie dat de sfeer en oranje outfits Koningsdag wel uniek maken en daar wilden we iets mee doen. Uiteindelijk kwamen we op het idee om Instagrammers te vragen om in maart een foto te plaatsen in hun tofste oranje outfit waarbij ze zeggen dat ze al heel veel zin hebben in Koningsdag. Ze roepen in hun post hun volgers op om hetzelfde te doen en de beste outfit wint kaartjes voor Kingsland Festival. Ik vond het heel leuk om hierover na te denken en een bijdrage te hebben aan het uiteindelijke idee.

What’s next?
Oké, het idee staat… Maar wat nu? De volgende stap was om influencers te zoeken en de opdracht bij hen uit te zetten. Dit was nog best wel een klus. We hadden namelijk influencers met best specifieke kenmerken in ons hoofd voor deze campagne. Deze bleken toch lastiger te vinden dan gedacht. Daarom hebben we er voor gekozen om in ons netwerk een opdracht uit te zetten, waarop influencers zelf kunnen reageren als het iets voor ze is. Aan de hand van de mensen die gereageerd hadden, maakte ik dan weer een selectie. Zo kwamen we uiteindelijk op een goede mix aan influencers.

Influencers en output
Ik heb ook meteen meegekregen hoe het is om met influencers te werken. Het viel me op dat sommigen super enthousiast zijn waardoor de communicatie soepel verliep. Maar bij veel was de communicatie vrij droog en moest ik hen vooral achter hun broek aan zitten. Zo waren er een aantal influencers die niet reageerden, maar uiteindelijk plaatsten zij zonder iets te zeggen op het allerlaatste moment toch nog een foto.

Het was cool om te zien hoe iedereen de Instagram post voor Kingsland Festival eigen wist te maken, waardoor de foto goed paste bij hun Instagram feed.De outfits die werden gepost waren niet altijd even spannend als gehoopt, maar de Instagram posts zelf zorgden wel voor opvallend veel interactie. Bovendien heb ik meer influencers dan afgesproken geregeld waardoor het een geslaagde eerste campagne was. Op naar de volgende! Check #samenoranje op Instagram voor alle foto’s.

Ik wens iedereen een fijne Koningsdag! Mocht je naar Kingsland Festival gaan, het is uitverkocht dus het het zal ongetwijfeld heel leuk worden! Zelf ga ik door Amsterdam lopen met wat vrienden en dan zien we wel waar we belanden. In ieder geval hoop ik voor iedereen dat het zonnetje gaat schijnen morgen!