Inside First: werken in hartje Amsterdam

Wat doe je als content creation trainee bij First? Juist, content maken. Bijvoorbeeld over First zelf. Sinds ik (Paulien) hier werk, heb ik al heel veel kunnen doen en zien binnen het bedrijf en daar neem ik je de komende tijd graag in mee. In deze eerste blog vertel ik je hoe het is om te werken in hartje Amsterdam.

Kantoor First

Midden in de Jordaan, op de kruising van de Laurierstraat en de Eerste Laurierdwarsstraat vind je ons gezellige kantoor. Aan de overkant zit een oud Jordanees spelletjescafé en door de vele voorbijgangers valt er altijd wel iets te zien. Zoals een vrouw die dagelijks haar 5 chihuahua’s verpakt in bodywarmers hier uitlaat. En laatst nog scheurde er een bejaarde man langs met een hele oude televisie achterop zijn driewieler. Ook voor de voorbijgangers valt er genoeg te zien trouwens. Zij denken vaak dat First een winkel is en kijken of komen zelfs ongegeneerd naar binnen.

Fietsen in Amsterdam
Sinds kort woon ik in Amsterdam op De Clercqstraat. Ik stap iedere ochtend op mijn fiets en ben dan binnen 5 minuten bij First. Ik hoef dus niet bang te zijn dat ik bezweet aan kom, want ik knipper met mijn ogen en ik zit al achter mijn bureau. Onderweg geniet ik wel nog even van de bedrijvigheid die in Amsterdam al ‘s ochtends vroeg begint. Wat me dus echt opvalt: Amsterdammers hebben altijd haast op de fiets. Ik vind het wel vermakelijk om te zien hoe iedereen hier in mee gaat. Het blijft trouwens niet bij de fietstocht van huis naar werk. Als ik een afspraak heb met een klant in Amsterdam, dan ga ik hier ook op de fiets heen. Vooral bij mooi weer is dit natuurlijk top!

Instagallery
Afgelopen week stond onze straat trouwens vol met fietsen. Dat was het gevolg van de Instagallery die we bij ons op kantoor organiseerden. Een foto-contest op Instagram met het thema: The Beauty of Advertising. De beste werken werden in het groot bij ons op kantoor geëxposeerd. Ik vond het tof om te zien hoeveel mensen hier op af kwamen en hoe enthousiast ze waren!

Instagallery: The Beauty of Advertising

Rozengracht 
Natuurlijk wordt er ook gewoon hard gewerkt. Soms krijg ik vierkante ogen van de hele dag achter een beeldscherm zitten. Dan ga ik even een rondje lopen over de Rozengracht. Eenmaal terug heb ik weer energie voor tien om verder te gaan met het Kingsland Festival project waar ik mij nu mee bezighoud. Maar daar vertel ik de volgende keer meer over!

Rozengracht