Bitcoin Private (BTCP) vs. PIRATE (ARRR)

Welke is de betere privacymunt — Een vergelijking tussen BTCP (Bitcoin Private) en ARRR (Piratechain)

Flexatron
Pirate Chain
4 min readNov 17, 2018

--

Vergelijking van Bitcoin Private vs Pirate

De transparantie van transacties in de blockchain is een phenomeen dat de privacy in “gevaar” brengt van de gebruikers. Menigeen crypto-valuta probeert daarom een alternatief te bieden door bijvoorbeeld ontraceerbare transacties en afgeschermde adressen aan te bieden.

Er zijn tal van zogeheten privacy cryptomunten, waaronder Bitcoin Private. Het is niet de bedoeling om BTCP slecht te maken in dit artikel maar om een

Lees ook de andere vergelijkingen met Monero en Verge.

Laten we eerst beginnen met het verhaal van BTCP en ARRR. Beide munten zijn relatief jong. Bitcoin Private werd gestart in februari 2018, en PIRATE in september 2018.

BTCP is een hardfork van Bitcoin en ZClassic. De spin-off vond plaats op 28 februari 2018. Er werd een momentopname gemaakt van alle bestaande Bitcoin- en ZClassic-balansen en de nieuw gecreëerde Bitcoin Private werd gedistribueerd in een 1:1 airdrop. Als u bijvoorbeeld 0,7 BTC en 150 ZCL had op het moment van de momentopname, zou u 150,7 BTCP hebben ontvangen.

PIRATE is een PoW-munt en is afkomstig uit de Komodo community. Een assetchain die oorspronkelijk bedoeld was voor experimenten, omdat er tot die tijd een munt ontbrak dat absoluut anoniem en veilig was. Het experiment resulteerde uiteindelijk in de meest private munt van alle crypto-valuta’s.

Technologie zk-Snarks

zk-SNARKS: zero-knowledge succinct non-interactive argument of knowledge

Zowel DBCP als ARRR gebruiken de zk-Snarks-technologie. Zero-Knowledge-Proofs stelt twee partijen in staat om een ​​anonieme transactie met elkaar uit te voeren.

Met zk-snarks-technologie worden alle betalingen gepubliceerd in de blockchain, maar de transactionele metadata die de afzender en ontvanger krijgen, kunnen niet worden gelezen in de blockchain.

Maar terwijl Bitcoin Private de gebruiker de keuze geeft om een ​​openbaar (t-adres) of afgeschermd adres (z-adres) te genereren, worden de adressen van PIRATE gedwongen afgeschermd. En dit is precies waar het verschil ligt. Gegevensbescherming in BTCP is optioneel, dat wil zeggen dat (grote) delen van de blockchain transparant zijn. Bij PIRATE is dat dus totaal anders: Slechts 0,1% zijn openbare adressen. De enige openbare adressen zijn mine adressen zoals pools.

Delayed Proof of Work-technologie

Een ander belangrijk verschil is de bescherming tegen 51% aanvallen. Bitcoin Private is als bijna elke oude PoW munt blootgesteld aan 51% aanvallen.

Op 13 oktober ging de ethische hacker Geocold 51% aanvallen proberen van diverse altcoins en koos aanvankelijk voor Einsteinium. Einsteinium had echter eerder het delayed Proof of Work beveiligingsmechanisme van Komodo geïmplementeerd. Geocold moest de aanval stoppen en maakte nadien duidelijk dat dPoW niet kon worden “overwonnen”. Het werd vervolgens bevestigd door een andere hacker ( Forkwitch ) die tevergeefs geprobeerd had het Einsteinium-netwerk over te nemen.

https://twitter.com/forkwitch

Ten slotte koos Geocold voor Bitcoin Private (BTCP) en kreeg snel controle over de meerderheid van de hash-waarde. Hij had de 51%, maar moest de aanval stoppen omdat de streamingdiensten de stekker eruit hadden getrokken.

Geocold had bewezen dat Bitcoin Private kwetsbaar was voor 51% aanvallen.

Dit betekent dat als de aanvaller de volledige controle over een netwerk zou krijgen, hij dubbele bestedingen zou kunnen uitvoeren. Dit betekent dat hij transacties kon terugdraaien en ze elders kon overbrengen, waardoor het netwerk volledig werd gestoord. Hij kon zo veel transacties voorkomen als hij wil of ze niet verzekeren van bevestigingen. De aanvaller kan bijvoorbeeld bepaalde betalingen specifiek blokkeren en zo individuele deelnemers deactiveren. Hij kon voorkomen dat een aantal mijners geldige blokken delven en in plaats daarvan de beloningen zelf verzamelen.

De potentiële schade is enorm!

PIRATE is beschermd tegen 51% aanvallen

PIRATE, als kind van het Komodo-ecosysteem, is veilig. 51% aanvallen zijn niet mogelijk vanwege delayed Proof of Work (dPoW). dPoW voorkomt 51% aanvallen door PIRATE te beschermen met de kracht van de Bitcoin-Hashrate.

Eenvoudig gezegd is dPoW een service die om de 10 minuten een back-up van zijn eigen keten opslaat in het Bitcoin-netwerk. De aanvallers zouden het Bitcoin-netwerk moeten kapen, wat vandaag bijna onmogelijk is, omdat het manipuleren.

Conclusie

Beide crypto-valuta’s maken gebruik van geavanceerde technologie. De transacties en dus de blockchain van PIRATE zijn voor 99,99% anoniem, terwijl Bitcoin Private geen gedwongen anonieme transacties aanbiedt. Maar zoals in Zcash, zijn grote delen van de blockchain transparant. De Bitcoin Private merknaam belooft veel, maar de technologie is niet veel beter dan andere optionele privacymunten. Daarentegen zijn PIRATE-transacties standaard afgeschermd, wat een hoger niveau van privacy waarborgt voor alle munten.

PIRATE is anoniemer en veiliger dan Bitcoin Private. Dit maakt PIRATE de betere privacy-munt.

--

--