Flux de lucru si functionalitati in detaliu

Iulian Margeloiu
profiCRM
19 min readJun 24, 2017

--

Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci dupa ce ti-ai creat un cont la ProfiCRM este sa completezi datele companiei tale si sa-ti incarci un logo.

Setari

Compania mea

Mergi la Setari (meniul din stanga) →Compania Mea →Completeaza campurile si incarca un logo →Salveaza modificari

Este foarte important sa completezi aceste date pentru ca atunci cand vei genera o oferta sau vei emite o factura, datele companiei tale vor fi preluate automat. Logo-ul pe care l-ai incarcat se va regasi atat pe oferte, cat si pe facturi.

Fus orar

Seteaza fusul orar. Vei folosi data si ora atunci cand vei programa reamintiri pentru oportunitati si sarcini sau cand vei stabili termenul de finalizare pentru o sarcina.

Mergi la Setari (meniul din stanga) →Fus Orar →Alege fusul orar →Salveaza modificari

Valuta

Bifeaza monedele care sunt folosite in tranzactiile companiei tale. Daca, de exemplu, vei dori sa emiti o factura in EUR, dar anterior nu ai bifat aceasta moneda in setari, nu vei putea emite factura cu moneda dorita.

Mergi la Setari (meniul din stanga) →Valuta→Bifeaza monedele→Salveaza modificari

Teritorii

Din ce zone geografice provin clientii si colaboratorii tai ? In functie de raspunsul la aceasta intrebare iti vei seta teritoriile.

Exemplu

Sa presupunem ca majoritatea clientilor tai sunt din Romania, dar ai clienti si in Germania si Austria.

Iata cum ai putea sa setezi teritoriile:

Mergi la Setari (meniul din stanga) →Teritorii →Se introduc mai intai categoriile principale: +Adauga Teritoriu →Pentru fiecare categorie se introduc subcategorii: +Adauga Sub Teritoriu

Nu uita ca poti sa setezi teritoriile exact asa cum ai nevoie. Daca toti clientii tai sunt din acelasi oras, poti seta ca si categorii principale cartierele acelui oras, iar ca si subcategorii strazile dintr-un cartier.

De ce este important sa-ti imparti clientii pe teritorii ? Pentru ca:

  • procesul de vanzare va decurge intr-un mod mult mai organizat
  • poti atribui fiecarei persoane de vanzari din cadrul companiei teritorii de care sa se ocupe si pe care sa se focuseze
  • vei avea o organizare mai buna a oportunitatilor de vanzare si a ofertelor
  • vei putea observa care locatii iti aduc cei mai multi clienti si care locatii reprezinta un potential pentru viitor, iar asta te va ajuta sa stabilesti strategia de marketing si de vanzari.

Important: Atunci cand introduci o categorie principala se va crea automat o subcategorie cu acelasi nume. Astfel poti asocia o companie cu o categorie principala, nefiind absolut necesar sa introduci si subcategorii.

Grupuri de Companii

Ca si in cazul teritoriilor, companiile pe care le vei introduce in ProfiCRM vor fi impartite in categorii principale si subcategorii. Criteriul de impartire il vei alege tu in functie de companiile pe care urmeaza sa le introduci in ProfiCRM si de activitatea companiei tale. Astfel, companiile pot fi impartite dupa: domeniul de activitate, numarul de angajati, cifra de afaceri, rolul respectivei companii in raport cu compania ta (partener, colaborator, client, furnizor), potentialul respectivei companii de a deveni un client important pentru tine (necalificat, calificat, important). Cu siguranta pot fi alese si alte criterii de impartire pe care nu le-am enumerat aici. Trebuie doar sa stii de ce fel de impartire ai nevoie pentru a-ti organiza activitatea cat mai bine si apoi poti jongla liber cu categoriile, subcategoriile si criteriile de impartire.

Iata 3 exemple de impartire pe grupuri de companii:

Dupa ce ai stabilit care vor fi categoriile principale si subcategoriile acestea vor fi setate foarte simplu:

Mergi la Setari (meniul din stanga) →Grupuri Companii →Se introduc mai intai categoriile principale: +Adauga Grup →Pentru fiecare categorie se introduc subcategorii: +Adauga Sub Grup

De ce este important sa-ti imparti companiile pe grupuri de companii ? Pentru ca:

  • intreaga activitate a companiei tale va decurge intr-un mod mult mai organizat
  • poti atribui fiecarei persoane din cadrul companiei tale grupuri de companii de care sa se ocupe si pe care sa se focuseze
  • vei putea contura un profil al companiei care are cele mai mari sanse sa-ti devina client
  • vei putea observa din ce categorii de companii provin cei mai multi clienti ai tai, iar asta te va ajuta sa stabilesti strategia de marketing si de vanzari

Important: Atunci cand introduci o categorie principala se va crea automat o subcategorie cu acelasi nume. Astfel poti asocia o companie cu o categorie principala, nefiind absolut necesar sa introduci si subcategorii.

Grupuri de Permisiuni

O functionalitate foarte importanta a ProfiCRM (si pe care majoritatea CRM-urilor nu o ofera) o reprezinta Permisiunile Personalizate. Cu ajutorul lor poti controla accesul la datele importante.

Sunt anumite informatii la care poate doresti sa ai acces doar tu. Nicio problema, daca folosesti ProfiCRM acest lucru este posibil.

Creeaza mai intai Grupuri de Permisiuni: →Mergi la Setari (meniul din stanga) →Grupuri Permisiuni →+Adauga Grup →Denumeste Grupul de Permisiuni (ex: Administrator, Agenti, Marketing) →Alege ce va putea si ce nu va putea sa faca Grupul de Permisiuni pe care il creezi bifand casutele corespunzatoare

Exemplu

Un Grup poate sa creeze, sa vizualizeze si sa modifice companii, dar nu poate sa le stearga / poate sa vizualizeze sarcini, dar nu poate sa le creeze, sa le modifice si sa le stearga) / are permisiuni complete asupra ofertelor si a notelor.

Apoi, cand adaugi un utilizator nou, alegi Grupul de Permisiuni din care vrei sa faca parte, sau pur si simplu ii stabilesti permisiunile personalizate fara a face parte neaparat dintr-un Grup.

Utilizatori

Pentru fiecare persoana din cadrul companiei tale care va folosi ProfiCRM va fi necesar sa creezi cate un cont. Astfel vei avea posibilitatea sa vezi in timp real ce contracte a incheiat fiecare, cum a decurs o intalnire cu un client sau ce oportunitati de vanzare a adus fiecare. De asemenea vei putea atribui sarcini celorlalti utilizatori si vei putea observa cine le-a indeplinit in timp util si cine a depasit termenul limita.

Iata cum va fi adaugat un utilizator:

Mergi la Setari (meniul din stanga) →Utilizatori →+Adauga Utilizator →Completezi campurile si click Adauga Utilizator

A — Selecteaza un Grup de Permisiuni creat anterior pentru utilizatorul pe care il adaugi.

B — Daca nu vrei ca acest utilizator sa apartina niciunui Grup de Permisiuni creat anterior, ii poti seta Permisiuni Personalizate bifand casutele corespunzatoare.

C — Atribuie utilizatorului Grupuri de Companii de care sa se ocupe si pe care sa se focuseze. Poti atribui unul, niciunul sau mai multe Grupuri de Companii.

D — Atribuie utilizatorului Zone Geografice de care sa se ocupe si pe care sa se focuseze. Poti atribui una, niciuna sau mai multe Zone Geografice.

Companii

Dupa ce au fost facute setarile, vor fi introduse toate companiile care au legatura cu business-ul tau in ProfiCRM (clienti, propsecti, colaboratori).

Iata cum poti adauga o companie:

Mergi la Companii (meniul din stanga) →+Adauga Companie

Completezi campurile sau introduci CUI-ul si click pe sageata din dreapta pentru a prelua automat informatii despre compania pe care vrei sa o adaugi, apoi click Adauga

A — Selecteaza Grupul sau Grupurile de Companii din care aceasta Companie face parte

B — Selecteaza Zona Geografica pentru aceasta companie

Daca vrei ca impreuna cu o companie sa adaugi si unul sau mai multe contacte din cadrul ei, dupa ce ai complatat toate campurile poti da click pe Adauga + Contact la Companie. Ex: impreuna cu compania X vrei sa adaugi in ProfiCRM si administratorul acestei companii ca si contact.

Daca ai o baza mare de companii si ti-ar lua foarte mult timp sa le adaugi pe fiecare in parte, ProfiCRM iti ofera varianta de a importa fisiere CSV. Daca dai click pe Importa CSV, vei regasi un exemplu cu coloanele pe care va trebui sa le contina fisierul CSV inainte de a fi importat.

Pentru fiecare companie poti adauga diferite tipuri de note (Altele, Telefon, Intalnire, Vizita, Email). Astfel vei avea un istoric al interactiunilor cu acea companie.

Atunci cand vrei sa gasesti repede o anumita companie, poti folosi bara de cautare. De asemenea poti sa pui filtre dupa zone geografice si grupuri de companii.

Contacte

Reprezentanti ai companiilor care iti sunt clienti sau prospecti, colaboratori sau parteneri… Pe toti ii vei adauga in ProfiCRM ca si contacte. Practic, aici centralizezi toate cartile de vizita pe care le primesti.

Un contact se adauga foarte simplu:

Mergi la Contacte (meniul din stanga) →+Adauga Contact →Completezi campurile si click Adauga

Daca vrei sa adaugi mai multe contacte unul dupa celalalt, dupa ce ai completat toate campurile poti da click pe Adauga + Contact Nou.

Ca si in cazul companiilor, poti adauga o baza de contacte foarte rapid importandu-le dintr-un fisier CSV. Daca ai importat deja Companiile, vei putea importa fara problemele si Contactele. Pasii sunt aceiasi, cu mentiunea ca in cazul Contactelor primele doua coloane din fisierul CSV trebuie sa fie neaparat ‘Nume’ si ‘Companie’.

Atunci cand vrei sa gasesti repede un anumit contact, poti folosi bara de cautare.

Oportunitati

Oportunitatile de vanzare reprezinta sansa de a face o vanzare catre un prospect sau catre un client deja existent. Astfel de sanse se ivesc tot timpul, fiind de obicei aduse de actiunile de marketing, dar pentru ca nu sunt notate si pentru ca nu sunt gestionate corespunzator, multe dintre ele sunt irosite.

Cu ProfiCRM vei avea posibilitatea sa inregistrezi si sa prioritizezi toate aceste oportunitati. Astfel vei stii cand si cum sa actionezi pentru a transforma o oportunitate de vanzare intr-o vanzare.

Oportunitatea de vanzare reprezinta de fapt pasul anterior ofertarii, fiind prima etapa a procesului de vanzare.

In ProfiCRM poti adauga o oportunitate de vanzare astfel:

Mergi la Oportunitati (meniul din stanga) →+Adauga Oportunitate →Completezi campurile si click Adauga

A — Alege compania cu care ale legatura oportunitatea de vanzare. Poti alege una sau mai multe companii, dar si contacte.

B — Adauga o scurta descriere a oportunitatii.

C — Alege data si ora cand vrei sa primesti un email de reamintire in legatura cu aceasta oportunitate.

D — Prioritizeaza oportunitatea alegand una din cele 3 culori: rosu — foarte importanta, galben — importanta, verde — poate sa mai astepte.

E — Poti incarca fisiere care au legatura cu aceasta oportunitate. Se accepta doar jpg, jpeg, pdf, doc, docx.

F — Important ! Alege catre ce membri ai staff-ului trimiti aceasta oportunitate. Poti alege un utilizator, mai multi utilizatori, un grup de utilizatori sau mai multe grupuri de utilizatori. Exemplu: Vrei ca de aceasta oportunitate sa se ocupe utilizatorii carora li s-a atribuit teritoriul Sector 3.

Daca vrei sa adaugi mai multe oportunitati una dupa cealalta, dupa ce ai completat toate campurile poti da click pe Adauga + Oportunitate Noua.

Atunci cand vrei sa gasesti repede o anumita oportunitate, poti folosi bara de cautare. De asemenea poti sa pui filtre dupa utilizatori, fiind astfel foarte usor sa observi ce oportunitati are in acest moment in vedere un anumit agent.

Sarcini

Etapele procesului de vanzare sunt foarte de importante, dar la fel de important este si ceea ce se intampla intre aceste etape. Pentru a transforma o oportunitate de vanzare intr-o oferta sunt necesare mai multe telefoane, emailuri, vizite sau intalniri.

Astfel, pentru a parcurge drumul dintre etapele procesului de vanzare in cel mai eficient mod posibil, vei putea sa atribui sarcini staff-ului tau si sa monitorizezi indeplinirea acestora.

In momentul in care vei adauga o sarcina in ProfiCRM, utilizatorul caruia i s-a dat sarcina va primi imediat un email de informare. Un alt email de reamintire va fi primit inainte ca sarcina sa expire ( tu vei stabili cu cat timp inainte de expirarea sarcinii sa fie trimis emailul ). De asemenea, persoana care a adaugat sarcina va primi un email atunci cand aceasta a fost finalizata. Important: O sarcina nu va fi finalizata in ProfiCRM decat in momentul in care toti utilizatorii catre care s-a atribuit sarcina vor nota sarcina ca finalizata.

Iata cum poti adauga o sarcina:

Mergi la Sarcini (meniul din stanga) →+Adauga Sarcina →Completezi campurile si click Adauga

A — Alege compania cu care ale legatura sarcina. Poti alege una sau mai multe companii, dar si contacte.

B — Adauga o descriere a sarcinii.

C — Fixeaza un termen pentru indeplinirea acestei sarcini.

D — Alege cu cat timp inainte ca termenul sa expire, vrei sa se primeasca un email de reamintire.

E — Prioritizeaza sarcina alegand una din cele 3 culori: rosu — foarte importanta, galben — importanta, verde — poate sa mai astepte.

F — Poti incarca fisiere care au legatura cu aceasta sarcina. Se accepta doar jpg, jpeg, pdf, doc, docx.

G — Alege catre ce membri ai staff-ului trimiti aceasta sarcina. Poti alege un utilizator, mai multi utilizatori, un grup de utilizatori sau mai multe grupuri de utilizatori. Exemplu: Vrei ca de aceasta sarcina sa se ocupe utilizatorii carora li s-a atribuit teritoriul Sector 3.

Daca vrei sa adaugi mai multe sarcini una dupa cealalta, dupa ce ai completat toate campurile poti da click pe Adauga + Sarcina Noua.

Atunci cand vrei sa gasesti repede o anumita sarcina, poti folosi bara de cautare. De asemenea, poti sa vizualizezi sarcinile active sau sarcinile terminate si poti sa pui filtre dupa utilizatori, fiind astfel foarte usor sa observi ce sarcini are in acest moment in vedere sau ce sarcini a terminat un anumit agent.

Produse

Toate produsele pe care compania ta le vinde clientilor vor fi introduse in ProfiCRM. Acestea pot fi introduse manual, produs cu produs, sau pot fi importate dintr-un fisier CSV. In cazul in care doresti sa-ti importi produsele dintr-un fisier CSV, va trebui sa ai urmatoarele coloane: Nume, Cod Produs, Unitate Masura, Descriere, Pret 1, Pret 2, Pret 3.

Adaugarea produselor in ProfiCRM este esentiala deoarece atunci cand vei face o oferta unui potential client sau atunci cand vei emite o factura, nu va fi nevoie decat sa alegi produsele dintr-o lista si toate informatiile despre acel produs selectat se vor completa automat.

Produsele pot repartizate in mai mute categorii principale create de catre utilizator, iar pentru fiecare produs se poate face o descriere si se poate incarca o fotografie.

Iti poti introduce produsele in ProfiCRM astfel:

Mergi la Produse (meniul din stanga) →Se introduc mai intai categoriile principale: +Adauga Categorie → Dupa ce ti-ai setat categoriile principale poti introduce produsele: +Adauga Produs →Completezi campurile si click Adauga Produs

Primele 3 campuri sunt obligatorii:

A — Alege categoria principala din care face parte produsul pe care doresti sa-l adaugi

B — Denumeste produsul

C — Completeaza codul produsului

Celelalte campuri nu sunt obligatorii, dar daca vor fi completate va fi mult mai simplu atunci cand vei adauga o oferta pentru ca nu va trebui decat sa selectezi produsele de care clientul este interesat dintr-o lista si toate detaliile acelor produse se vor regasi automat in oferta catre acel client.

D — Completeaza unitatea de masura

E — Pentru fiecare produs poti completa unul, doua sau trei preturi. Sunt cazuri in care pentru acelasi produs poti folosi mai multe preturi in functie de clientul catre care faci oferta sau in functie de cantitatea pe care o oferi. Astfel, daca pentru un produs ai introdus mai multe preturi, atunci cand faci o oferta nu trebuie decat sa decizi la ce pret vrei sa vinzi produsul si sa-l selectezi.

F — Adauga o scurta descriere care se va regasi in oferta. Aici vei scrie ceea ce un client ar trebui sa stie despre produsul tau inainte de a-l cumpara.

G — Incarca o poza pentru produsul adaugat. Poza va fi regasita in oferta, daca vei dori acest lucru.

Important: Daca vrei sa adaugi produsele prin import dintr-un fisier CSV, va trebui mai intai sa iti setezi categoriile principale. Atunci cand importi dintr-un fisier CSV, trebuie sa alegi categoria din care fac parte produsele importate. Deci iti vei importa separat produsele din categorii diferite. Exemplu: ai 3 categorii X, Y si Z, fiecare cu cate 10 produse. Vei importa mai intai cele 10 produse din categoria X din fisier CSV 1, apoi cele 10 produse din categoria Y din fisier CSV 2 si dupa aceea produsele din categoria Z din fisier CSV 3.

Atunci cand vrei sa gasesti repede un anumit produs sau o anumita categorie de produse, poti folosi bara de cautare.

Oferte

Ofertarea reprezinta urmatoarea etapa importanta a procesului de vanzare. Acesta este ultimul pas si in acelasi timp pasul decisiv de dinaintea finalizarii vanzarii. Ai crescut deja numarul oportunitatilor de vanzare care au ajuns in etapa ofertarii, gestionandu-le corect, prioritizandu-le si atribuind sarcini staff-ului. Acum este momentul sa transformi oportunitatea in vanzare.

Atunci cand faci o oferta catre un client trebuie sa tii cont de mai multe aspecte, cum ar fi: o descriere clara si simpla a produselor de care clientul este interesat, poze cu produsele oferite, pretul oferit, discount-ul oferit, s.a.m.d. Atunci cand un client are mai multe oferte, aceste detalii vor face diferenta, iar tu poti rata o vanzare, chiar daca produsele tale sunt cele mai bune.

Cu ProfiCRM nu vei omite aceste detalii si astfel vei creste numarul oportunitatilor de vanzare care se vor transforma intr-o vanzare. Mai mult decat atat, avand deja toate aceste detalii introduse in sistem (datele companiilor ofertate, produse, preturi, descrierea produselor), vei castiga foarte mult timp. O oferta normala catre un client care si-a aratat interesul fata de produsele companiei tale, va deveni o chestiune de cateva minute.

Iata cum vei adauga o oferta in ProfiCRM:

Mergi la Oferte (meniul din stanga) →+Adauga Oferta

Alege compania catre care faci oferta din lista de companii pe care le-ai introdus in ProfiCRM. Toate informatiile aferente companiei vor fi preluate automat (Adresa, CUI, Nr Inreg Reg Comertului)

Completeaza Alte Detalii:

A — Denumeste oferta

B — Selecteaza starea (se selecteaza de obicei ‘In Asteptare’, oferta urmand sa devina ‘Acceptata’ sau ‘Refuzata’)

C — Selecteaza moneda

D — Selecteaza TVA

E — Bifeaza daca vrei sa incluzi fotografiile produselor in oferta

F — Selecteaza limba

G — Ofera discount

5. Selecteaza produsele pentru care potentialul client si-a aratat interesul, completeaza cantitatea si alege pretul unitar dintre cele introduse anterior pentru fiecare produs. Pentru fiecare produs adaugat poti adauga si o descriere suplimentara.

6. Adauga mentiuni, daca este cazul, si click Adauga Ofertare

O oferta poate fi acceptata sau refuzata, astfel ca dupa ce vei primi un raspuns de la potentialul client, va trebui sa schimbi starea ofertei. Click pe oferta si apoi click Oferta Acceptata sau Oferta Refuzata. De asemenea, in baza unei oferte care a fost acceptata, poti emite cu un singur click o proforma sau o factura fiscala.

Atunci cand vrei sa gasesti repede una sau mai multe oferte, poti folosi bara de cautare. Poti cauta dupa numele ofertei, dupa client, dupa discount, dupa valoare sau dupa data la care a fost generata.

Facturi

Ciclul de vanzari se incheie cu emiterea de facturi. Cu ProfiCRM vei putea emite atat proforme, cat si facturi fiscale. Vei avea astfel intr-un singur loc tot ceea ce ai nevoie pentru a controla activitatea de vanzari a companiei tale.

Iata cum emiti facturi cu ProfiCRM:

Mergi la Facturi (meniul din stanga) →Alegi tipul de factura: proforma sau fiscala (stanga sus)

Sa presupunem ca vrei sa emiti o proforma: Click +Adauga Proforma

Alege compania pentru care emiti oferta din lista de companii pe care le-ai introdus in ProfiCRM. Toate informatiile aferente companiei vor fi preluate automat (Adresa, CUI, Nr Inreg Reg Comertului)

Completeaza Alte Detalii:

A — Selecteaza seria facturii. Seria trebuie adaugata inainte de a emite factura din Setari — Serii Facturi Proforme (pentru facturi fiscale, seria se adauga din Setari-Serii Facturi Fiscale). Atunci cand completezi detaliile pentru a emite factura, doar selectezi o seria adaugata anterior. Numarul facturii va fi selectat automat.

B — Selecteaza moneda

C — Selecteaza TVA

D — Alege data emiterii

E — Selecteaza limba

G — Ofera discount

6. Selecteaza produsele pe care clientul vrea sa le achizitioneze, completeaza cantitatea si alege pretul unitar dintre cele introduse anterior pentru fiecare produs. Pentru fiecare produs adaugat poti adauga si o descriere suplimentara.

7. Adauga mentiuni, daca este cazul, si click Emite Proforma

Pentru a emite o factura fiscala vei proceda la fel. Singura diferenta este ca, atunci cand emiti o factura fiscala, va trebui sa specifici si o data scadenta. Spre deosebire de proforme, facturile fiscale vor avea si o stare: ‘Neachitat’ sau ‘Achitat’. Atunci cand un client achita o factura, va trebui sa mergi la factura respectiva si sa-i schimbi starea cu click pe ‘Achitat’.

Atunci cand vrei sa gasesti repede una sau mai multe facturi, poti folosi bara de cautare. Poti cauta dupa numarul facturii, dupa client, dupa discount, dupa valoare, dupa data emiterii sau dupa data scadenta.

De asemenea, poti emite facturi si in baza unei oferte existente. Sa presupunem ca ai facut o oferta unui potential client si acesta a acceptat-o. Urmatorul pas e sa emiti o proforma sau o factura fiscala. Trebuie doar sa mergi la oferta respectiva si click pe ‘Emite Factura’ sau ‘Emite Proforma’. Apoi mai completezi doar cateva detalii precum seria facturii sau data scadenta in cazul facturilor fiscale si ai terminat. Factura a fost emisa.

O factura fiscala mai poate fi emisa si in baza unei proforme. Mergi la acea proforma, click ‘Emite Factura’, completezi seria si alegi data scadenta.

Rapoarte

Cu ProfiCRM poti genera diverse rapoarte si grafice. Cu ajutorul lor vei avea o viziune clara asupra activitatii de vanzari a companiei tale si astfel poti lua decizii importante pentru urmatoarele actiuni si le poti prioritiza pe baza informatiilor din rapoarte.

Ai posibilitatea sa urmaresti in detaliu activitatea agentilor in intervalul de timp dorit. Astfel vei stii cine a excelat si cine a intampinat dificultati in a-si atinge target-urile si obiectivele, ce companii a adugat fiecare sau ce oportunitati de vanzare a generat fiecare.

Poti genera rapoarte despre contacte sau despre companii pe anumite intervale de timp, pe diferite teritorii si pe anumite grupuri de companii pe care le-ai setat anterior.

Un raport al notelor pe un anumit interval de timp este foarte util pentru ca vei vedea cate telefoane s-au dat in acea perioada, cate emailuri au fost trimise sau cate vizite si intalniri cu clientii au avut loc. Poti, de asemenea, sa vezi in acest raport ce agent a avut cele mai multe intalniri, cine a dat cele mai multe telefoane sau cate actiuni au fost necesare pentru a transforma o companie din prospect in client.

Rapoarte referitoare la documentele incarcate sau la sarcinile adaugate pot fi de asemenea generate cu ProfiCRM.

Iata cum vei genera un raport:

Mergi la Rapoarte (meniul din stanga)

Ai in bara de sus mai multe tipuri de rapoarte (ex: Activitate Agenti, Produse, Companii, Note, Sarcini). Alege unul dintre ele.

In stanga ai butonul ‘Coloane’. Foloseste-l pentru a stabili ce coloane vrei sa apara in raportul pe care vrei sa-l generezi.

In dreapta vei regasi butonul pentru calendar. Foloseste-l pentru a stabili intervalul de timp pe care va fi generat raportul.

Pentru rapoartele despre companii poti selecta un anumit teritoriu si un anumit grup de companii care sa apara in raport.

Rapoartele pot fi exportate din ProfiCRM in format PDF si CSV.

MailChimp

Datorita integrarii cu MailChimp, vei avea posibilitatea de a crea si trimite newsletter-e sau orice alt tip de email catre o lista de clienti sau potentiali clienti pe care i-ai introdus in ProfiCRM. Mailchimp este una dintre cele mai populare si utilizate platforme ale momentului. Este usor de folosit si, in acelasi timp, foarte eficient pentru campaniile de email marketing.

Pentru a crea o campanie de email marketing trebuia ca, in primul rand, sa ai un cont la MailChimp. MailChimp ofera un plan gratuit pe perioada nelimitata, cu care poti trimite pana la 12000 de email-uri lunar.

Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este sa introduci in ProfiCRM cheia API. Iata cum vei face asta:

Logheaza-te in contul tau de MailChimp

Click pe numele tau (dreapta sus) si apoi click Profile

3. Click pe Extras (bara de sus) si apoi click API Keys

4. Vei regasi aici cheia API.

5. Cu Copy si Paste, vei duce cheia API in ProfiCRM

A — Revii la contul tau ProfiCRM si mergi la Setari (meniul din stanga)

B — Click MailChimp

C — Lipeste cheia API si salveaza modificari.

Acum poti crea prima campanie de email marketing:

Mergi la MailChimp (meniul din stanga) →+Adauga Lista →Completeaza campurile si click Adauga Lista

A — Denumeste lista de clienti sau potentiali clienti

B — Alege adresa de email la care destinatarul va putea raspunde

C — Completeaza numele expeditorului, cel pe care il va vedea clientul atunci cand va primi email-ul

D — Adauga o scurta descriere a celor care urmeaza sa primeasca email-ul

In continuare va trebui sa populezi lista celor care vor primi email-ul:

Click pe lista proaspat creata

2. Importa destinatarii din Contacte sau Companii, +Importa Contacte sau +Importa Companii

3. Vei cauta apoi destinatarii dupa companie, dupa nume contact sau dupa adresa de email. Odata gasiti destinatarii, acesta vor fi bifati si click Importa Contacte Selectate

Lista adaugata in ProfiCRM se va regasi in contul tau de MailChimp si va putea fi folosita pentru urmatoarea campanie de email marketing.

--

--