Bernard Lietaer se alătură fundației Bancor Protocol ca Chief Monetary Architect

Bernard Lietaer, Chief Monetary Architect, Bancor Protocol

Suntem onorați să anunțăm alăturarea lui Bernard Lietaer, un expert international în crearea și implementarea de monezi, în cadrul fundației Bprotocol ca Chief Monetary Architect. Dr. Lietaer a fost active în zona sistemelor monetare aproape 4 decenii și pe 4 continente. Este autorul cărților The Future of Money, Money and Sustainability, și New Money for a New World.

Dr. Lietaer este renumit ca “arhitectul Euro” pentru că a construit ECU, un mecanism care a permis monezilor a 12 țări să fuzioneze, cât lucra la Banca Centrală a Belgiei. Este mai puțin cunoscut faptul că în designul său original, moneda euro se voia a fi o monedă obișnuită, nicidecum singura moneda a zonei Euro. Propunerea sa nu a fost să înlocuiască monedele naționale, ci să fie un instrument complementar, supranațional care să faciliteze schimbul în blocul comunitar și a previzionat multe din greutățile cu care Euro s-a confruntat în ultimii ani. Mare parte din munca Dr. Lietaer se axează pe nevoia de diversitate a monezii pentru a înbunaăți stabilitatea generală, a maximize potențialul economic pentru o mulțime de comunități globale, și să susțină nevoile de protecție a mediului, a eliminării sărăciei sau a păstrării identității culturale. Businessweek l-a numit “cel mai mare trader de monedă în anul 1992”.

“Am urmărit apariția monezilor cominutare pe tot globul perioadă de decenii. Am avut nevoie să citesc despre protocolul Bancor și carta lui albă de 3 ori ca să ma conving că va fi o adevărată străpungere paradigmatică. Este soluția la care nu am îndrăznit să sper ” a spus Lietaer.

Protocolul Bancor stabilește o nouă generație de monezi numită tokeni smart care beneficiază de convertibilitate și o lichiditate intrinsecă datorită mecanismului de stabilire a prețului. Se ajunge la asta prin folosirea unuia sau a mai multor monezi în rezervă care vor fi gestionate direct prin contractual smart. Această posibilitate permite tokenilor smart să fie cumpărați și vânduți la un preț stability algorithmic fără a fi nevoie de existent unei a doua personae cu care să se facă schimbul, și de asemenea fără nevoia de listare într-un exchenge traditional. Se permite așadar, monezilor locale să fie tranzacționate instant anulând avantajul monezilor mari cu volume mari de tranzacționare și inițiind efectul de coadă lungă întru emisia de noi monezi.

“Nu puteam fi mai onorați de prezența Dr. Lietaer și ne bucurăm să îi urăm bine ati venit în cadrul fundației Bprotocol cu scopul de a produce monezi complementare comunităților din tot globul. Am urmărit munca lui Bernard de peste ani și ne-am simțit inspirați să găsim soluții tehnologice care să permită tuturor comunităților să înflorească. Împreună, vom transforma această viziune într-o realitate frumoasă pentru toată lumea.” A spus Guy Benartzi, membru în consiliul fundației.

Dr. Lietaer se va axa pe designul monezii, scalabilitatea și implementarea la nivel global, în munca de cercetare și popularizare pe măsură ce comunitățile vor începe să folosească tokenii smart Bancor. Efortul de a crea rețele de valori este văzut de Dl. Lietaer ca fiind o metodă promițătoare de a obține obiectivele ONU de dezvoltare durabilă.

Pentru mai multe informații despre munca lui Bernard Lietaer’s vizitați:
http://www.lietaer.com/

Pentru mai multe informații despre protocolul Bancor, vizitați:
http://www.bancor.network