Ήρθε η ώρα, του Σπύρου Καζαμία.

Peter Apostolakis
Πρωτοβουλία Νέων
2 min readDec 14, 2020

Ανέκαθεν πίστευα και πιστεύω, πως η πολιτική είναι το μέσω για το μέλλον, για την αλλαγή και την Νέα πορεία κάθε λαού και κάθε κοινωνίας.

Η λέξη πολιτική-πολιτικός έπαψε να εκφράζει αυτό, από τότε που οι καιροσκόποι και οι σύνχρονοι “ιούδες” των καιρών, αποφάσισαν, να πατήσουν για τα καλά πάνω στα προβλήματα των κοινωνιών αλλά και του λαού, με τις ψεύτικες υποσχέσεις, τα ψεύτικα λόγια και όλα τα παραμμύθια που ήθελε να ακούσει κάθε πικραμμένος και κάθε πονεμένος, άνθρωπος για να πάρει δύναμη για το μέλλον και να συνεχίζει να πορεύεται στην ζωή. Πλέον ο πολιτικός είναι επάγγελμα και όχι λειτούργειμα, όπως και θα έπρεπε.

Έχει καταντήσει ένα παιχνίδι ψήφων, δύναμης και εξουσίας αποσκοπόντας στην πολυπόθετη καρέκλα που φαίνεται, πως είναι πολυ γλυκιά. Η χώρα μας έχει τα περισσότερα “τζάκια” πολιτικών από κάθε άλλη , είναι σαν μια “επιχείρηση” και έτσι το έχει συνδυάσει και και ο λαός ,αυτός είναι γιος αυτου του πολιτικου άρα τον ψηφίζουμε, αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε και πρέπει επιτέλους , είναι πως η πολιτική δεν είναι κληρονομική ,δεν κληρονομούνται ούτε τα μυαλά , ούτε οι αντιλήψεις , αλλά ούτε και τα χαρίσματα. Όλο αυτό οδήγησε σε πολλούς λάθους χειρισμούς και πολλά λάθη, τα οποία πληρώνονται μέχρι σήμερα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών , είναι κυρίως η καταστροφή του μέλλοντος των νέων και τις νέας γενιάς γκρεμίζοντας τα όνειρα, γκρεμίζοντας τους στόχους κάθε νέου για την ζωή του. Σε συνδυασμό με αυτό , όλοι αποξενώθηκαν από την πολιτική, σταμάτησαν να πιστεύουν, σταμάτησαν να ασχολούνται, γύρισαν την πλάτη , κάποιοι συμμετείχαν και σε ακραίες ομάδες κάθε κατεύθυνσης, απολυταρχικού χαρακτήρα, απλά και μόνο για να βρουν την λύση .

Ήρθε η ώρα, πιστεύω να φωνάξουμε όλοι μαζί ένα ως εδώ! Ήρθε η ώρα, να πούμε εμείς οι νέοι αφήστε μας να δημιουργήσουμε το δικό μας μέλλον! όχι αυτό που δημιουργείται για εμάς, ένα μέλλον χωρίς προοπτική, χωρίς παιδεία,χωρίς φιλοδοξίες,χωρίς ζωντάνια.

Πρέπει να βρούμε ξανά το πάθος μας για την Αλλαγή! Πρέπει να βρούμε ξανά όλοι τους στόχους μας ,τις αξίες μας για να αλλάξουμε την πατρίδα μας και στην συνέχεια τον κόσμο, διότι όπως γνωρίζουμε, όλα ξεκινούν πάντα από το σπίτι. Ελάτε όλοι λοιπόν, να ονειρευτούμε ξανά παρέα να ανοίξουμε νέους δρόμους και να πορευτούμε στο μέλλον με ελπίδα και αποφασιστικότητα. Οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή Οι νέοι πρέπει να πουν, ναι στην πολιτική! Το μέλλον είναι δικό μας.

Ο Σπύρος Καζαμίας είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Νέων και πρωτοετής φοιτητής.

--

--