Απ’ ότι φαίνεται ο νόμος δεν ισχύει για τους δημάρχους…

Peter Apostolakis
Πρωτοβουλία Νέων
2 min readJan 5, 2021

Γράφει η Μελίνα Μπελενιώτη, μέλος της Πρωτοβουλίας

Το 2020 μας άφησε με τη αυταρχική και αντιδημοκρατική πράξη της κ. Έλενας Βάκα, δημάρχου Χαλκιδέων, η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που δέχτηκε το EviaZoom.gr, έκανε πάρτι στο δημαρχείο με καλεσμένους τους αντιδημάρχους, φίλους της αλλά και επιχειρηματίες.

Όπως όφειλε, το EviaZoom.gr έστειλε τον δημοσιογράφο, Μιχάλη Τοσκάνη, να εξακριβώσει τι συνέβαινε. Ο ίδιος μπήκε στο ανοιχτό μέχρι στιγμής δημαρχείο, ανέβηκε στον επάνω όροφο, απ’ όπου ακουγόταν οχλαγωγία και είδε πάνω από 10 άτομα συγκεντρωμένα, μερικά μπουκάλια ουίσκι και αναψυκτικά. Όταν τον αντιλήφθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμητρα Σακελλαράκη, η οποία δεν φορούσε μάσκα, τον πλησίασε σε απόσταση αναπνοής και του είπε «απαγορεύεται να βρίσκεται εκεί» και «να σηκωθεί να φύγει αμέσως». Μετά εμφανίστηκε η Έλενα Βάκα, που επίσης δεν φορούσε μάσκα και σε ρόλο μπράβων, τέσσερις άντρες τον έβγαλαν έξω απ’ το δημαρχείο σπρώχνοντας τον μέχρι την είσοδο, κλειδώνοντας την πόρτα.

Εκνευρισμένος απ’ την αχρεία μεταχείριση που δέχτηκε, ο κ. Τοσκάνης κάλεσε το 100 και συνέχισε να χτυπάει το κουδούνι, το οποίο είχε και κάμερα. Μετά από αρκετή ώρα που τόσο οι αστυνομικοί όσο κι ο δημοσιογράφος χτυπούσαν το κουδούνι, ήρθαν 2 στελέχη της κ. Βάκα, καθώς κι ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Πάνος κι η Δήμητρα Σακελλαράκη, φορώντας μάσκα αυτή τη φορά, συνεχίζοντας την χυδαία της συμπεριφορά καθώς επέτρεψε μόνο στους 2 απ’ τους 4 αστυνομικούς να εισέλθουν και απαγόρευσε την είσοδο στους υπόλοιπους ξανακλειδώνοντας την πόρτα φωνάζοντας στον δημοσιογράφο να φύγει.

Μετά από λίγο κατέβηκαν οι αστυνομικοί και είπαν στον κ. Τοσκάνη «ελάτε στο τμήμα να κάνετε μήνυση… δεν είναι πάνω από 9 άτομα, νομίζω 8 ήταν, έχουν συμβούλιο έτσι μας είπαν». Το αστείο είναι ότι το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου είχε προγραμματιστεί για τις 6μμ στις 31/12 και θα γινόταν δια περιφοράς για αποφυγή συνωστισμού.

Εν τέλει, δεν ξανακατέβηκε κάποιο στέλεχος ούτε η κ. Βάκα για να ανοίξουν στους αστυνομικούς και τον δημοσιογράφο.

Κινεί την περιέργεια η τελευταία δήλωση αστυνομικού στον δημοσιογράφο «μου είπαν από πάνω(οι ανώτεροι του) να αποχωρήσετε εσείς και να ρθείτε στο τμήμα να καταθέσετε μήνυση» μιας και η κ. Βάκα είχε πάντα καλές σχέσεις με την αστυνομική διεύθυνση της Εύβοιας.

Κ. Βακα έχετε ξεπεράσει τα όρια της αηδίας.

Με ποιο δικαίωμα κλειδώνετε το δημαρχείο, έναν δημόσιο χώρο και απαγορεύετε στους αστυνομικούς και στον δημοσιογράφο να εισέλθουν για να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο μετά από καταγγελίες πολιτών;

Κι αν δεν παραβιάσατε τελικά τον νόμο, γιατί δεν αφήσατε τους αστυνομικούς και τον δημοσιογράφο να το διαπιστώσουν;

Γιατί κλειδώσατε το δημαρχείο λες και ήταν το σπίτι σας;

Γιατί διώξατε βιαίως τον δημοσιογράφο όταν σας «έπιασε στα πράσα»;

Την στιγμή που ο κάθε Έλληνας και Ελληνίδα μένει μακριά απ’ τις οικογένειες και τους φίλους, η κ. Βάκα έκανε πάρτι στο δημαρχείο ‘‘της’’.

Είναι καιρός ο κόσμος να δει με τι ανθρώπους έχει να κάνει και να μάθει να εκλεγεί σωστούς αντιπροσώπους και όχι ανθρώπους που τον «κοροϊδεύουν και κρύβονται σαν τους κλέφτες» όπως είπε κι ο δημοσιογράφος.

Καλή Χρονιά!

--

--