Οι μαθητες εκπεμπουν sos,το υπουργειο κανει business

Kostas Tsikoudakis
1 min readDec 21, 2020

--

Eδω και παραπανω από ένα μηνα, ολη η εκπαιδευτικη διαδικασια εχει μεταφερθει από τις σχολικες αιθουσες σε παιδικα δωματια. Χιλιαδες μαθητες που δινουν κάθε μερα τον δικο τους αγωνα, εχουν βυθιστει στην αβεβαιοτητα. Οπως θα φανταζοταν κανεις μια σοβαρη πολιτεια θα εκανε τα παντα, για να μετριασει και όχι για να πολλαπλασιασει αυτή την γενικευμενη ανησυχια.

Αμ δε! Αντιθετα το υπουργειο παιδειας όχι μονο δεν επιδιωκει να αποτελεσει με τις γρηγορες και στοχευμενες αποφασεις του στηριγμα για τους μαθητες ,αλλα αντιθετα μετατρεπει την πανδημια σε ευκαιρια να υλοποιησει τις από καιρο ενδομυχες επιθυμιες του.

Όταν κανεις,θα περιμενε από την πλευρα του υπουργειου,την γρηγορη ενημερωση για την εξεταστεα υλη,καθως και το παγωμα των οποιων σχεδιαζομενων μεταρρυθμισεων, αυτο επιλεγει την επιβολη με βιαιο τροπο αλλαγων στο συστημα εισαγης στα ΑΕΙ(προφανως λογο των ιδιαιτερων συνθηκων). Αυτη η επιλογη όχι μονο διαταρασσει την προετοιμασια χιλιαδων μαθητων,αλλα εξ ορισμου θα εχει ως αποτελεσμα την μειωση των εισακτεων στα δημοσια πανεπιστημια.

Παραλληλα,παραβιαζοντας ουσιαστικα το αρθο 16 του συνταγματος,επιχειρει να επιβαλει την εξισωση των πτυχιων των αμφιβολου ποιοτητας ιδιωτικων κολλεγιων,με αυτων των δημοσιων πανεπιστημιων.

Ο Σκοπος προφανης. Η εξυπηρετηση επιχειρηματικων συμφεροντων,και η αποδοση στο δικαιωμα της εκπαιδευσης ταξικων χαρακτηριστικων.

Στο τελος της ημερας, οι μαθητες εκμεμπουν SOS και η Κεραμεως κανει business.

--

--