Що таке Pulsar Scientific?

Andrzej Kostyuk
Pulsar Scientific
Published in
3 min readMar 22, 2018
В новому форматі ми існуємо з жовтня 2016-го року.

Як часто вам доводилось чути, що наука в Україні давно померла, інститути позакривали, молодь тікає на роботу баристами в Польщу, всі цікаві кадри роз’їхалися, а ті, що залишилися — напівабіотичні релікти совка з настільки ж актуальними знаннями, риторикою й проблематикою? Так от. Не зовсім.
Pulsar Scientific
— освітньо-науковий часопис, який видається незалежною групою волонтерів: науковців, кандидатів, докторів наук, молодших наукових співробітників, дійсних членів НАН України. Найбільше дописувачів — з Інституту молекулярної біології та генетики (Київ), Інституту фізіології імені О.О. Богомольця (Київ), Інституту фізики (Київ)), медиків (випускників та студентів ЛНМУ імені Данила Галицького, КМУ, НМУ імені Богомольця, Дніпропетровської державної медичної академії), студентів природничих напрямків (КНУ імені Тараса Шевченка, Інститут біології та медицини; Біолого-екологічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара). Чимало волонтерів та дописувачів приєднується до нас також з інших міст, інститутів і навчальних закладів, однак лідерами за активністю є волонтери з Києва, Львова та Дніпра.

Наша місія — підтримувати останні крихти віри в українську науку та науково-популярну ілюстрацію, робити цікавий, яскравий та актуальний освітньо-науковий продукт українською. Розповідати про можливості та персоналії, у яких можна повчитися тут, в Україні: отримати цінний та релевантний досвід, не виїжджаючи за кордон. Ділитися підказками та лайфхаками, як стати знаним науковцем світового рівня, відкрити для себе двері міжнародних стажувань, конференцій та біо-медико-технологічних стартапів.

Періодичність: щоквартальна, 4 номери на рік.

FAQ

Q: Де можна купити журнал?
A: Хороша новина: онлайн-версії журналів доступні у PDF, в нашому онлайн-архіві:

drive.google.com/drive/folders/0BwVez2bJJbnnY0Y5VjJfcjhxQkE

Погана новина: опція масового продажу журналів поки недоступна: у нас нема можливості надрукувати достатньо журналів, аби задовольнити бажання охочих їх отримати.

Q: Але ж друковані журнали в природі є! Чи можна якось отримати хоча б один?
A: Можна. Є кілька варіантів: стати переможцем розіграшу в соц. мережах; підтримати проект інформаційно (написати статтю або поділитися інформацією про нас, якщо Ви — медіа або стартап); прийти на громадську лекцію/презентацію, організовану волонтерами журналу або Днями Науки (опція актуальна для Києва/Львова).

Q: Журнал існує з 2014-го. У 2016-ому у вас оновився дизайн. Ви — таємний проект держдепу? Хто вас фінансує? Звідки гроші на дизайн?!
A: Феномен журналу за природою нагадує феномен науки в Україні. І це не дивно: коріння ж спільне. Проект підтримує група ентузіастів-волонтерів.

Q: Я — науковець/стартапер/практикуючий лікар/інженер/конструктор/викладач/студент. Мені є що сказати про мою роботу/відділ/тему дослідження. Куди звертатися? Кому писати? A: В приватні повідомлення спільноти або напряму головному редактору: fb.me/kostyukandrzej. Будемо раді співпраці.

Q: Я гортав PDF вашого журналу і знайшов “очєпятку”! І ви називаєте себе журналістами?!
A: На старті проекту нам справді бракувало професійних ентузіастів серед коректорів/копірайтерів — і це було великою проблемою, над вирішенням якої ми ретельно працюємо. В команді та редакції журналу — суцільні науковці (і кореспонденти, і дизайнери, і навіть ілюстратор — всі вони!). За точність цифр, фактів і посилань ми відповідаємо. А от краса української мови завжди потребує додаткового, обов’язкового і набагато яскравішого професійного представлення. Бажаєте допомогти? Приєднуйтеся! Що пропонуємо натомість? Особняк з сонячними батареями і три Tesla Model X — звичайно ж, в перспективі.

PULSAR #5 в нашій онлайн-галерії на Behance.net

Максимально широке візуальне представлення проекту можна переглянути у нашій онлайн-галереї на Behance за посиланням на головного редактора: behance.net/ANDRZEJKOSTYUK.

Pulsar Scientific — повністю волонтерський та незаангажований незалежний інсайдерський науковий проект. Тож, якщо вам цікаво, щоб ідея розвивалась й надалі — підтримайте нас в LTC. Зібрані лайткойни дають нам смогу збирати найкращих авторів, знімати репортажі, користуватися послугами літературних редакторів та тиражувати наші друковані випуски.

LPMZFco3tjYQBTHaWC62a5aZDURTbfUodp — наш рахунок в LTC.

--

--