USA 7. nap — Ádám a Paradicsomban

Mi is megpihentünk a 7. napon.

2468 méter gyönyör

Egy hete vagyunk Amerikában, de még mindig tud újat mutatni. Az első megálló a Bryce Canyon volt, ami nem lett volna egy hosszú út, de egy hét után sikerült először jól eltévednünk. 
Tényleg igaz, hogy mindegyik nemzeti park drive-thru szóval, ne gondoljátok soha, hogy egy földes út fog bevezetni a parkba… 
Az országút a Red Canyonon vezet át, ami becsapós, mert ugyan olyan formájú sziklák mellett jössz el, mint amiket a Google képtalálatok között látsz a Bryce Canyon-ra rákeresve. 
Az igazi látvány azonban a nemzeti parkon belül található, a Red Canyonban csak pár túraútvonal megy.

Red Canyon

A nemzeti park területére, ahogyan a Grand Canyonhoz is 30 dollár a belépő, szóval mostanra bőven jó befektetéssé vált a 80 dolláros éves pass. 
Főleg, hogy ilyen látvány tárult elénk a szirtre kimászva közel 2500 méter magasból:

😍😍😍
szarvas

A nemzeti parkhoz vezető úton keresztül mész egy kisvároson ( Byrce — mindbloooown ) ahol a Ruby’s Inn-ben svédasztalos büfé vár. Kb Trófea áron lehet egy jót kajálni, hogy utána már csak le kelljen gurulni a hegyről.

VÉGRE NEM GYORS KAJA!!!

A Paradicsom

A pihenős nap második megállója Zion Nemzeti Park volt, amire mint kiderült nagyon kevés időt számoltunk. Zion hatalmas, ahol simán el lehet tölteni egy teljes napot és még akkor sem jártál be minden túrautat.

A parkba egy szerpentin vezet be, ami szépen adagolja, hogy itt megint valami szép helyre fogsz megérkezni, aztán egyszer csak a hegyek mögül kibukik az a paradicsom, ami még annál is gyönyörűbb mint amit elképzeltél.

hab testyemmel elmerültem 🙊

A parkot amúgy ingyenes shuttle buszokkal lehet bejárni, autóval csak a visitor centerig lehet bemenni. Egy körút kb 90 perc, de ebben nincs benne, a túrázás a látványosságokig. Sajnos nem volt időnk felmenni a busszal, de ha erre jársz és azt szeretnéd látni, amit a Google kidob mikor Zion-ra rákeresel, akkor az Angels Landinghez kell felmenned. Ez egy órás körút busszal + nagyjából 2 óra sétálgatás.

http://wallpapersdsc.net/wp-content/uploads/2016/09/Zion-National-Park-Wallpapers.jpeg
a kisbusz

Mikor már indultunk volna, még egy szarvas is felbukkant a parkolóban, de láttunk sétálgatás közben kígyóval harcoló gyíkot is. A vadvilág itt sokkal közelebb volt hozzánk, mint bármelyik perkban eddig.

Csak gyors kaját ne

Minden szép és fasza, de a gyors kajától már a tökünk ki van. 
Elég közhelyes, hogy ez előkerül az USA-val kapcsolatban viszont az a mennyiségű (és silány minőségű) junkfood — ami itt a csapból is folyik — az már kegyetlen Máunika. 🍔🍟 
Ha ennyit úton vagy sajnos elég nehéz megoldani a normális kajálást, így néha rá vagyunk kényszerülve, viszont ha hazaérek nagyon szeretnék egy pörköltet enni! Plíííííz 🙏

Vidék

Amúgy este St. Georgeban aludtunk, ami egy picit közelebb van valószínűleg a normál amerikai vidéki élethez. Kicsit parább arcok börtöntetkóval, kicsit szutykosabb helyek csótányokkal és egy kicsit semmilyen város.

Mosás

Este megpróbátuk kimosni a ruháinkat isegy Laundromat-nál ( automata mosoda ), de hasonló tudóskodás után, mint amit a tankolásnál műveltünk inkább feladtuk. Ma reggel megpróbáljuk mégegyszer 🌝

itt még boldogok voltunk 🌈

Ma irány Vegas bébi!!! 💃 😎 💰 🎰

Byrce és Zion képekben: