Aventuri pe bicicleta in zona Rucar-Bran

PureRomania
Pure Romania
Published in
3 min readJul 18, 2015

--

Sa te tot bucuri de locurile acestea

Am ajuns in Piatra Craiului pentru prima data acum vreo 5 ani. M-a fascinat muntele asta, e ceva special, rupt parca din basme. Dar mai mult decat masivul in sine m-a impresionat ceea ce vedeam de sus — zona Rucar Bran. E altfel cand o privesti de sus, o infinitate de dealuri si coline ti se inghesuie sub privire acoperite de pasiuni, de paduri si din loc in loc cu cate un sat. Mi se parea cel mai de poveste loc si imi doream pe atunci sa ma plimb prin gradina asta mare (Rucar-Bran) pe bicicleta. Da, aventuri pe bicicleta in culoarul Rucar Bran, asta trebuie sa fie o aventura pe cinste.

Am pornit la inceput de luna iunie intr-o dimineata de sambata, devreme, din Bucuresti. Am ajuns dupa mai bine de 3 ore de mers in satul Magura. Un sat asezat curajos pe colinele de langa Bran. E un loc de poveste, marginit in doua parti de doua grupe de munti, Bucegi si Piatra Craiului. Un loc ideal pentru a face aventuri pe bicicleta prin specificul reliefului si prin maretia peisajului.

Ne-am pornit repede, nerabdarea de a incepe aventurile pe bicicleta era mare. Am coborat din Magura spre Prapastiile Zarnestiului. Drumul e foarte frumos, o poteca larga trece printre gospodariile oamenilor. Locul este de un pitoresc autentic. Coborarea e destul de lunga si are portiuni tehnice. Drumul se sfarseste cu o coborare abrupta prin padure. A fost un debut curajos in aventura noastra pe biciclete.

Am urcat apoi aproximativ 2 ore pana la cabana Curmatura. Desi foarte frumos, drumul a fost greu. Am vazut Prapastiile Zarnestiului, o serie de alte formatiuni stancoase, padurea deasa ce inconjoara la poale masivul Piatra Craiului si am urcat niste pante foarte abrupte. A meritat efortul, la Curmatura am intalnit oameni frumosi, am avut parte de o priveliste ca cele pe care ai crede ca le vezi numai in Alpi si in plus am mancat din nou cea mai buna placinta din lume. Da, in Romania, la Cabana Curmatura se mananca placinta de urda si da e cea mai buna placinta din lume.

Ne-am continuat drumul spre locul denumit “La Table”. Am mai mers vreo ora pe drum forestier dupa care am intrat pe un traseu foarte tehnic, abrupt, cu bolovani, cu poteci ce coborau curajos prin paduri dese de conifere. Aici eram in punctul cel mai apropiat de crestele abrupte ale muntilor Piatra Craiului. Din locul denumit “La Table” am luat-o in jos pe forestier din nou spre Pestera Dambovicioara, am coborat mult, cam 40 de minute.

Drumul ne-a dus apoi spre satul Sirnea pe un urcus abrupt. Ajungeam din nou in zona plina de coline de unde zaream ambele grupe muntoase Piatra Craiului si Bucegii. Intalneam in drumul nostru case vechi bine conservate, oameni simpli dar plini de taina si fericiti in adancurile lor si o natura curata si datatoare de energie.

Ne-au dus drumurile prin satele Sirnea, Pestera si inapoi in Magura. Am pedalat mai bine de 8 ore iar calatoria a insumat 10 ore. Ne-am bucurat de fiecare colt de natura si de autentic.

Filmul realizat cu acest prilej este cel mai elocvent cu privire la bucuria pe care am trait-o. Pregatim si alte iesiri, la fel de indraznete!

Pure Romania — un taram de poveste si un loc unde iti gasesti linistea.

Galerie foto si text in engleza in site-ul Pure Romania — Bike Adventures

--

--

PureRomania
Pure Romania

Pure Romania - It’s the timelessness of it which is so remarkable, almost out of some of those stories one used to read as a child. It’s quite remarkable.