Gokart

Befektetési tipp: vegyetek gokart részvényeket. Abban a pillanatban hogy elterjednek az önvezető autók és tilos lesz az utcákon saját autót vezetni, mindenki aki szeret autót vezetni, elözönli majd a gokartpályákat. Úgy fogunk ezekre a helyekre járni mint most egyesek lovagolni, csak sokkal többen.

A gokartozás nem mellesleg az élet tanítómestere.

Van az a mondás Mario Andretti egykori Forma 1-es versenyzőtől, hogy ha úgy érzed hogy teljesen kontroll alatt tartod az autódat, túl lassan mész.

Az üzleti iskolákban ezt a bölcsességet ma még csak elméleti szinten tanítják, de ha lesz elég pálya, az executive MBA hallgatókat ezekre fogják vinni és addig hajtják őket amíg meg nem tapasztalják a kanyarban ide-oda csúszkáló gépszörny adta vezetési élnényt.

Az oldalvonalról pedig a legnagyobb cégeknek dolgozó fejvadászok figyelik majd az újdonsült versenyzőket, és akinek az arcán nem látják hogy tényleg élvezi a csúszkálást, semmi esélye nem lesz vezető pozícióra.

A gokart arra is megtanít, hogy az igazán fontos döntések a felszín alatti rétegben születnek.

Azt ugyanis, hogy a gokartok gázpedálját mennyire lehet benyomni, egy pöcök szabályozza. Ezt az operátor állítja be annak alapján, hogy milyen szintű vezetési tudást feltételez rólad.

Ha tehát igazán gyors akarsz lenni, az első kihívás nem technikai, hanem interperszonális: meg kell győznöd az operátort arról, hogy nem fogsz fejreállni.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Balázsi György’s story.