Η τρομοκρατία της μαυροντυμένης αμοιβάδας

O Γιάνη πήγε χτες με τη σύζυγο του και μια φίλη τους σε ένα εστιατόριο στα Εξάρχεια για φαγητό. Μαζεύτηκαν δέκα μαυροντυμένες αμοιβάδες και είχαν το θράσος να πάνε μέσα στο μαγαζί την ώρα που έτρωγε να του ζητήσουν το λόγο που τόλμησε να πάει στα Εξάρχεια! Έγινε μια μικροσυμπλοκή, η σύζυγος του Γιάνη προσπάθησε να τον προστατεύσει, οι μαυροντυμένες αμοιβάδες αποχώρησαν αγεληδόν και τον περίμεναν έξω από το μαγαζί.

Όταν έφυγε ο Γιάνη από το μαγαζί και πήγε στη μηχανή του οι αμοιβάδες του ξαναζήτησαν εξηγήσεις για το ατόπημα του να επισκεφθεί το φέουδο τους. Εκείνος συνομίλησε μαζί τους τα πνεύματα ηρέμησαν, ο Γιάνη πήγε σπίτι του και οι αμοιβάδες στις φωλιές τους.

Μερικές παρατηρήσεις:

1. Τέτοιου είδους περιστατικά είναι ανησυχητικά, ανεπίτρεπτα και κατά γνώμη μου χυδαίο να συμβαίνουν σε μια πολιτισμένη χώρα. Είναι αδιανόητο συνάνθρωποι μας — πολιτικοί ή οτιδήποτε άλλο — να καταντήσουν να φοβούνται να κυκλοφορούν ελεύθερα με την οικογένεια τους.

2. Όσοι ολοφύρονται σε εφημερίδες-κανάλια και social media για το περιστατικό είναι τουλάχιστον ηλίθιοι που δεν το έκαναν επίσης όταν έσπασαν τα μούτρα του Κωστή Χατζηδάκη επειδή έκανε τη δουλειά του ως υπουργός της ΝΔ και τον είδαμε όλοι αιμόφυρτο και πανικοβλημένο στις σχετικές φωτογραφίες ή όταν ξεσηκώθηκαν αγανακτισμένοι μπουρτζόβλαχοι εναντίον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στην παρέλαση της 28ης στη Θεσσαλονίκη το 2011* ή όταν την έστηναν στα εστιατόρια που έτρωγε ο Πάγκαλος πετώντας του γιαούρτια, καρέκλες κ.α.

3. Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Γιάνη καταλαβαίνω ότι ο άνθρωπος είναι ο καλύτερος διαφημιστής του εαυτού του.

4. Η Κατερίνα Ακριβοπούλου πρέπει να ξεκινήσει να παρουσιάζει το Νέο Ερωτοδικείο στο κανάλι της Βουλής έστω. Αυτό το τοτέμ της δημοσιογραφίας-προσωπική φίλη του ζεύγους Βαρουφάκη όπως αυτοδιαφημίζεται-σχολίασε επί λέξει το περιστατικό:

“Μια ιστορία αυστηρώς ακατάληπτη για κακομοίρηδες μικρόνοες, αξιοθρήνητους τύπους του μέσου όρου και φοβισμένες εθελόδουλες γραβάτες”

*Όταν έγιναν τα επεισόδια το 2011 στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του Κάρολου Παπούλια, ο Μανώλης Γλέζος δικαιολόγησε τους αγανακτισμένους μπουρτζόβλαχους δηλώνοντας περήφανα επί λέξει: “σήμερα αποκαταστάθηκε το πραγματικό νόημα της 28ης Οκτωβρίου”

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.