Întârziere de un an în răspunsul Primăriei Cluj-Napoca la cererea de organizare a Cluj Păgân Pride: Acuzații de nepăsare și incompetență

Olteanu Cosmin
ROPAGANISM News Agency
2 min readOct 2, 2023

--

Cluj-Napoca, 2 octombrie 2023 — O întârziere de aproape un an în răspunsul la o cerere de organizare a Cluj Pagan Pride, depusă în noiembrie 2022, de către reprezentanții comunității păgâne din Cluj-Napoca, a stârnit indignarea acestora și a ridicat întrebări privind modul în care Primăria Municipiului Cluj-Napoca tratează astfel de solicitări.

Cererea, depusă la Primăria Cluj-Napoca în data de 22 noiembrie 2022, urmărea obținerea avizului necesar pentru organizarea evenimentului Cluj Păgân Pride, un festival care își propune să celebreze diversitatea religioasă și culturală a comunității păgâne din Cluj-Napoca. Cu toate acestea, reprezentanții comunității păgâne au fost surprinși să constate că Primăria a răspuns abia la sfârșitul lunii octombrie 2023, aproape un an mai târziu.

Această situație a stârnit un val de critici și acuzații din partea comunității păgâne și a susținătorilor acesteia. Aceștia consideră că Primăria Cluj-Napoca nu a tratat cererea cu seriozitate și că întârzierea în răspuns sugerează o lipsă de respect față de drepturile și libertățile comunității păgâne.

Comparând cu o situație similară în București, reprezentanții comunității păgâne au adus în discuție faptul că Primăria Municipiului București a avizat o cerere similară în luna ianuarie 2023, ceea ce arată că alte administrații locale sunt capabile să răspundă la astfel de cereri într-un timp rezonabil.

În lumina acestor acuzații, se ridică întrebări serioase cu privire la modul în care Primăria Municipiului Cluj-Napoca tratează solicitările comunităților minoritare și diverse, precum și la nivelul de competență al angajaților implicați în gestionarea acestor cereri.

Reprezentanții comunității păgâne din Cluj-Napoca au anunțat că vor acționa în instanță pentru a obține drepturile și autorizațiile necesare pentru organizarea Cluj Păgân Pride, și au subliniat importanța respectării termenelor legale și a principiilor de echitate în tratamentul acordat tuturor comunităților și organizațiilor, dacă situația din acest an se va repeta anul următor.

În acest moment, Primăria Cluj-Napoca nu a emis un comunicat oficial cu privire la această întârziere sau la acuzațiile de incompetență și nepăsare, însă este posibil ca acest caz să continue să atragă atenția opiniei publice și a instituțiilor de control asupra administrației publice locale.

Disclaimer: Situația reprezintă o povestire exhaustivă a persoanei sursă și este în curs de actualizare. Această nu antrenează opinia Redacției sau jurnalistului, rolul presei fiind acela de a informa publicul, de a fi o platformă de exprimare a cetățenilor și de a fi câinele de pază al democrației.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

--

--

Olteanu Cosmin
ROPAGANISM News Agency

Olteanu Cosmin is the editor of the Medium News Agency and the editor of ROPAGANISM NewsPaper. Know more on cosminolteanu.eu