Rotterdam is #hartstikkedemax

‘West-Vlamingen trekken naar Gent. Gentenaars naar Oostende. Waarom komt niemand naar ons toe? Wij zijn nochtans echt wel hartstikke de max, hoor.’ Die noodkreet stuurde de stad Rotterdam naar mezelf en de rest van de crème de la crème van de Belgische Belgian Blogger community. Samen met Tom (bromtommig) en Jochem (hetjoch) werd ik door de stad uitgenodigd om 1 weekend lang te proeven van wat Rotterdam nu net zo de max maakt. Dit is een verslag.

Zaterdagochtend 10 uur. Ik heb niet-gesponsorde koffie gezet met mijn Moccamaster. De koffie is lekker eigenlijk. Serieus. Schaf jullie een Moccamaster aan. Koop goeie koffiebonen. Maal ze zelf. En voel je een gestereotypeerd beeld van een hipster. Met goeie koffie. Jochem belt een half uurtje later bij me aan. Dat maakt eigenlijk niet zoveel uit voor dit verhaal hoor. Heeft ook helemaal niets met Rotterdam te maken eigenlijk. Maar ik geef het toch maar even mee. Samen rijden we naar Lokeren. Daar woont Tom toevallig. ‘Hè, kunnen we die evengoed gewoon meenemen toch?’ Dus doen we dat. Lekker de gierige Hollander uithangen en samen carpoolen. Onderweg staan we in de file. Dat is kut. Hallo minister van Wegen en Verkeer. Regel dat de volgende keer wat beter hé. We hadden hier een positieve review anders voor je neergeschreven.

Overnachten doen we in het Mainport Hotel. In een suite. Of een gewone kamer. Maakt allemaal niet zoveel uit als je niet moet betalen. Ook al deden we maar 1 hotel, toch kunnen we in alle eerlijkheid melden dat dit het beste hotel van Rotterdam is. Andere hotels, mochten jullie van het tegendeel overtuigd zijn, nodig ons dan gerust uit. Zoveel principes hebben we nu ook weer niet. Het hotel is supergoed gelegen. De kamers zijn groot. Het eten te betalen, dus dat deden we daar maar niet.

Waar we dan wel aten? Goeie vraag zeg! Deze plekjes waren zo vriendelijk om ons uit te nodigen en verdienen dan ook een compleet objectieve review:

  • Hamburg -> Fuck dat zijn de beste hamburgers die ik al ooit at. Niet gezeverd.
  • Bagels&Beans -> Fuck dat zijn misschien niet de beste bagels ooit, maar ze zijn wel echt lekker.
  • Hopper Coffee -> Ik kon moeilijk koffie zetten voor een heel weekend. Dan is Hopper Coffee wel een goed alternatief. Hebben ze van die filterkoffie in verschillende bereidingen.
  • Gusto -> pizza. En pasta. En nog zo van die Italiaanse dingen. Wel lekker. Echt waar.
  • Posse Espressobar -> Dat is aan de Katendrecht. Een andere kant van Rotterdam. Kun je niet-locals verrassen met je kennis van de stad. De espressobar ligt in een oud pakhuis met een shitload aan coole foto’s en prullaria overal rond. Zalig sfeertje. Beetje Berlijn eigenlijk. Maar dan uiteraard leuker. (tenzij Berlijn ons wil uitnodigen natuurlijk!)
  • De Ballentent -> Wil je je gezelschap echt helemaal omverblazen met je kennis van Rotterdam? Neem ze mee naar De Ballentent. Daar verkopen ze de BESTE BAL VAN ROTTERDAM (alé volgens een wedstrijd uit 2003)

‘Amai, jullie deden precies niet anders dan eten?’ Terechte opmerking. Waren het niet dat Rotterdam ook een rijkgevuld cultureel programma had voorzien voor ons.

  • Boijmans Van Beuningen museum -> Dat is een museum. Met kunst in. Zowel van die klassieke kunst waarvan je denkt ‘Amai hoeveel tijd hadden die vroeger over?’ Als van die moderne kunst waarvan je denkt ‘Amai hoeveel drugs pakken die allemaal?’ Het museum bevindt zich in het Museumpark. Daar zijn nog een aantal musea. Handig wel met zo’n naam eigenlijk alé ja. De andere musea deden we niet maar die zijn uiteraard niet zo cool.
  • Pleinbioscoop -> Beetje vervelend deze tip want de pleinbioscoop loopt maar een bepaalde periode. Je raadt het misschien wel maar dat is dus een openluchtcinema op een plein. Meer bepaald het plein van het Museumpark. Gek hé hoe alles zo gezellig dichtbij is in Rotterdam?
  • Dag van de Romantische Muziek -> Ja, nog vervelender maar ik werd nu eenmaal gevraagd hier over te schrijven, want dit event is maar 1 dag in het jaar. De Dag van de Romantische Muziek is in een park dat Het Park heet. Niet gezeverd. Die Hollanders zijn geniaal. Coole aan dit event? Het is gratis! Zelfs voor niet-influencers! HAH! (Alé met vrije bijdrage maar dat betekent eigenlijk gewoon gratis hé) De hele dag door speelt er romantische muziek en lopen er mensen rond verkleed in belle epoque stijl. Gek genoeg wel allemaal niet zo heel aantrekkelijke mensen. De Romantiek trekt blijkbaar wel een specifiek publiek aan.

Ziezo. Dat waren mijn compleet toevallig gekozen plekken in Rotterdam die ik jullie wil aanraden. Andere plekken deden we eigenlijk niet dusja het zou een beetje raar zijn om daar over te schrijven dan natuurlijk.

Mocht je nu zelf een stad zijn en denken van “‘t Goh bij ons komt er eigenlijk ook te weinig aantrekkelijk volk” nodig ons dan gerust uit en misschien vinden we wel een gaatje in ons rijkgevuld Belgian Blogger agenda.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.