MUSCAT OTTONEL DE LA CASA PANCIU-CEL MAI BUN VIN SPUMANT IN 2014

Muscat Ottonel de la CASA PANCIU a devenit CEL MAI BUN VIN SPUMANT DIN ROMANIA PENTRU 2014. Din notele de degustare spicuim: la analiza exterioara se impune design-ul placut si eleganta stilului ce promite un vin de calitate. La degustare se impun atentiei note de citrice și fructe coapte. Are un final echilibrat unde regăsim grappefruit-ul. Gust de intensitate ridicata, prezintă un perlaj fin, cu persistenta ridicata și consistenta amapla.
Un rest natural de zahăr extrem de plăcut (40gr./l) și o aciditate de terrori echilibrată si specifica Vrancei. Un vin extraordinar de 96 de puncte pe care vi-l recomandam.

International Relations
REVISTA DE POLITICA EXTERNA
4 min readFeb 10, 2014

--

Un spumant cu o personalitate dulce, aromată şi note fructate. Obţinut prin metoda Asti, din struguri aromaţi Muscat Ottonel-asa isi prezinta CASA PANCIU vinul castigator al competitiei VINUL DIPLOMATILOR

.

Muscat Ottonelul din Vrancea-un medaliat cu aur.

România este în acest moment al şaptelea mare cultivator de struguri şi producator de vinuri din Uniunea Europeană , cu o producţie de aproximativ 400 de milioane de litri pe an, în special tipuri tinere şi de masă. Însă datorită consumului mare de pe piaţa locală, numai trei procente din totalul realizat se comercializează la export.

Vinurile româneşti sunt considerate, şi pe bună dreptate, unul din produsele cu pondere importantă la export şi care în acelaşi timp oferă un element de identitate a României în lume. Deşi calitativ sunt mult peste media altor produse similare din alte ţări , vinurile noastre pierd datorită lipsei unei puternice forţe şi strategii de marketing , adică cum să transformi un vin bun într-un vin vandabil în cantităţi mari.

Pentru a sprijini şi promova vinurile produse în podgoriile noastre şi pentru a oferi noi posibilităţi de recunoaştere internaţională pentru producătorii români, Institutul de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică a organizat, ca şi în anii precedenţi o competiţie oficială a celor mai bune podgorii producătoare de vinuri din ţara noastră. Juraţi au fost membri ai Corpului Diplomatic, care au ales în final de an cel mai bun vin, „Vinul Diplomaţilor”, anunţând următoarea decizie : pentru anul 2014 această onoare deosebită, de a fi considerat cel mai bun vin al României, a revenit vinurilor produse de Casa Panciu.

Casa Panciu a participat în concurs cu o gamă largă de vinuri, printre care amintim excelentele: Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Fetească Neagră, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Băbească Neagră sau vinuri din gama Sagio, maturate cel puţin 12 luni în baricuri de diverse origini (frantuzesc, american sau românesc), şi îmbogăţit cu arome complexe, de cafea, ciocolată sau vanilie, etc.

Vinurile de la Casa Panciu au starnit interesul juriului format din diplomaţi, reprezentând trei continente — câte trei diplomaţi din Asia, Africa şi Europa, care au concluzionat că cel mai bun vin este cupajul de Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră, iar la secţiunea cel mai bun vin spumant, sufragiile s-au indreptat spre Muscat Ottonel, producător tot Casa Panciu.

Casa Panciu a cucerit juriul nu doar prin varietatea sortimentelor de vin şi vin spumant prezentate, dar şi prin caracteristicile deosebite ale acestora : aromă, tărie, culoare, calităţi organoleptice , profunzime.

„ Gama formtă din 20 de sortimente de vinuri liniştite şi spumante, de o calitate deosebita, beneficiază de cadrul natural deosebit al ariei Tifesti, zonă cu o îndelungată expunere solară, care conferă vinurilor obţinute la poalele munţilor Vrancei, un caracter vioi şi neastâmpărat, precum acest pământ frământat, aflat la îmbinarea placilor tectonice, neepuizat de agricultura intensivă, netratat chimic şi fară tratamente agresive.

COLECTIA SAGIO1

Colectia SAGIO-devenita VINUL DIPLOMATILOR PENTRU 2014

“ Vinul diplomaţilor ”produs în Vrancea, la Panciu , devine astfel şi un element de protocol şi de recunoaştere a imaginii României, pentru toate delegaţiile internaţionale ale României în anul 2014. La fel şi delegaţiile straine ce vor vizita ţara noastră vor putea să guste din licuorile magice produse de Casa Panciu” ,a declarat Prof.Dr. Anton Caragea, Directorul Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica al Romaniei.

Domnia sa la felicitat pe Daniel Guzu, Directorul Casei Panciu, pentru inalta calitate a produselor sale, care, au cucerit atenţia mediului diplomatic , reuşind să devină pentru anul 2014, imaginea vinului românesc.

Aceasta este o remarcabilă realizare, bazată pe eforturile echipei de profesionişti în vinificaţie de la Casa Panciu, care începând cu 2009 au reuşit să readucă zona Vrancea în topul producătorilor şi exportatorilor de vin din ţara noastră.

--

--

International Relations
REVISTA DE POLITICA EXTERNA

IRICE is dedicated to promote the international relations of Romania and to develop the economic, cultural and diplomatic relations with nations of the world.