Kész vagyunk!

Billingo összekötés a R!PORT-tal az automatikus könyvelési számlákért

Ebben a cikkben összefoglalunk mindent, amit tudni kell a számlázásról, ha a R!PORT-tal és a Billingóval teszed. Ez a modul jelenleg publikus béta üzemmódban működik.

Mit jelent a publikus béta üzemmód?

Annyit jelent, hogy minden kész van ahhoz, hogy jól működjünk, de akkor lesz tökéletes a program, ha minden hibát megtaláltok, amit mi esetleg elkövettünk. Ilyenkor előfordulhatnak hibák, vagy általatok felhozott fejlesztési javaslatok, melyeket azonnal megoldunk. Egy könyvelőirodán már végig teszteltük az összes funkciót, de egy ugye sosem elég:)

Miért jó ez nekem, mint könyvelőirodának?

Egyszerre két dolgod is egyszerűbb lesz. Egyrészt áttekinthető jelentéseket láthatsz a szerződéseid állapotáról, ezáltal könyvelőirodád “egészségügyi” helyzetének legfontosabb eleméről a havi állandó árbevételedről, de akár arról is hány ügyfeled van, mekkora egy átlagos ügyfél könyvelési díja, stb. stb, azaz kapsz egy mini kis könyvelői CRM modult.

Másrészt egy kattintással kezdeményezheted a szerződéses adatok alapján a havi, negyedéves, vagy éves számlák elkészítését, ezzel pedig rengeteg időt spórolhatsz.

Kinek nem ajánljuk?

Nem ajánljuk azoknak a könyvelőirodáknak, akik rendszertelenül számláznak, vagy rengeteg tételben, komplex módon minden hónapban más tételeket rögzítenek a számláikon. Nem ajánljuk olyan könyvelőirodáknak sem egyenlőre, akik a bérszámfejtés során több típusú bérszámfejtést számláznak folyamatosan, pl. kilépők, belépők, normál, egyszerűsített, stb.

Mennyibe kerül ez nekem?

A R!PORT portfóliójába a cégek és azok szerződéseinek rögzítése teljesen ingyenes és az is marad. Csak a Billingo előfizetést kell kifizetned, mely egy szokásos online számlázó program költségeit jelenti.

Miért adjátok ingyen ezt a hasznos funkciót?

Mert szeretnénk ha megismernéd a R!PORT többi fizetős modulját is és gyorsan rájöjj mennyire sokat is tettünk azért, hogy segíthessük a munkádat!Ha majd Te is így ítéled, akkor fizess majd akkor, mikor valóban sokat tettünk érted.

Mi az az API és mit kezdjek vele?

A R!PORT és a Billingo úgynevezett API kapcsolaton keresztül kommunikál, de ezt csak akkor teheti meg, ha Te megengeded. Az engedélyt a R!PORT-tól kell megadni, hiszen ott vannak az adataid. Mindezt úgy tudod megtenni, hogy generálsz egy kulcsot a Billingóból, melyet megadsz nálunk a R!PORT-ban. Miután ezt megtetted a két rendszert összekötötted és kommunikálnak egymással. Az összekötéshez két api kulcsot kell bemásolj hozzánk, mindkettőt megtalálod a Billingo Api menüpontjában.

Mennyire biztonságos ez az egész?

Mindkét cég szenzitív adatokat tárol, ezért nagy figyelmet fordít az adatok védelmére. A R!PORT és a Billingo is banki szintű biztonsággal megegyező titkosítást használ a kommunikációban. Adataidat pedig a jelenleg hatályos jogszabályok alapján kezeljük.

Hogyan kapják meg az ügyfelek a számláimat?

A számlákat kinyomtathatod és postázhatod, de mivel általában a könyvelési számlák visszakerülnek hozzád, érdemes az elektronikus kiküldési módot használni. Ilyenkor ügyfeleid egy emailt kapnak, mely tartalmazza az e-számlát. A Billingonál egyedülállóan az első 500 e-számla ingyenes.

Készíthetek piszkozatot a számlákból mielőtt kiküldöm őket?

Igen a számlákat alapértelmezésben piszkozatként hozzuk létre. Ilyenkor a számla létrejön a Billingoban, de nem kerül kiküldésre. A Billingoba való belépés után azonban ki tudod küldeni azokat. Általában akkor ajánljuk ezt a funkciót, ha a havi számlához a szerződéses tételeken kívül más tételeket is hozzá akarsz adni a számlához. Ha nincs ilyen tétel, akkor pipáld ki a piszkozatot, és a Riport-ban történő számlázás után ügyfeled meg is kapta a számlát, így nem kell egyszerre két programba ki-be lépkedj. A számlák előképét anélkül megtudod nézni, hogy be kellene lépned a Billingoba, ehhez kattints az előkép gombra.

Hogyan kezelitek a folyamatos teljesítést?

Rendszerünk a szerződéses adatok alapján automatikus kiszámolja a teljesítés idejét, így ezzel nem kell foglalkozz.

Egyedi számlaképet szeretnék mit kell tennem?

A Billingo rengeteg opciót kínál egyedi számlaképre, sőt Magyarországon szinte a legtöbbet. Minden számlával, kinézettel kapcsolatos beállítást ott kell megtenned.

Egyszerre több típusú bérszámfejtést is számlázok, de nálatok csak egy fajta árat tudok megadni, mit tegyek?

Készítettünk egy kutatást a rendszer fejlesztése előtt és a könyvelőirodák csupán 1%-át érintette ez a probléma, ha Te is benne vagy az 1%-ban, de nagyon megtetszett a portfólió, írj nekünk és megcsináljuk a fejlesztést.

Használnám de nincs most időm arra, hogy minden ügyfelem szerződését rögzítsem, mit tegyek?

Írj nekünk és megoldjuk, hogy pár nap alatt az összes adatot a rendszerbe kerüljön. Ez ugyan feláras, de nagyon tisztességesen árazunk ezzel kapcsolatban is:)

Megfelel ez a jogszabályoknak?

Természetesen. A számlákat a Billingo szerverein és programján generálod. A cég minden vonatkozó engedéllyel és tanúsítvánnyal rendelkezik.

Van -e olyan gomb, amivel beállithatom, hogy minden hónapban kimenjen hasonló tartalommal a számla és akkor havonta még egy gombot sem kell megnyomnom?

Egyelőre nincs, viszont ahogy vége a publikus béta teszt üzemmódnak és a rendszerünk stabil, akkor ezt a funkciót is betesszük, így azoknál az ügyfeleknél, ahol mondjuk nincs bérszámfejtés és minden hónapban ugyanazt számlázod beállithatod, hogy automatikusan kimenjen a számla.

Rögzítettem a szerződés adatait, de mégsem tudok számlázni, mit tegyek?

Ahhoz, hogy a számlákat elő tudjuk állítani ügyfeled összes számlázási adatára szükségünk lesz, illetve arra is, hogy ki kapja meg a számlát. Kattints a cég nevére és a beállításokban, majd add meg az összes adatot.

A “Riport megosztása” részben hívd meg azt a céges felhasználót aki a számlát kapja és pipáld be, hogy ő kapja a számlát. Ezután tudsz számlát kiállítani.

El kell fogadja az ügyfél a meghivót?

Nem! Sőt neki regisztrálnia sem kell, sem nálunk sem a Billingónál.

A meghívóbán szeretném ha az én nevem lenne és az iroda logója, mit tegyek?

Ha valós adatokkal regisztráltál, akkor neved eleve megjelenik az összes riport által kiküldött levélben. Logót feltölteni úgy tudsz, hogy a nevedre kattintasz. Ha ez sikeres, akkor a levelekben a logód is meg fog jelenni.

Egyszerre többen szeretnénk számlázni az irodában, beállítható több kulcs is?

Ezt a lehetőséget nem ajánljuk és úgy gondoljuk nem is gyakran fordul elő. Minden könyvelőirodához, csak egy könyvelői adminisztrátor jogosultsággal rendelkező felhasználóhoz kínáljuk fel a számlázási lehetőséget, és mindenkit kérünk erre figyeljen, másképp a rendszer nem megfelelően fog működni.

Tudom valahol rögzíteni, hogy melyik számláim fizetettek?

Igen tudod, de ezt a Billingóban kell megtenned. A Billingo nagyon hasznos funkciókat kínál a nyitott listák kezelésére, ezzel kapcsolatos riportokra, és felszólítókra.

Szeretném jobban megérteni a R!PORT portfólió funkcióját, hol találok több információt.

Ezen a linken

Több kérdésem is lenne, hol tehetem fel?

Írj nekünk az info@riport.co.hu email címre és ne lepődj meg azonnal válaszolunk!

Videó a funkcióról

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.